Partyflock
 
Nieuws · oktober 2015
­ Nederland
Toffler presents ROD
zaterdag 31 oktober 2015
De afgelopen avond met ROD in Toffler mondde al uit in een onvergetelijke nacht waarbij hij doorging tot in de vroege ochtenduren. Zaterdag 7 november is het techno alter ego van Benny Rodrigues weer terug om je met flink wat nieuw materiaal om de oren te slaan! Zo bracht hij de laatste tijd maar liefst drie dikke EP's uit op Klockworks (Ben Klock), Figure SPC (Len Faki) en CLR (Chris Liebing).
De wintertijd is ingegaan, de temperatuur zakt weer en de pepernoten vliegen over de toonbank: Winter is coming! Matrixx organiseert zowel op Eerste als Tweede Kerstdag een feest in De Kube in Nijmegen, zodat je jouw familieverplichtingen af kunt wisselen met een vet feest. Of misschien pak je ze gewoon allebei?
NYE in Rotterdam: Early & Harder
vrijdag 30 oktober 2015
Ook dit jaar wordt in Rotterdam het Nieuwjaar weer officieel ingeluid met een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Erasmusbrug, ook wel de Nationale Nieuwjaarnacht genoemd. Het vuurwerk in Rotterdam kan onder andere worden aanschouwd vanaf de Boompjeskade bij Social Underground Rotterdam (S.U.R.) waar je een mooi uniek uitzicht hebt op dit spektakel. Maar in principe alle Rotterdamse kades met de moderne architectuur vormen het decor voor het grootste vuurwerk van Nederland! Aftellen naar Oud en Nieuw begint al om 23:00. Toch altijd weer heel spannend en speciaal!
Na de eerste editie in januari was een terugkeer van Ctrl.Alt.Delete onvermijdelijk. Output en Theracords slaan de handen ineen voor de tweede editie! Delete start het taakbeheer weer op om de bezoekers te voorzien van het beste wat de rauwere kant van hardstyle te bieden heeft.
Hierin staat hij natuurlijk niet alleen, maar heeft hij een zorgvuldige keuze gemaakt van controllers die deze editie van Ctrl.Alt.Delete in goede banen zullen leiden.
EYE lanceert op de Museumnacht op zaterdag 7 november een nieuwe programmareeks getiteld Seeing Sounds. Binnen deze reeks laten bekende artiesten hun muzikale licht schijnen op de filmcollectie van EYE. De Amsterdamse DJ/producer Tom Trago bijt het spits af en dook in EYE's onuitputtelijke filmarchief om een nieuwe soundtrack te creëren bij speciaal geselecteerde films. Zijn audiovisuele show is een futuristische filmtrip waarin oud en nieuw elkaar uitdagen en film en muziek elkaar naadloos aanvullen. Vorig jaar won EYE dankzij 8000 stemmen een Gouden N8-sokkel voor Seeing Sounds. Onder deze naam wordt 3 à 4 keer per jaar door een DJ/producer of band een nieuwe soundtrack bij films uit de collectie van EYE gemaakt.
Op 31 oktober zal er weer een nieuwe editie van de Bokito Rave Party plaatsvinden. Wederom in de Hundread Sound Accompany te Groningen. Er zullen dit keer twee zalen en een chill out zijn.
Spinnin' Records start een nieuw label waar alle muziek kosteloos kan worden gedownload. Toepasselijk genaamd Spinnin' Premium trapt het nieuwe label vrijdag 23 oktober af met de release van 'Ghost Child', een populaire track van dance acts Firebeatz & Apster.
Met de laatste editie nog vers in het geheugen wordt er al reikhalzend uitgekeken naar de volgende Booming, exclusief bij 2 Venue. En daar hoef je niet lang voor te wachten. Zaterdag 31 oktober maakt Booming zich weer op voor een geweldig feest: the house maffia edition. En alweer, het kan gewoon niet op, gratis entree voor iedereen tot 22.30!
XXlerator XX-Mas 2015
vrijdag 23 oktober 2015
Op Eerste Kerstdag, vrijdag 25 december, keert XXlerator terug naar De Kube in het Honigcomplex te Nijmegen. Daar vieren ze Kerst met enkele van de béste euforische en melodische hardstyle acts van het moment. Geniet van je Kerst en zorg dat je dit niet mist!
Toffler presents Rebekah
vrijdag 23 oktober 2015
De uit Birmingham afkomstige Rebekah is al sinds haar vroege tienerjaren geïnspireerd door techno en dat zal altijd zo blijven. Dit komt dan ook terug in zowel haar compromisloze performance en haar ijzersterke producties op o.a. CLR, Cult Figures, Sleaze Records, Element Records en Soma.
Na het jaarlijkse uitstapje naar het Bloemendaalse strand, keert Vingt-Cinq terug naar de Haarlemse Lichtfabriek. Op zaterdag 28 november staat het Oliehuis, onderdeel van de monumentale Lichtfabriek, in het teken van kwaliteitshouse, volwassen publiek (25+) en een champagne- en wijnbar.
De eerste editie van Trance Nation in de Heineken Music Hall was simpelweg te bestempelen als een dijk van een feest. Duizenden toegewijde trance liefhebbers bevolkten de muziektempel in Amsterdam en dansten tot het ochtendgloren op de beats van internationaal gerenommeerde en gerespecteerde artiesten. Een vervolg kon uiteraard niet uitblijven en Trance Nation is trots te mogen mededelen dat deze nu in de agenda staat.
Zaterdag 31 oktober neemt SaturdayClub waardig afscheid van het Schielandshuis. Tijdens de 'Leather & Lace Edition' brengen de trouwe SaturdayClub fans een ode aan deze onontdekte parel in hartje Rotterdam. Per 31 december sluit het Schielandshuis haar deuren en SaturdayClub nodigt haar publiek nog één keer uit om hier een topfeest te bouwen!
Nog amper bekomen van de uitslag van de DJ Mag top 100 uitslag, gaan we gewoon weer door naar de volgende verkiezing: European Festival Awards. Nederland doet het goed in de longlist van genomineerde evenementen...
Bloodrave toch zonder écht bloed
woensdag 21 oktober 2015
Onlangs werd aangekondigd dat op 31 oktober in Amsterdam 's werelds eerste Blood Rave zal plaatsvinden. Een Halloween feest waar het feestende publiek door een speciale sprinklerinstallatie met bloed besproeid zal worden. Dit nieuws veroorzaakte zowel nationaal als internationaal zoveel commotie, dat de Amsterdamse organisatie met een statement komt.
Duncan Stutterheim voerde gesprekken over het terugkopen van ID&T, dat hij onder andere heeft opgericht, van het Amerikaanse SFX Entertainment. Dit zegt hij in een interview met het Financiele Dagblad. Om persoonlijke reden ging een verkoop toch niet door.
Armin van Buuren is zaterdagavond door mannentijdschrift JFK verkozen tot Greatest Man 2015.
Van Buuren kreeg in de Amsterdamse Harbour Club de prijs uitgereikt door zijn voorganger Humberto Tan.
Armin van Buuren heeft gisteren het allereerste exemplaar van zijn nieuwe album 'Embrace' mogen ontvangen. De cd is de eerste fysieke uitgave van Buuren's zesde studioalbum, dat op 29 oktober officieel wordt uitgebracht via platenmaatschappij Armada Music.
Het einde van het jaar heeft nog een geweldig feest in petto: Xtra Large komt 26 december terug naar The BOX (voorheen The Sand) in Amsterdam! Waar altijd de laatste zaterdag van het jaar gereserveerd was voor The Biggest Night out komt dit nu weer terug! Alle trouwe fans hebben het al in de gaten en de eerste Super Early Bird's waren al snel uitverkocht. Je kunt nu Early Bird kaarten halen voor dit topfeest en dan zit je de laatste zaterdag van het jaar helemaal goed!
Beats against Cancer
donderdag 15 oktober 2015
Sommige tradities moet je je aan vast blijven houden en sommige mogen iets verwateren. Zo hebben we t concept van" Beats Against Cancer sinds vorig jaar veranderd van een Classics/Oldschool/early rave-concept naar een evenement waar de nadruk meer ligt op Early Rave.
Poplife Sexy Motherfucker
donderdag 15 oktober 2015
Na onze eerste top editie van dit seizoen zijn we op zaterdag 24 oktober terug.
Wassen beeld Afrojack onthuld
donderdag 15 oktober 2015
Een van 's werelds grootste DJ's heeft nu een permanente verblijfsstatus in Madame Tussauds! Het wassen evenbeeld van Afrojack is gisteren onthuld.
DOTF gaat on tour
donderdag 15 oktober 2015
DOTF a.k.a. Defenders of the Faith startte ruim veertien jaar geleden met hun beruchte oldschool radioshows op de vrijdagavond. Een groep fanatiekelingen zonder enige vorm van winstoogmerk draaiden puur voor de passie en het plezier nachten lang vanuit een omgebouwde zolder studio in het Rotterdamse.
Jouw mooiste feestweekend begint zaterdag 24 oktober om 22:00 in Beesd! Verspreid over vier zalen kun je genieten van alle DJ's die 7th Heaven Events groot hebben gemaakt, maar liefst 21 DJ's in totaal. Natuurlijk blijft het daar niet bij en zal 7th Heaven Events ook goed uitpakken met prachtig gedecoreerde zalen, mooie danseressen, dikke LED schermen, fantastische lasershows, Co2 kannonen, confetti, welkomstdrankjes voor iedereen die voor 23:30 uur binnenkomt, vers gesneden fruit, verfrissend lekkere ijsjes en nog veel, veel meer. Gewoon, zoals altijd bij 7th Heaven Events, maar nu natuurlijk wel met wat extra's!
Penoze 2015
woensdag 14 oktober 2015
Op het moment dat je aan de top van de Penoze komt, is er geen medelijden meer mogelijk. De regels zijn simpel; je jaagt of je wordt gejaagd. Vanaf dat moment ben je zo hard als een steen. Je voelt niets, zegt niets, en niets zal je breken.
De top van de onderwereld komt op 5 december 2015 naar de Kdanz, Schagen. Penoze maakt zich op voor een bijeenkomst van de kopstukken uit de onderwereld die zijn weerga niet kent. Gunz for Hire komt voor deze avond met een arsenaal aan nieuwe munitie, een speciale visuele show en een extra lange set.
Tijdens ADE Green op 14 oktober ondertekende staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) samen met acht grote Nederlandse festivalorganisatoren de Green Deal Afvalvrije Festivals. Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Network Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Welcome to the Future, Zwarte Cross en de organisaties NederlandSchoon en Green Events Nederland slaan de handen ineen met de ondertekening van deze Green Deal. DJ Joris Voorn overhandigde namens de Nederlandse festivalbranche het eerste skateboard ter wereld gemaakt van plastic afval. Een perfect voorbeeld van hoe duurzaam en leuk goed samen gaan.
Vandaag maakt Spotify bekend dat van de Nederlandse artiesten op het muziekplatform het genre EDM domineert. Spotify identificeerde 96 subgenres, van EDM variërend tussen electronic house, trance en progressive house, tot tekno en happy hardcore. Van de top 50 meest gestreamde Nederlandse artiesten wereldwijd behoren maar liefst 28 artiesten bij het genre EDM. Van de Nederlandse artiesten die buiten Nederland worden gestreamd behoren zelfs 36 artiesten binnen dit genre.
Stoer, sexy, hip maar vooral spraakmakend. De boys die optreden tijdens Badboys on Tour zijn het allemaal. Vandaag maken zij bekend op 30 januari 2016 een grootse party te organiseren in het Beursgebouw Eindhoven: Badboys on Tour.
Zaterdag 17 oktober gaat voor de echte RAW-liefhebber een zaterdag worden die hij of zij niet snel zal gaan vergeten. Er staat namelijk een super dik A² Records event op de agenda met een überdikke line-up! High Energy Events en Scantraxx hebben de handen ineen geslagen en pakken aanstaande zaterdag groots uit met een kersverse editie van RAWdefinition: A² Records – Unstoppable! Check hieronder de trailer, de timetable en alle overige informatie die jij als bezoeker moet weten.
Op vrijdag 16 –en zaterdag 17 oktober geeft BASIS als tegenhanger van ADE twee legendarische avonden met house legends DJ Spen en Tyree Cooper. De meeste clubs in Utrecht zijn gesloten tijdens ADE, maar BASIS gooit eigenzinnig haar deuren open voor ieder clubganger die lekker wil housen.
Sequence & Ominous hebben bekend gemaakt dat zij niet langer samen zullen optreden. Privéleven en andere verplichtingen/verantwoordelijkheden hebben hen tot dit besluit doen komen. Lees het gehele statement van de heren...
TK07 neemt Afschijt
dinsdag 13 oktober 2015
Op 1 september 2006 gaf TK07 haar eerste feest in de Goudvishal in Arnhem. Nu, meer dan negen jaar later, is het tijd geworden om er een punt achter te zetten. Op 7 november neemt TK07 daarom afschijt van publiek, vrijwilligers, bevriende organisaties en artiesten door nog een keer alles uit de kast te trekken. Natuurlijk is de WillemEen als vaste thuisbasis de plek waar het staat te gebeuren.
T3kno 4 Life in De Speaker
dinsdag 13 oktober 2015
In de grootste uitgaanslocatie van Alphen aan den Rijn De De Speaker zullen Systeem JWW en U.D.E. wederom T3kno 4 Life lanceren. De De Speaker is een box in een box-gebouw, dus maximale bas-druk is gegarandeerd!
Gedurende twaalf uur zullen de zwaarste en diepste bassen De De Speaker vullen, gebracht door de meest uiteenlopende artiesten.
Avondeten maakt debuut tijdens ADE
maandag 12 oktober 2015
Na bijna drie jaar aan uitverkochte edities in Leiden maakt Avondeten haar debuut in Amsterdam tijdens ADE. Onder het motto 'een goed begin is het halve werk', bundelen zij hun krachten met Madtech, Resonance & Lost Records op woensdag 14 oktober om jouw ADE goed af te trappen.
Evasion 2015
zondag 11 oktober 2015
Zaterdag 12 december 2015 vindt de eerste editie van Evasion plaats in Club Stairway in Utrecht. Vanaf 22:00 tot 05:00 zal een gevarieerde line-up bestaande uit zes aanstormende talenten en één grote naam de dikste hardstyle en raw hardstyle tracks laten horen.
Dit jaar in maart stond de eerste editie van Symphony31, DJ meets Orchestra, in Ahoy Rotterdam. Op zaterdag 2 april en maandag 4 april 2016 wordt de Rotterdamse muziektempel wederom omgebouwd tot club met een spectaculair decor. DJ Ronald Molendijk zal met een volledig orkest talloze bekende dance- en poptracks verbouwen tot een nieuwe beleving. Internationale en nationale gast artiesten leveren een unieke bijdrage aan het dance spektakel. De eerste namen worden binnenkort bekend gemaakt.
Van maandag 12 t/m vrijdag 16 oktober presenteert Fresh FM voor de negende maal 'De Week van de Nederlandse DJ's'. Tijdens deze week komt Fresh FM live vanuit Amsterdam waar ook het Amsterdam Dance Event plaatsvindt.
Metz on Sunday is back! Voordat al het kabaal los gaat barsten tijdens de XXL editie in het WTC te Rotterdam, houdt 'The Real House Event' nog even een tussenstop met een speciaal tintje. Wat dan? Nou, op zondag 1 november viert Metz namelijk de verjaardag van trouwe resident Chris Rox in de meest intieme club van Rotterdam: Blender! En laat nou net 'Mister Rox' jou uitnodigen om zijn verjaardag mee te vieren!
Time Out bestaat dit jaar alweer twintig jaar! De nieuwste aanwinst is NXT. De achterste zaal van Time Out (voorheen 'de sub') wordt vanaf 31 oktober ingezet als evenementenlocatie. Met als opener de première van Gunz for Hire met hun No Mercy tour. Het blijkt een nieuwe, ongekende show te worden! Speciaal hiervoor stelde ze een aantal vragen aan deze gewapende mannen.
MUST in de Van Nelle Fabriek was altijd al anders dan de party's in de Laurenskerk, het Kurhaus en het Concertgebouw. Maar vrijdag 20 november gaat MUST een stap verder. Tot nu toe kende MUST in de Van Nelle altijd twee area's: de champagne, cocktail- en bottlebar-area, en daarnaast het feest. Maar met Van Nelle by MUST wordt alles samengevoegd tot één geheel.
Out Electronic Recordings heeft zojuist meer details bekend gemaakt over de onderwerpen waar de Franse geluidsstrateeg Guillaume Huret het tijdens het seminar 'Music Fruition In Marketing & Daily Life' gaat hebben. Dit seminar zal op de openingsdag van het Amsterdam Dance Event, op woensdag 14 oktober, in de Tolhuistuin gehouden worden.
Project Houseparty XL
donderdag 8 oktober 2015
Al eens een echt huisfeest mee willen maken? Zo'n feest dat je alleen in films als o.a. Old School, Bad Neighbours, American Pie en natuurlijk Project X voorbij ziet komen?
Na vele succesvolle edities is het na de zomer weer tijd voor onze 3e XL-editie.
Second Wave met Blind Observatory
woensdag 7 oktober 2015
Second Wave: One Year Anniversary! Het eerste jaar is voorbij gevlogen.
Vol geluk presenteren we de line up voor onze 'One Year Anniversary': Blind Observatory, Shaken Opus & Marlon Benjamins.
Op woensdag 14 oktober aanstaande organiseert Amsterdam Dance Event (ADE) samen met stichting 10,000 HOURS een speciale editie van de DJ Cook-off voor dak- en thuislozen in Amsterdam. Op dit jaarlijkse evenement worden bekende (inter)nationale dj's uitgedaagd hun beste kookkunsten te tonen aan het ADE-publiek. De Amerikaanse dj Seth Troxler, tevens jurylid van de Cook-Off, verzorgt dit jaar samen met zijn fans een uitgebreide driegangenlunch voor 75 dak- en thuislozen in Amsterdam. Met deze actie starten Sichting 10,000 HOURS en ADE officieel hun partnership.
Massive Attack komt voor maar liefst twee shows naar Nederland. Op woensdag 24 februari staat de Britse elektronicaformatie in het Eindhovense Klokgebouw en op donderdag 25 februari in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 9 oktober om 10 uur via Ticketmaster.
Onder uitgaanspubliek is het slecht gesteld met het voeren van fietsverlichting. Slechts 41% heeft zowel voor als achter licht op de fiets wanneer zij van of naar uitgaansgelegenheden fietsen. In buitengebieden voert 61% voor- en achterlicht, maar in grote studentensteden is dat slechts 22%.
Snowbombing, Europa's meest vooraanstaande winter muziekfestival, heeft zojuist de eerste reek s artiesten aangekondigd voor haar volgende editie. Van 4 tot 9 april 2016 zal Snowbombing het slaperige alpine stadje Mayrhofen doen wakker schudden met een ongekende line - up, bestaa nde uit iconische dance acts zoals The Prodigy, Jungle, Netsky, Andy C, Oliver Heldens, Hannah Wants, Hot Since 82, Henrik Schwarz, Marcel Dettmann en Noisia.
Het Trimbosinstituut waarschuwt bezoekers van het Amsterdam Dance Event (ADE): er zijn op dit moment gele ADE pillen in omloop, die een extreme dosering MDMA bevatten (van 125 mg - 300 mg). In de lichtgele, vierkant pil met het ADE-logo zit twee keer zoveel MDMA dan gebruikelijk / gemiddeld het geval is.
Op zaterdag 7 november organiseert Bad Ass Events in de DSNK in Nieuwkuijk een dikke editie van Oldschool Gangsters. Dit oldschool/early rave concept vierde onlangs haar tienjarig bestaan en na een geweldige hosting tijdens Harmony of Hardcore eerder dit jaar, keren de Gangsters nu weer terug naar Brabant!
31 oktober 2015
Toffler presents ROD
30 oktober 2015
Matrixx viert Kerst in De Kube, Nijmegen
NYE in Rotterdam: Early & Harder
28 oktober 2015
Ctrl.Alt.Delete keert terug in Dynamo Eindhoven
27 oktober 2015
EYE lanceert Seeing Sounds met DJ/producer Tom Trago tijdens Museumnacht Amsterdam
25 oktober 2015
Nieuwe editie Bokito Rave Party Groningen
24 oktober 2015
Spinnin' Records lanceert gratis label: Spinnin' Premium
Back to the basics: gratis feesten & parkeren
23 oktober 2015
XXlerator XX-Mas 2015
Toffler presents Rebekah
Vingt-Cinq (25+) editie nummer #8 in de Haarlemse Lichtfabriek
21 oktober 2015
Trance Nation 6 februari terug in de Heineken Music Hall
Waardig afscheid Schielansdhuis tijdens Zwoele Leather & Lace Edition van SaturdayClub
Nominaties European Festival Awards bekend
Bloodrave toch zonder écht bloed
18 oktober 2015
Duncan Stutterheim voerde gesprekken over terugkopen ID&T van SFX
Armin van Buuren JFK 'Man of the Year'
16 oktober 2015
Flyboard-piloot overhandigt Armin van Buuren eerste fysieke exemplaar nieuw album
Xtra Large back in Amsterdam: zaterdag 26 december in The Box
15 oktober 2015
Beats against Cancer
Poplife Sexy Motherfucker
Wassen beeld Afrojack onthuld
DOTF gaat on tour
10-Years of 7th Heaven wordt natuurlijk groots gevierd op 24 oktober
14 oktober 2015
Penoze 2015
Staatssecretaris Mansveld en Nederlandse festivals gaan voor afvalvrij
Bijna tweederde Spotify streams Nederlandse artiesten is dance-muziek
Badboys on Tour brengt Hollands stoutste mannen samen op één podium
Timetable en laatste info RAWdefinition: A2 Records – Unstoppable
Club BASIS in Utrecht maakt statement door eigen ADE te vieren
13 oktober 2015
Sequence & Ominous stopt als DJ duo
TK07 neemt Afschijt
T3kno 4 Life in De Speaker
12 oktober 2015
Avondeten maakt debuut tijdens ADE
11 oktober 2015
Evasion 2015
10 oktober 2015
Symphony31 · DJ meets Orchestra keert terug in Ahoy Rotterdam
De Week van de Nederlandse DJ's op Fresh FM
9 oktober 2015
Chris Rox viert verjaardag tijdens Metz
Time Out opent nieuwe evenementenlocatie NXT met Gunz for Hire
8 oktober 2015
Van Nelle by MUST: meer aandacht voor dj's, dance en publiek
Guillaume Huret geeft seminar tijdens ADE
Project Houseparty XL
7 oktober 2015
Second Wave met Blind Observatory
6 oktober 2015
Seth Troxler kookt voor daklozen in Amsterdam tijdens ADE
Massive Attack naar Klokgebouw en Heineken Music Hall
5 oktober 2015
59 Procent uitgaanspubliek fietst zonder licht
3 oktober 2015
Snowbombing 2016 maakt eerste reeks artiesten bekend
2 oktober 2015
Trimbos waarschuwt voor gevaarlijke xtc-pil met ADE-logo
1 oktober 2015
De Oldschool Gangsters keren dit najaar terug naar Brabant