Partyflock
 
Nieuws · juni 2015
­ Nederland
Heartbreak is voor degenen die nog steeds geloven 'that what doesn't kill you, makes you stronger'. Voor de mensen die bereid zijn om te dansen, mee te zingen en schreeuwen simpelweg omdat ze de mogelijkheid hebben om lief te hebben en een Heartbreaker zijn.
De Heartbreak squad zal je voorzien van de beste ware eclectische remedies deze avond. Die catchy tunes van vroeger, dat liefhebbende pop sensatie geluid dat een gebroken hart geneest. Maak je klaar voor de meest guilty tunes die je ooit hebt gehoord!
Afgelopen zondag heeft Staatssecretaris van Rijn op Awakenings Festival de aftrap gegeven voor de campagne 'Celebrate Safe'. Celebrate Safe is een platform met betrouwbare informatie en tips over bewust en veilig uitgaan. De campagne is een initiatief vanuit organisator ID&T en vanaf nu voor elke event-organisatie en club in Nederland toegankelijk om zich bij aan te sluiten.
Mind <3 Gaypride
zaterdag 27 juni 2015
De voorgaande edities van Reza Athar's MIND waren pareltjes op zich. Erol Alkan, Phil Kieran en Prins Thomas is een kleine greep uit de grote selectie bijzondere DJ's die MIND heeft mogen verwelkomen. Reden genoeg om er een volgende editie tegen aan te gooien en wel op 31 juli. MIND zou MIND niet zijn als het niet eens lekker Eigenwijs doet en dat gebeurt deze keer in de vorm van een onvervalste Gaypride editie.
De opbouw voor de vijftienjarige jubileum show van Sensation in de Johan Cruijff ArenA is in volle gang. Dit jubileumjaar wordt groots gevierd met een éénmalige editie genaamd 'The Legacy'. In aanloop naar Sensation op zaterdag 4 juli tekenen ID&T en de Johan Cruijff ArenA een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tot aan 2020.
De geweldige vibe, de glimlach op ieder gezicht en jullie postieve energie van afgelopen jaar zorgt ervoor om de uitdaging aan te gaan om komende editie nog spectaculairder te laten zijn! En dat gaan ze zeker doen! Daar hoort ook een geniale muzikale invulling bij! Hierbij de line-up...
Kort & Bondig
donderdag 25 juni 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over DJs From Mars, Bass Modulators, Martin Solveig, KSHMR, Miss Kittin & Nicolas Masseyeff, Marlon Hoffstadt & Joris Delacroix.
Nog een paar nachtjes en dan is het eindelijk weer zover, Zomerkriebels Festival. Met je vrienden chillen langs de oevers of dansen in het groene gras van het Gagelbos. In ieder geval samen genieten van Zomerkriebels en van al het moois wat deze editie voorbij komt. En dat het mooi wordt is een feit, met een keur aan topartiesten op deze dag zit er voor iedereen wat bij, hieronder vind je alvast de timetable.
In de zomer van 2014 streek Juice neer in Escape Lounge en vanaf dag één was het een succes. Juice bestaat echter al acht jaar met edities Paradiso, The VIP Room en natuurlijk waar het allemaal begonnen is, in de inmiddels gesloten Sinners/Club Home. Na drie maanden werd het tijd voor Juice om binnen de Escape door te groeien en naast de Escape Lounge ook de Escape Studio op de laatste vrijdag van de maand erbij te programmeren. Wat je kunt verwachten in de twee area's bij Juice kan je hieronder terug vinden.
De vierde editie van Early Ravers United is here! Op vrijdag 26 juni aanstaande vanaf 22.00 zal de house-tempel aan de Kerkstraat 6 te Zevenbergen weer open gaan voor alle doorgewinterde Early Ravers die op zoek zijn naar de muziek en de sfeer van toen.
Frenzy zaterdag in AIR
woensdag 24 juni 2015
Maak je klaar om je te verliezen in het spektakel dat Frenzy heet! Vanaf het moment dat je een stap over de drempel van nachtclub AIR Amsterdam zet, zul je al je zintuigen nodig hebben om alle indrukken te verwerken. Freaky en verrassend maar vooral over-the-top entertainment, gecombineerd met een stage design waardoor je de club bijna niet meer herkent. De ideale omgeving om alle zorgen van je af te dansen en je inner freak alle ruimte te geven. Last ingredient: muziek. Voor deze editie van Frenzy is een (inter)nationale mix van house-artiesten geprogrammeerd, die allen op hun eigen manier bijdragen aan het vrijzinniger maken van het dance-landschap.
In navolging van Amsterdam wil ook België festivalorganisatoren verplichten om water gratis te verstrekken aan bezoekers. Kamerlid Özlem Özen van de Parti Socialiste heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend.
Vrijdag 3 juli vindt de laatste editie van RE:SET plaats in The Warehouse te Amsterdam. RE:SET - Trinity, drie organisatoren, drie edities, drie keer de liefde voor techno en deephouse.
Voor het derde jaar op rij is Bronsbergen de ideale locatie voor het feest, dat inmiddels een begrip is onder de elektronische muziekliefhebbers in het oosten des lands.
UNITY heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld en verkocht het afgelopen jaar steevast binnen enkele weken uit. Om UNITY niet een stap, maar een grote sprong voorwaarts te laten maken, hebben ze gekozen voor een nieuwe locatie. Deze locatie, die veruit de grootste is in de wijde regio, heet Expo Twente (Go Planet) en zal op zaterdag 31 oktober als decor dienen voor het grootste en heftigste UNITY - indoor event ooit. Met de grootste namen uit de hardcorescene spectaculaire shows en een beukende menigte, is juist dit het hardcore evenement dat jij niet mag missen!
Als je in de luxepositie zit dat B.I.T.C.H in oktober al vier maanden van te voren uitverkocht is, dan durf je risico's te nemen. Net zoals Armin van Buuren of dj Hardwell een extra showavond geven wegens succes komt de organisatie van B.I.T.C.H met een extra datum! B.I.T.C.H extended version! Dus twee weken achter elkaar een B.I.T.C.H-feest met alles wat jullie gewend zijn! B.I.T.C.H 26 september is een feit!
Op 27 juni vindt bij Amsterdam Roest het Trailerpark Festival plaats. Het is een kunst- en muziekfestival uit Kopenhagen, dat dit jaar zijn eerste pop-up event doet in Amsterdam. Het wordt kleurrijk event dat zich zestien uur lang over het hele gebied van Amsterdam Roest zal verspreiden. Er komt een gevarieerd en vooruitstrevend programma met kunstenaars, designers, DJ's en bands uit Kopenhagen en uit Amsterdam.
Wie produceert de beste dance track en wint een release op 12 inch vinyl? Producers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Vinylized, de Nederlandse danceproducerscontest. De winnaar maakt niet alleen kans op een VinylRelease, het prijzenpakket bestaat ook uit studio-uren bij SAE Institute, een presentatie op ADE Next tijdens het Amsterdam Dance Event, studiogear, coaching, managementadvies, pr-begeleiding, perspromotie, op maat gemaakte oordoppen en promotiefoto's. Dit jaar wordt de winnende track ook nog op een one of a kind limited edition 10 inch vinyl gereleased voor de presentatie op ADE Next. Ook zijn er prijzen voor de finalisten waaronder een workshop produceren bij SAE Insitute en tickets voor de Dance Fair.
Kort & Bondig
woensdag 17 juni 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over Curbi, Leroy Styles, Dirtcaps, Alpharock, Atmozfears, Tijn Verkerk, Don Diablo & The Wombats.
Op zaterdag 22 augustus zal Rotterdam je wederom verrassen tijdens het gloednieuwe festival genaamd: Tegenstroom. Op het schitterende festivalterrein Lloyd Multiplein aan de Maas in Delfshaven zullen 7000 bezoekers én een bijzondere mix van muziek en cultuur samenkomen. Eindelijk is daar een festival dat zich niet bindt aan de regels en hokjes. De creatieve invulling wordt gedaan door 3 gerenommeerde Rotterdamse organisaties.
DJ Dash Berlin's nieuwe single 'This Is Who We Are' is uitgebracht via platenlabel Armada Music. De plaat werd gemaakt in samenwerking met landgenoten Syzz, eerder door Dash Berlin uitgeroepen tot doorbraakartiest van 2014 in het prestigieuze Engelse DJ Mag.
Aanstaande woensdag gaan de early bird kaarten van de Pleasure Island after na 23:00 uur in de verkoop!Ook zijn de dj's van de mainstage Pleasure Island festival bekend! Zet woensdag in je agenda voor de verkoop Pleasure Island na 23:00 uur.
Na een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall afgelopen april en met een optreden in het vooruitzicht op We Are Electric aankomend weekend, kondigt The Prodigy hun terugkeer naar ons land aan. Op 18 november staan de Britse electropunkers samen met special guest Public Enemy in de Ziggo Dome, Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande donderdag 18 juni om 10 uur.
Niet lang na de hoog-controversiële homofobe uitspraken van Dj en producer Ten Walls, toont Café d'Anvers zich onomwonden pro-gay. Op acht augustus 2015 komen holebi's samen in Antwerpen om er de 8ste editie van de jaarlijkse Antwerp Pride te vieren. s 'Avonds wordt het evenement afgesloten met de officiële party in Café d'Anvers , midden in de 'rosse buurt' van de stad.
Zwolle is weer helemaal klaar voor Dancetour. De line-up is zojuist bekend en hij is niet gevuld met de minste namen, de volgende DJ's zijn aanwezig; Lucien Foort, Yellow Claw, Helena, Quintino, Justin Prime, Dannic. Schrijf 5 juli alvast in je agenda, want dit wil je niet missen.
Op vrijdag 16 oktober organiseert Amsterdam Music Festival voor de allereerste keer een speciale 'Under 18' editie in de Ziggo Dome, Amsterdam. Nadat Amsterdam Music Festival de eerste vier namen van de line-up een krappe maand geleden heeft aangekondigd, maakt de organisatie zojuist bekend dat er een speciale jongeren editie van het succesvolle festival komt. Amsterdam Music Festival Under 18 is het grootste 18- dance event in Nederland en tevens het eerste officiële evenement voor 14 t/m 17 jarigen tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Deze Under 18 editie zal, net zoals de fans van de volwassen editie gewend zijn, ook het podium vormen voor de beste DJ's van de wereld.
Zaterdag 13 juni vindt er opnieuw een Stereo Sunday pre-party plaats in Horst. In 'De Lange' zullen onder andere DJ Blackburn en Focuz stevige hardstyle door de speakers laten knallen. Om 22:00 uur openen de deuren en het feest duurt tot 04:00 uur.
Op zaterdag 11 juli kunnen jullie weer optimaal genieten van de beste latin house en urban sounds. Wie er bij de vorige edities aanwezig was, zal zich nog herinneren dat een avond bij Pour Toi gevuld is met entertainment en de beste muziek. 'We bring you the difference, DJ's surrounded by live artists!'
Na een heerlijk festival kijkt iedereen al uit naar 25 juli voor het volgende super buitenfeest op het strand bij Bloemendaal. Over 6 weken zal Full Moon's White Moon on the Beach in de mooie en grote Beachclub Vroeger uitpakken met indrukwekkende decors met ingebouwde watervallen en fonteinen, meerminnen, special acts en natuurlijk een selectie aan geweldige DJ's. Tot maandag 15 juni kun je nog met maar liefst 20 euro korting gebruik maken van de Super Early Bird actie!
David Guetta maakt de soundtrack voor het Europees kampioenschap voetbal 2016 in Frankrijk. Hij treedt ook op tijdens de openingsceremonie. De Europese voetbalbond UEFA maakte woensdag bekend dat Guetta het officiële EK-nummer gaat schrijven en produceren. De track wordt in de aanloop naar het toernooi uitgebracht. David Guetta maakt daarnaast zijn opwachting tijdens de openingsceremonie in het Stade de France op 10 juni 2016.
Steeds meer festivals in ons kleine landje. Dus ook steeds meer klachten....Eerder berichtten we al over oa Megabase, Full Moon, Promised Land waartegen geprotesteerd werd. Vandaag is Brabant aan de beurt. Geert de Haas ageert tegen Dream Village.
Specktrem
woensdag 10 juni 2015
Eindhoven, de lichtstad van Nederland, krijgt zondag de aftrap van een totaal nieuw concept voor de liefhebbers van techno, deephouse en techhouse. Specktrem - The Birth Festival komt naar Club Xi (IKZIE) aan het Stratumseind 81.
Wat is er nou lekkerder dan samen met al je vrienden, vriendinnen en favoriete DJ's een heerlijk strandfeest mee te maken midden in de zomer? Op zaterdag 20 juni kun je dit meemaken, als de bekende danceclub Eindelijk Weer uit Almere samen met jullie naar het strand gaat en Beachclub Vroeger in Bloemendaal aan Zee op zijn kop gaat zetten. Maar liefst 14 DJ's gaan ervoor zorgen dat dit jou ultieme beachparty wordt.
Underground Dance Events en Mash the Fuck up! presenteren op zaterdag 13 juni de Alphense Dj Talent Night - The hard edition - in De De Speaker in Alphen aan den Rijn. Jawel, je leest het goed, De De Speaker! Gevestigd in het voormalige pand van Het Kasteel. Eindelijk weer eens een echt ouderwets hard feestje in Alphen!
Na de sterke groei in 2013 hebben de Nederlandse festivals de opwaartse trend in 2014 weten vast te houden. Er waren vorig jaar 801 festivals die 22,7 miljoen mensen wisten te trekken, een stijging van 5,6 procent. De festivalmarkt blijft zich zo in een rustig tempo verder ontwikkelen.
In het in april uitgebrachte Agenda Cultuur 2017 - 2020 en verder adviseerde de Raad voor Cultuur om meer geld uit te trekken voor festivals, om dergelijke evenementen aantrekkelijk te maken voor jongeren met een niet-westerse achtergrond. De Raad voor Cultuur vond dat festivals 'een belangrijke rol kunnen spelen bij de verbreding en vergroting van het publiek'.
Na het fantastische vijfjarig jubileum van Pussy lounge at the Park in Breda, met volop zon, gekte en gezelligheid, kun je alvast de volgende editie in je agenda zetten! Op zaterdag 10 oktober 2015 wordt het Sportpaleis Ahoy in Rotterdam weer volledig op zijn kop gezet met het Freestyle circus Pussy lounge XXL! Traditioneel is het tijdens de XXL editie altijd grootser, gekker en uitbundiger. Uiteraard met het intieme karakter en de gezelligheid die je mag verwachten van Pussy lounge, inclusief danseressen, crowdsurfen, confetti, opblaasattributen en meer!
Vrijdag 19 juni t/m zondag 21 juni tovert Healing Garden het Erkemederstrand onder Zeewolde om tot een tuin vol verrassingen, inclusief camping. Boutique festival Healing Garden wil bezoekers op een toegankelijke manier kennis laten maken met diverse onderwerpen op het gebied van body, mind, soul & spirit. De langste dag van het jaar wordt een weekend lang gevierd met inspirerende workshops, lezingen, meditatie, yoga, wellness, biologisch eten en drinken, live acts en elektronische muziek van o.a. DJ Isis, Arjuna Schiks, Kareem Raïhani, Charles Davos, Forest Of Heroes, The Incredible Stacks, Avi Adir en Holger Hecler uit Berlijn.
De eerste editie van Deepbloe is een feit en dit wordt gevierd met een spetterende line-up! Een showcase van opkomend talent en gevestigde namen uit de internationale deephouse/techhouse scene. Maar liefst negen smaakmakende acts zullen acte de présence geven; Watermät Frankrijk, Sam Feldt, Shermanology, Mr. Belt & Wezol, DIMMI Frankrijk, Dante Klein, Cleavage, The Tailors, Pep & Rash, The Voyagers en Lulleaux.
Met de toevoeging van de volgende twaalf acts is het programma van de eerste editie van het crossover dance evenement We Are Electric- Wild Weekend of Electronic Wonders nu compleet: Bart Skils, Boris Werner, Gomes, Doppelgang, Eindbaas collective feat. Monodeer & Man of Mega, 030303, Pamb & Harsh, Boomshakalak, Kaliman (Disco Horizontes), Lola, Lucky Done Gone, Dr. Robinson. The Avener heeft helaas gecanceld.
Kaap A'dam is een organisatie die altijd in beweging wil blijven. Een organisatie die zich niet wil binden aan één plek of aan één stijl. Kaap A'dam wil blijven reizen door het spectrum van de elektronische muziek. Onder meer door feesten te geven in iedere windstreek van de stad. Die stad is Amsterdam.
Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli strijkt Graefental festival weer neer in het pittoreske klooster van Ottersum (LI).
De Duitse labels Kompakt en de Berlijnse legendarische club Salon zur Wilden Renate strijken neer in Ottersum voor wat nu al het leukste festival van de zomer lijkt te worden: Graefental festival.
Lunapark wederom naar Club Vie
donderdag 4 juni 2015
Lunapark is al negentien jaar lang 'het feest der feesten' en zij keert op zaterdag 27 juni terug in de Havenstad! Dit roemruchte event zal op deze datum na het succes van de vorige drie edities terug keren in de mooiste club langs de Maasboulevard: Club Vie!
In de lente van 2005 ontstaat STORM: Een feest waarin de sfeer en muziek van noisefeesten gecombineerd worden met de energie van underground hardcore en tekno. Inmiddels is STORM 23 feesten, een failliete Nighttown en Watt en een gesloten Waterfront verder. Maar het feest haalt nog steeds verrassende acts naar Nederland. STORM bestaat nu tien jaar, dus pakt deze editie extra groot uit!
Drukte is niet erg, zegt voorzitter Jacqueline Rijken van het Parkenoverleg Amsterdam, een koepel van ruim twintig verenigingen die samen waken over de parken in de stad. 'Het is fantastisch dat zo veel mensen de weg naar het park weten te vinden om even te ontsnappen aan de drukte in de stad.' Maar: 'Onze grote zorg zijn de evenementen die duizenden en soms tienduizenden mensen tegelijk naar de parken lokken. Dat vinden wij echt een aantasting van het park. Wij zeggen: het párk is een evenement.'
Het Berlijnse platenlabel PRCPTN (spreek uit Perception) haalt Sven Weisemann naar Canvas op de 7e. Vrijdag 5 juni draait de Duitser die bekend is vanwege een sound die het midden houdt tussen deephouse en Detroit techno een set op de bovenste verdieping van het Volkshotel. Mike Ravelli, Alexander Koning en Shrimp DJ, maken de line-up compleet.
Pak alvast jullie agenda en markeer daarin 12 juni met een groot kruis, want Tryfecta Events zal op die dag een speciale editie van Drumcage organiseren: Drumcage invites Beats N Breaks!
De B.I.T.C.H voorverkoop gaat razendsnel dit keer! Nu al waarschuwt de organisatie dat de online voorverkoop bijna is uitverkocht. Het feest zelf is pas begin oktober! En zoals jullie van B.I.T.C.H gewend zijn is, dit geen verkooppraatje. Mensen weten dat de feesten van B.I.T.C.H, Crazyland en Pleasure Island altijd ver van te voren uitverkocht zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Haal bij koop tickets of koop tickets snel je kaarten nog! Wil je een VIP kaartje? Dat kan nog bij een aantal vaste voorverkoopadressen in Nederland.
Bewoners van het recreatiegebied drongen vrijdag tijdens een spoedzitting aan op een verbod voor de twee festivals, omdat zij bang zijn voor forse geluidsoverlast. Maar de rechter geeft de organisatoren van de evenementen - op 6 en 13 juni, bij de Peddelpoel in Velsen-Zuid - het voordeel van de twijfel.
Tweede lek TivoliVredenburg
maandag 1 juni 2015
Een tweede geluidslek van TivoliVredenburg blijkt groter dan gedacht. Klanken vanuit de jazz-zaal komen via het dak van het muziekcentrum in de kamermuziekzaal terecht. Een oplossing is 'complex'.
30 juni 2015
Heartbreak zaterdag 4 juli in BAR
29 juni 2015
Clubs en evenementenorganisatoren lanceren campagne Celebrate Safe voor veiliger feesten
27 juni 2015
Mind <3 Gaypride
26 juni 2015
Sensation en ArenA verlengen samenwerking vijf jaar
Line-up Summerlake Outdoor Festival compleet
25 juni 2015
Kort & Bondig
Zomerkriebels Festival 2015 timetable en laatste informatie
Ook in juli weer elke week Juice in Escape
Nieuwe editie Early Ravers United aanstaande vrijdag
24 juni 2015
Frenzy zaterdag in AIR
Ook in België gratis water op festivals?
De finale editie van het RE:SET-drieluik
Pathfinder Festival combineert regionaal en internationaal talent
22 juni 2015
Line-up release UNITY - the Apocalypse | nieuwe locatie
19 juni 2015
B.I.T.C.H verkoopt 3 oktober en voegt tweede editie op 26/9 toe
18 juni 2015
Trailerpark Festival: de 'Urban Burning Man' van Kopenhagen komt naar Amsterdam
Inschrijving Vinylized 2015 van start
17 juni 2015
Kort & Bondig
Nieuw underground festival Tegenstroom 22 augustus in Rotterdam
16 juni 2015
Dash Berlin en Syzz leggen verkeer stil in Jakarta
Artiesten mainstage Pleasure Island festival bekend
15 juni 2015
The Prodigy met special guest Public Enemy naar Ziggo Dome
13 juni 2015
Antwerp Pride komt naar Café d'Anvers
Park de Wezenlanden omgetoverd tot Dancetour locatie
12 juni 2015
Amsterdam Music Festival met speciale 'under 18' editie in Ziggo Dome
Stereo Sunday pre-party keert terug naar Horst
Pour Toi komt weer naar Club Vie Rotterdam
11 juni 2015
Full Moon's White Moon on The Beach 25 juli bij Vroeger · Tot 15 juni super early bird met €20 korting
10 juni 2015
David Guetta maakt officieel EK-lied
Bewoners Dorst in actie tegen festival Dream Village
Specktrem
Eindelijk Weer gaat naar Beachclub Vroeger
Alphense DJ Talent Night · The Hard edition
9 juni 2015
Festivalmarkt blijft groeien: meer festivals, meer bezoekers
8 juni 2015
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft extra subsidie aan festivals
Pussy lounge tourt met de spetterende XXL editie naar het Sportpaleis Ahoy!
7 juni 2015
Driedaags midzomerfestival Healing Garden combineert beats & bewustwording
5 juni 2015
Eerste edtie Deepbloe bij Bloomingdale
Programma We Are Electric met toevoeging van 12 laatste namen nu compleet
Kaap A'dam richt haar kompas dit weekend op het hart van de stad
4 juni 2015
Graefenthal festival pakt uit met toonaangevende programmering
Lunapark wederom naar Club Vie
3 juni 2015
STORM viert tiende verjaardag in Worm
Parkenoverleg pleit voor verbod op festivals in Amsterdamse parken
Berliner Sven Weisemann op PRCPTN in Canvas
2 juni 2015
Drumcage invites Beats N Breaks
B.I.T.C.H kaarten online bijna uitverkocht
1 juni 2015
Rechter geeft groen licht voor festivals in recreatiegebied Spaarnwoude
Tweede lek TivoliVredenburg