Partyflock
 
Nieuws · juni 2016
­ Nederland
Na een stijf uitverkochte eerste editie van Surgeon keert dit icoon op 2 juli terug naar Utrecht in BASIS. Ondersteund door Stranger en BASIS-resident STØRM barst de kelder aan de Oudegracht aan de Werf 97 uit haar voegen.
In samenwerking met poppodium Rotown en festival Motel Mozaique, zet Blijdorp Festival een stage midden op het water in het Roel Langerakpark. Bezoekers kunnen vanaf de oever kijken naar bandjes en elektronische live acts. De line-up bevat internationale en nationale namen zoals Factory Floor, SVPER en De Likt. Rotown verzorgt ook de festival pre-party, met live act Slow Magic.
Op 17 september is het zo ver: de ultieme afsluiter van het festivalseizoen, Sunset Festival! Geniet van een topdag vol muziek, opzwepende DJ acts, een gezellige festivalsfeer en pak die laatste zonnestralen van het zomerseizoen aan het stralend witte zandstrand van De Lilse Bergen.
Voor de gemiddelde clubber is er geen groter feest in zijn agenda dan het legendarische 'Amsterdam Dance Event'. En welke locatie is er beter geschikt voor een solo show dan de gigantische RAI Amsterdam. Op vrijdag 21 oktober 2016 zal de RAI in het teken staan van Martin Garrix met een exclusieve en extra lange dj set.
De Amsterdamse driehoek van burgemeester, Hoofdofficier van Justitie en Hoofdcommissaris heeft besloten om extra maatregelen te treffen rondom Sensation, zaterdag 2 juli in de Amsterdam Arena. De aanvullende maatregelen zullen zichtbaar zijn en bezoekers zullen deze merken. De kern van de zichtbare maatregelen is dat alle bezoekers die de Arena in willen, worden gefouilleerd, dat het gebied er omheen wordt gecontroleerd en dat er geen auto's in het transferium onder de Arena mogen komen. Daarnaast zal er een aantal onzichtbare maatregelen worden genomen.
Het grootste, gratis dancefestival van Limburg, Stereo Sunday, lanceert vandaag de Stereo Gold Club. Hiermee krijgen de echte Stereo Sunday-fans vele privileges tijdens het festival en ontvangen ze ook diverse unieke voordelen bij verschillende lokale ondernemingen.
Deze zomer doet de Melkweg haar naam als podium dat niet terugdeinst voor de hardere elektronische genres alle eer aan. Elke zaterdag van juli kunnen bass-liefhebbers hun hart ophalen tijdens de Summer Bass Night, een nieuwe wekelijkse clubavond die ruimte biedt aan de genres Drum & Bass, Dubstep, Future Bass en Trap. De vijf edities vinden telkens plaats in de Oude Zaal, vanaf 00:00 uur. Guerilla Speakerz, Donnie Firm en Obey geven zaterdag 2 juli de aftrap.
We kunnen er vandaag niet omheen: Brexit is een feit. Of in ieder geval: op handen. Billboard schetst wat de gevolgen (zouden kunnen) zijn voor de muziekindustrie....
Het festival A Day at the Park breidt de line-up uit met Rudimental. De volledige band komt op 16 juli aanstaande naar het Amsterdamse Bos. De Britse, elektronische pop act werd wereldwijd bekend met hun hit "Feel The Love" uit 2013 en stond afgelopen maart nog in een ramvolle Heineken Music Hall.
Het is bijna zover: op 24 en 25 juni eindelijk dé aftrap van het zomerseizoen, Sunrise Festival! Geniet van een weekend vol muziek, opzwepende DJ acts en een gezellige festivalsfeer aan het stralend witte zandstrand van De Lilse Bergen (net over de Belgische grens, minder dan een half uurtje vanaf Eindhoven) en beleef samen met je vrienden een topweekend! Hieronder lees je alles wat je moet weten voor aankomend weekend.
Festivals lijden onder natte juni
donderdag 23 juni 2016
Door de regen van de afgelopen weken zijn parkeerplaatsen van grote festivals ondergelopen. Onder meer Down The Rabbit Hole bij Nijmegen en Rock Werchter in België hebben maatregelen genomen.
De Tijdmachine draait om hardstyle zoals hardstyle ooit bedoeld was en heeft het vuur bij een volledige generatie weer aangewakkerd. Na een aantal uitverkochte edities in Amsterdam opent Lose Your Mind op zaterdag 17 september 2016 het indoorseizoen met een nieuwe editie van De Tijdmachine. Dit gaat plaatsvinden in het Klokgebouw, Eindhoven en zal met drie zalen de grootste editie tot nu toe worden.
Vorig jaar was er veel variatie met verschillende hosting partners. Zo was er de Main buiten, HardClassics, Oldschool Gangsters, Little Sins, House of Tech en Timelock Freestyle. HardClassics en heel veel anderen komen weer terug als host en als extra hosting hebben ze dit jaar ook Decade 1990-2000 met een heerlijke line-up. Deze hosting zal zeker voor vuurwerk zorgen op het festival 10 september. De dj's die daar ingepland staan zijn Bass-D, Flamman & Abraxas, Ruffneck, Gizmo, Rob en nog vele anderen. Dit was weer een tipje van de sluier.. Binnenkort worden nog meer area's bekendgemaakt!
Er komen extra tickets beschikbaar voor Woo Hah!, het internationale hiphopfestival dat op zaterdag 2 juli plaatsvindt in de Spoorzone 013 van Tilburg. Ruim drie weken geleden verkocht het festival uit. Om aan de overweldigende vraag naar tickets te voldoen heeft de festivalorganisatie extra investeringen gedaan om het festivalterrein uit te breiden om meer ruimte te creëren voor bezoekers.
Al ruim voordat er ook maar artiesten bekend zijn gemaakt, was het evenement al uitverkocht. Stukje bij beetje werden alle namen die tijdens het weekend in Boom komen optreden, bekend gemaakt. Er zijn al flinke discussies over geweest. Want waarom ontbreekt Hardwell bijvoorbeeld? Maar er zijn ook enthousiaste reacties: meer talent en de battle tussen Eric Prydz en deadmau5 wordt ook reikhalzend naar uitgekeken...
Honderdtachtig artiesten, onder wie Taylor Swift en Paul McCartney, roepen in een advertentie op tot een wijziging van de Amerikaanse wet die online auteursrecht reguleert. Volgens de Amerikaanse handelsorganisatie van de muziekindustrie RIAA is de huidige Digital Millennium Copyright Act (DMCA) uit 1998 zeer nadelig voor artiesten. De artiesten hebben hun naam verleend aan een advertentie die volgens Billboard dinsdag tot en met donderdag verschijnt in een aantal politieke bladen die in Washington uitkomen. Ook de grote platenlabels ondersteunen de actie die vooral impact moet hebben op de positie van YouTube.
Hellbound
zaterdag 18 juni 2016
Hollandser dan rauwe haring met uitjes, Goudse kaas en tulpen; hardcore is een oer-Nederlands product dat in no-time de wereld veroverde en een scene tot leven riep die eenheid en kameraadschap hoog in het vaandel heeft. Een rebelse stroming die de roemruchte jaren '90 op zijn kop zette, met de Hemkade in Zaandam als episch middelpunt. En daar neemt de Multigroove crew je op 8 oktober 2016 mee naar terug, de plek waar het al halverwege de jaren '90 snoeihard los ging.
Dinsdag 14 juni is een nieuw seizoen van de Mixperience van start gegaan. In 12 steden wordt er in samenwerking met verzorgingstehuizen voor mensen met een verstandelijke beperking een waar dancefeest georganiseerd. Deelnemers kunnen meedoen aan een DJ workshop, karaoke en andere activiteiten.
Sweets on the Beach met Chuckie
donderdag 16 juni 2016
Op zondag 26 juni keert Sweets weer terug naar het strand met de allergrootste line-up die je maar kan bedenken. Ja, je leest het goed, niemand minder dan absolute superster DJ Chuckie komt het strand helemaal op zijn kop zetten.
Stap jij deze zomer in een wereld vol spanning, sensatie en pompende house, hardstyle & urban tracks? Zet voet op Ventureland! Onder andere FeestDJRuud, Noisecontrollers, Julian Jordan, The Partysquad, Lucas & Steve en Adaro nemen je hier mee naar de verborgen plekken en onstuimige area's van het idyllische Henschotermeer. Sluip langs het water, ontdek de geheimen en feest er volledig op los...
Festivalorganisatoren zijn toe aan 'een andere manier van organiseren', waarin de centrale waarden van de videocontentketen zich verder ontwikkelen en aanpassen aan de tijd waarin we leven. Dat betekent ook een andere inrichting van besluitvorming, regie, rolverdeling en zeggenschap, zo stelt Denis Doeland in zijn visiestuk De uitdaging die video heet. Een boodschap voor festivalorganisatoren in de dance-industrie.
Google nu ook schuldeiser van SFX
donderdag 16 juni 2016
SFX heeft geprobeerd om met terugwerkende kracht een advertentiedeal met Google te schrappen. Het gaat om $64.000 die SFX nog zou gaan besteden aan reclame via hun netwerk DoubleClick.
Releases & Aankondigingen
woensdag 15 juni 2016
De officiële video van Major Lazers 'Night Riders' is uit, AC Slater heeft ook een nieuwe video voor je en Disclosure heeft een nieuwe EP uitgebracht.
Club Ensuite
woensdag 15 juni 2016
Zaterdag 2 juli gaat het weer helemaal los in The Upper Deck in Naarden. Het team van Club Ensuite strijkt dan weer neer in deze prachtige locatie aan het water. Deze organisatie staat voor kwalitatieve en exclusieve party's en hebben zich door de jaren heen al vele malen laten zien dat ze fantastische feesten neer kunnen zetten. Kwaliteit en gezelligheid is waar zij voor staan.
Een creatieve hub waar talent ander talent kan ontmoeten en inspireren. En tegelijkertijd jou in de gelegenheid stelt om mee te genieten. Dat is het idee achter 'Markt Music Podcast'. Deze serie brengt je langs verschillende genres van elektronische muziek en laat een speciale sound horen van verschillende lokale up and comings. Naast muzikaal talent zorgt creative illustrator Joska van Oosten voor een visuele vertaling van de serie.
Snapchat is aan een enorme opmars bezig en wordt ook in de dance-industrie gretig gebruikt. Vooral de jeugd wordt met de app bereikt en AEG springt hierop in door een deal te sluiten met het bedrijf. AEG Live is een van de grootste organisatoren van evenementen en zij zullen op Snapchat hun evenementen gaan opleuken met bijdragen van fans en live verslagen. Uiteraard wordt er rondom deze verslagen reclame verkocht om zo de vele jongeren en 'millenials' te bereiken.
DJ Dano was in de jaren negentig een van de bekendste DJ's van de wereld. Hij was de koning van de grootste en meest extreme jongerencultuur die Nederland ooit heeft gekend: gabber. Maar met het succes kwam ook de onrust en de angst. Op de top van zijn roem durfde hij soms niet het podium op en verstopte zich op de parkeerplaats. Hij jaagde zijn fortuin erdoor aan drank, cocaïne, vakanties en hoeren. In 'Wat de fok, ouwe' vertelt Dano voor het eerst het hele verhaal.
Na een zwoele lente editie met close friends Mr Nice Guy (Biergarten) en Heaz (CHIPS) is Galore zaterdag 2 juli terug in BIRD! Ook ditmaal zullen ze voor een verfrissende vibe zorgen, waardoor jij de gehele nacht kan dansen op je favoriete tunes. De kenner weet als geen ander dat ook de komende editie een wilde nacht zal worden!
Releases & Aankondigingen
vrijdag 10 juni 2016
Paul van Dyk laat weer van zich horen na zijn ernstige val begin dit jaar, Martin Garrix brengt een nieuwe track uit, Sam Feldt komt met een zomernummer, Dash Berlin, DBSTF en kersverse vader Jake Reese lanceren nieuwe hit 'Gold'
Na een uitverkochte Kingsnight Special in Club Villa Thalia, maakt Mysterious plaats voor haar vernieuwde, twaalf uur durende festivaleditie. Zaterdag 25 juni maakt Mysterious haar stranddebuut op het buitenterrein van de allernieuwste beachclub van Rotterdam en omstreken: Villa on the Beach.
Releases & Aankondigingen
donderdag 9 juni 2016
Eva Simons en Sidney Samson brengen de zomerhit 'Escape From Love' uit, DigiCult remixed Liquid Soul, Skink drops five-track EP with four fresh exclusives.
Na de zeer succesvolle editie van The Flying Dutch dat afgelopen weekend in verschillende Nederlandse steden plaatsvond, moet de organisatie nu tot haar spijt bekendmaken dat de Swedish Edition niet doorgaat. Deze Zweedse variant van The Flying Dutch zou op zaterdag 30 juli plaatsvinden in Den Haag, Nijmegen en Den Bosch.
Op 17 juni 2016 speelt Ronnie Flex een thuiswedstrijd in Ahoy Rotterdam met bevriende rappers en DJ's. Een drie uur durend spektakel om de zomer keihard in te luiden. Maar daar blijft het niet bij! Nadat de Ahoy helemaal op zijn kop is gezet, rolt Ronnie Flex door naar Club BED voor de afterparty en neemt een aantal speciale mystery guests mee.
De Effenaar heeft over het jaar 2015 een positief resultaat geboekt van € 39.406,-. De omzet over dit jaar was € 3.405.463,-, bijna € 400.000,- meer dan in 2014. Het aantal bezoekers in 2015 is met 136 duizend nagenoeg gelijk aan 2014. Deze cijfers maakt het Eindhovens poppodium bekend in zijn jaarverslag. Het poppodium organiseerde meer programma's met hetzelfde aantal bezoekers.
Het Haarlemse Edit Festival heeft dit jaar een ware primeur. Voor de liefhebbers van een beetje privacy en gemak biedt het festival dit jaar de mogelijkheid om een Dixie een dag te huren. Voor vijfentwintig euro per dag krijgt de bezoeker twee sleutels van zijn eigen Dixie.
Het complete muziekprogramma van Wildeburg, het nieuwe festival van de makers van Into the Woods, is bekend. Naast klinkende namen zoals Michael Mayer, Extrawelt (live) en Hot Chip (DJ set) treden er ook veel artiesten op die enorm in de lift zitten, zoals Weval, Culoe De Song en Dollkraut. Eén podium is volledig gewijd aan live-artiesten, met bands als Haty Haty (Blaudzun en David Douglas), Gallowstreet en Say Yes Dog. Bijzonder is het optreden van de Duitse act Kombinat 100, die ieder jaar op spectaculaire wijze het Duitse Fusion Festival afsluit. Wildeburg vindt plaats van 15 t/m 17 juli en gaat de hele dag en nacht door. Dat betekent drie dagen non-stop genieten van 70 acts op vier podia.
Bla Bla Music & Westergasterras introduceren deze zomer een nieuw concept: Lazy Hipz - Sunday Summer Sessions. Voor wie zijn zondag zowel relaxed als swingend wil afsluiten.
Als we het weer mogen geloven is de zomer eindelijk begonnen, dus is het ook de hoogste tijd voor het hardste festival van het jaar! BKJN Events vs Partyraiser Festival is klaar om Zoetermeer compleet om zijn kop te zetten. En hierbij geeft de organisatie dan ook alle informatie die je als bezoeker dient te weten om de dag en nacht zo soepeltjes mogelijk te laten verlopen.
Het is tijd om je kaartjes binnen te hengelen, want het muziekprogramma voor #wttv16 (15-17 juli) is compleet. Een dikke lijst nieuwe namen, waaronder 2ManyDJs (dj-set), Black Mountain, My Baby, King Khan & The Shrines, Max Meser, St. Paul, Green Hornet, Intergalactic Gary, en Chouk Bwa Libète.
Bezoekers, artiesten en organisatie van Free Festival steken op woensdag 8 juni de handen uit te mouwen voor het goede doel. Tijdens de eerste Free Festival vrijwilligersdag gaan ze op bezoek bij De Overloop om ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. De vrijwilligersdag is een initiatief van festivalorganisator Art of Dance en 10,000 HOURS.
Tijdens de 100ste 4Daagse en de bijbehorende Vierdaagsefeesten zal Matrixx uiteraard weer flink uitpakken in het Hunnerpark. Matrixx at the Park doet 'Noviomagus' eer aan door het hoofdpodium volledig in Nijmeegse stijl te bouwen en decoreren. Uiteraard betreden ook dit jaar weer de grootste Nederlandse Dj's dit podium: onder anderen Ummet Ozcan, FeestDJRuud, The Partysquad, Vato Gonzalez, La Fuente, Tony Junior, Jochen Miller en nog veel meer!
Stap in de muzikale tijdmachine en beleef de gouden hardstyle jaren opnieuw tijdens Hardclassics on the Beach 2016. Na vijf uitverkochte edities gaat Hardclassics on the Beach groeien! Naast de Hardclassics main area 1998/2006 komt er een Reminder Back in Time stage bij met hardstyle classics van 2006 tot 2011 en een retro stage waar je kunt genieten van house, trance, harddance tot hardhouse classics en freestyle
Eindelijk is de line-up voor Boulevard Outdoor 2016 compleet! Op de mainstage kun je dit jaar van alles verwachten en op de rest van de stages vind je de beste hardstyle, 90's, techno, urban en feestmuziek! Wacht niet langer en check snel de line-up!
Tijdens de komende editie van het Amsterdam Dance Event worden pilletjes verstrekt die bezoekers en artiesten moeten beschermen tegen gehoorschade. Het betreft een proef en met de proef wordt gekeken of de pillen daadwerkelijk helpen met bescherming tegen gehoorschade. In de pilletjes zitten vitaminen en magnesium.
Releases & Aankondigingen
donderdag 2 juni 2016
Vandaag lees je meer over David Guetta, Showtek & Beardyman die de EDM doodverklaren, Cedric Gervais & Willy Monfret en de vijftienjarige Mark Villa heeft een track gedropt!
Friedlich Feiern
donderdag 2 juni 2016
Berlin meets Amsterdam again: In de nacht van 1 op 2 juli zullen de leden van Gabba Nation opnieuw treffen met de crew van de Amsterdamse early hardcore organisatie Strength of Unity. Op het feest Friedlich Feiern – Gabba Nation invites Strength of Unity zullen de organisaties hun krachten bundelen om te zorgen dat de (early) hardcore freaks goed aan hun trekken komen. Friedlich Feiern is een feest dat elke eerste vrijdag van de maand gehouden wordt in een underground club onder de metrobaan naast de Berlijnse TV toren bij Alexanderplatz. De club bestaat uit 2 area's waarvan één ingericht zal zijn voor (early) hardcore en één voor techno.
Escape is al jaren 'thé place to be' als afterparty na de festivals. En ook deze zomer kan meteen vanaf het terras of het gras de dansvloer op!
Dancemuziek wordt steeds belangrijker als exportproduct van Nederland. Economen van ING hebben becijferd dat de exportwaarde van Nederlandse dj's, hun muziekoptredens en dancefeesten de laatste vijf jaar zo'n 2,5 keer over de kop is gegaan. 'Als het groeitempo van de laatste drie jaar gehandhaafd blijft, komt de exportwaarde in 2016 uit op 218 miljoen euro', aldus de bank. Vorig ging het nog om minder dan 200 miljoen euro.
30 juni 2016
Techno-icoon Surgeon zaterdag in club BASIS
Blijdorp Festival komt met stage op het water
29 juni 2016
Sunset Festival · Early Bird tickets nú verkrijgbaar
27 juni 2016
Martin Garrix keert terug naar Amsterdam Dance Event met twee shows
Extra maatregelen rondom Sensation na dreiging
25 juni 2016
Stereo Sunday lanceert Gold Club
24 juni 2016
Melkweg komt deze zomer met nieuwe clubnacht: Summer Bass Night
Gevolgen Brexit voor muziekindustrie
23 juni 2016
Rudimental treedt op bij A Day at the Park festival
Sunrise Festival · All you need to know
Festivals lijden onder natte juni
Lose Your Mind opent indoorseizoen met De Tijdmachine in Klokgebouw
22 juni 2016
Pleasure Island: laatste 200 super early bird kaarten te koop en weer een area bekend
21 juni 2016
Sven van Psyko Punkz stopt met draaien
Extra tickets beschikbaar voor Woo Hah!
Tomorrowland heeft line-up belangrijkste stages rond
Artiesten voeren campagne voor wijziging online auteurswet
18 juni 2016
Hellbound
17 juni 2016
Dancetour Mixperience weer van start
16 juni 2016
Sweets on the Beach met Chuckie
Onder andere Feestdjruud, Noisecontrollers, Julian Jordan naar Ventureland
Dance-industrie heeft moeite met video-exploitatie
Google nu ook schuldeiser van SFX
15 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Club Ensuite
13 juni 2016
De Marktkantine brengt zomerse 'Markt Music Podcast'
AEG sluit deal met Snapchat voor integratie tijdens festivals en concerten
Het bizarre leven van DJ Dano vastgelegd in boekvorm
12 juni 2016
Galore pakt groots uit in het vertrouwde BIRD
10 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Mysterious maakt debuut op het strand van Hoek van Holland
9 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Onzekerheid over aanwezigheid Avicii resulteert in annulering Zweedse editie The Flying Dutch
Ronnie Flex & Friends Official Afterparty
8 juni 2016
Effenaar sluit 2015 af met winst
Edit Festival verhuurt privétoiletten
7 juni 2016
Complete line-up Wildeburg festival bekend
Westergasterras en Bla Bla Music introduceren deze zomer nieuw concept Lazy Hipz
6 juni 2016
BKJN vs Partyraiser Festival · Timetable
Muziekprogramma Welcome to The Village is compleet
Bezoekers Free Festival op bezoek bij ouderen De Overloop
Matrixx at the Park presenteert line-up
3 juni 2016
VIPtickets HardClassics on the Beach 2016 uitverkocht
Boulevard Outdoor brengt dit jaar hardstyle, 90's, techno, urban en feestmuziek
Proef met pil tegen gehoorbeschadiging tijdens ADE
2 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Friedlich Feiern
Escape laat de zon schijnen in juni
1 juni 2016
ING: Dancemuziek steeds belangrijker voor Nederlandse export