Partyflock
 
Nieuws · januari 2014
­ Nederland
Aanstaande zaterdag 1 februari om 12:00 start de kaartverkoop voor de tweede editie van Wasted Festival. Na een succesvolle primeur van dit festival in 2013 komt de organisatie in 2014 terug met een nieuwe editie. Op zaterdag 17 mei zal ditmaal evenemententerrein 'De Hoop', pak en beet 250 meter verwijderd van de locatie in 2013, in het teken staan van 'The Harder Styles'.
Met nog slechts twee dagen te gaan bereikt de buzz zijn hoogtepunt! Dirty Dutch: Back to the Original Core keert terug naar de Heineken Music Hall! Na het startschot in Las Vegas op oud en nieuw, wordt dit het tweede hoogtepunt in de reeks van het 'Back to the Original Core Anniversary Year'. In dit bericht alle laatste informatie omtrent het event.
Een ruim jaar na de zeer goed ontvangen eerste editie komt Intersection met alweer de derde Line-up vol met topartiesten, wederom in Baroeg Rotterdam. Zoals de vaste bezoekers inmiddels gewend zijn staat Intersection voor een gevarieerde avond met een brede programmering in de duistere en harde genres, ditmaal onder andere industrial hardcore, drum & bass, crossbreed, breakcore, dark ambient en UK hardcore.
Hardwell en Armin van Buuren zullen hun opwachting maken tijdens de derde editie van Dancefair, gehouden op 15 en 16 februari in de Jaarbeurs. Dancefair is de vakbeurs voor upcoming dj's, producers en evenementen organisatoren en trekt jaarlijks meer dan 4500 bezoekers. Hardwell en Armin van Buuren maken dit jaar deel uit van het programma die meer dan 200 seminars, workshops en panels telt.
Noteer zaterdag 21 juni 2014 met grote uitroeptekens in je agenda, want dan staat er wat moois te gebeuren in onze hoofdstad. Het exclusieve house-concept Funkadelic viert op die dag haar zesjarig bestaan groots op toplocatie The Sand in Amsterdam.
Heb jij zin in iets nieuws? Heb jij zin in een nieuw soort feest? Iets bijzonders en vol met verrassingen? Fast and the Fabulous is een feest wat uniek is in zijn soort! Het feest staat vol van entertainment en car tuning. Een feest waar je kunt karten tussen de mensen door! Een feest met pitspoezen en steltenlopers,een feest met de beste dj's, kortom een feest dat je niet mag missen. Dit feest is zeker de moeite waard om te komen kijken, want waar kun je je zo inleven in een thema als hier op de kartbaan in Harderwijk?
21 Februari gaan wederom alle remmen los op All You Need Is Hard in Hollywood Music Hall! Na twee geweldige edities van All You Need Is Hard met Headhunterz en Psyko Punkz is het nu de beurt aan de grote man achter 'Lose My Mind', 'Wake me up' en natuurlijk 'Imaginary'; Brennan Heart!
Guess who's back?! Jazeker, Creative Events presenteert weer een editie van Staalhard in Belgisch Limburg. Anders dan voorheen gaan ze nu Hasselt laten daveren op zijn grondvesten. Staalhard zal geen genade hebben en deze locatie zal een ware metamorfose ondergaan op 7 februari. Dit onder meer door staalhard geluid, visueel hoogstaande licht- en lasershows, geen sluitingsuur en uiteraard een knal line-up.
Al ruim twintig jaar is Underground House Movement een begrip in de hardere stijlen in zowel Nederland, België als Duitsland. Op vrijdag 2 mei tijdens de start van een lang weekend en het einde van de meivakantie 2014 zal UHM het concept Basic Movements in een nieuw verfrissend jasje presenteren. Een Freestyle Xperience zoals nog niet eerder vertoond in de grens regio! Van house tot oldschool en van happy hardcore tot hardstyle.
Crazy Sexy Cool, The Carnival Edition, vindt plaats in Maassilo in Rotterdam. Het Carnivalfeest van het jaar knalt op 1 februari met Quintino, Gregor Salto, The Partysquad, Billy the Kit, Apster, Franky Rizardo, Lucien Foort, Roul and Doors, MC Mitch Crown and many many more! Ben jij helemaal voorbereid? Hier vind je alle info om helemaal startklaar te zijn...
Party-organisator Caspar Povel (o.a. UDC) zou 31 januari aanstaande 42 jaar worden. Om hem een laatste eer te bewijzen organiseren zijn vrienden Enlightened: een, geheel in de stijl van Caspar, spraakmakende memorial waar familie, vrienden, kennissen en verder iedereen die van een goed en mooi feest houdt - zoals Caspar zelf - samenkomen.
DiO RAMA debuteert in Doka
maandag 27 januari 2014
Een feest met uitsluitend underground dansmuziek. Dat is Dio_Rama. Zaterdag 7 februari vindt de eerste editie plaats in Doka te Amsterdam. Hier treden onder andere Sebo K, Robin Kampschoer en de organisatoren Alexander Koning en Mike Ravelli op. Een selectie dj's die garant staan voor kwalitatieve house, techno en alles wat daar tussen zit.
Zaterdag 1 februari is de eerste editie van SaturdayClub van dit jaar! Het prestigieuze Schielandshuis met haar mooie entourage is deze keer het decor van de 'Pre Valentine Edition'
Op 14 februari is het weer Valentijnsdag, de dag voor geliefden en stille aanbidders om stil te staan bij toch wel het mooiste fenomeen in de wereld, namelijk de liefde. Natuurlijk kan je zo'n romantische dag niet beter afsluiten dan in de Melkweg tijdens deze speciale Valentijnseditie van Lovebirds met DJ D-Rok.
Het was 30 maart 2013, twintig jaar na de allereerste Eden rave ooit werden de Guides to Eden van de eerste editie herenigd in een uitverkochte Central Studios tijdens Eden Rave - The Reunion. Dat deze reünie naar veel meer smaakte, werd meteen duidelijk. Op zaterdag 5 april krijgt de succesvolle comeback van vorig jaar dan ook een vervolg. Dit keer zullen de Guides to Eden zelfs aangevuld worden met nog meer helden van het eerste uur! En net als afgelopen jaar wordt Area 2 weer het domein van de enige echte Oldschool Gangsters.
Dat Nederland toe is aan een nieuw concept, is wel te merken aan de kaartverkoop. Vanuit alle hoeken van Nederland worden in grote getale kaarten gekocht voor het eerste evenement van Fascination van dit jaar. Wil je er ook bij zijn en heb je nog geen kaartje? Begin dan je nieuwjaar goed en profiteer nu van een hele speciale actie!
XXlerator Outdoor · Final lap #3
donderdag 23 januari 2014
De afgelopen weken presenteerde XXlerator al in twee rondes de bijna complete line-up van XXlerator Outdoor. Zo tref je op zaterdag 10 mei onder andere Brennan Heart, B-Freqz live, Frontliner en Minus Militia live aan op Recreatieterrein Bussloo. Genoeg reden om je ticket veilig te stellen. Vandaag completeert XXlerator de line-up. Check 'm hier!
De steigers op de Wibautstraat voor het Volkskrantgebouw spreken boekdelen. Er zijn grote ontwikkelingen gaande, want hier opent in mei 2014 het nieuwe Volkshotel. Een initiatief van ondernemer Job Heimans, ondersteund door het team achter Canvas op de 7e.
Calvin Harris werkt samen met Will Smith en Jay-Z voor HBO aan 'Higher', een komedieserie met afleveringen van een half uur. De serie wordt geschreven door Irvine Welsh (de auteur van Trainspotting red.) en gaat over de wereld van EDM. Harris is als songwriter, producer en dj met prijzen op zak als een Ivor Novello award en een Grammy een grote bron van informatie.
De voorverkoop van Pallet Party in De Bij Lampe in Raalte beloofd veel goeds. Uit de voorverkoop blijkt dat de jeugd geïnteresseerd is in een alternatief feest waarbij elektronische muziek centraal staat. Het concept Pallet Party dat 25 januari 2014 gaat draaien staat bekend om pallets en de diversiteit van het aantal muziekstijlen. Voor iedereen een unieke uitgaansbeleving, wie wil dat nou niet?
Op zaterdag 24 mei rukt danslievend Nederland uit naar Nijmegen voor de vierde editie van Drift Festival. Ook dit jaar maakt een scherpe selectie smaakmakers zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultureel erfgoed 'De Vasim'. Met een vooruitstrevend en eigentijds house- en technoprogramma kiest de organisatie voor verdieping en verbreding, waarbij kwaliteit en originaliteit hand in hand gaan.
Het is een feest waar veel mensen naar uitkijken en dat is niet voor niks. Op zaterdag 29 maart opent de leukste locatie van Rotterdam haar deuren voor een nachtje onvervalste house classics. 010 Classics staat al jaren bekend als het gezelligste oldschool feest van Nederland en zowel de artiesten als het publiek kijken uit naar deze nacht op de tiende verdieping van de Maassilo. Bij deze maakt RAAK! Events de line-up bekend en die is weer om te smullen!
Het lijkt nog ver weg, maar over drie maanden gaan we geschiedenis schrijven met onze eerste Koningsdag. Op 25 en 26 april 2014 wordt ook de John Frostbrug in Arnhem weer voor twee dagen overgenomen door duizenden hardstyle liefhebbers. Het eerste deel van de line-up is al bekend gemaakt: Radical Redemption, Atmozfears, [d=Thera] (live), Frequencerz, Crypsis, The Viper, Ran-D, Titan, Wild Motherfuckers (live), Frontliner, Adaro & Da Tweekaz. Een goed begin, maar er komt nog veel meer!
Rauw pakt flinkt uit in februari met drie dj's en producers van het Parijse platenlabel Marble: Surkin, Para One en Bobmo. Rauw doet eerst Tivoli in Utrecht aan, en verhuist de dag erop naar het totaal uitverkochte Bungalup in Center Parks te Zeewolde.
Zaterdag 25 januari 2014 keer het evenement 'Roosendaal gaat los!' weer terug in Roosendaal. Dit dancefeest werd meerdere malen in de Erato gehouden en trok honderden bezoekers. In 2009 was de laatste editie en bijna vijf jaar later vond de organisatie het weer tijd om dit succesvolle concept weer uit de kast te halen.
De datum staat vast. Op zaterdag 17 mei zal het festivalseizoen enthousiast worden afgetrapt door Pacha Festival in hartje Amsterdam. De beroemde, glimmende, rode kersen zullen voor het derde opeenvolgende jaar neerstrijken op deze unieke locatie om een beetje van de magie vanuit het balearische eiland over te brengen naar onze hoofdstad. Het Java Eiland zal op deze dag wederom zijn getransformeerd in een waar mini-Ibiza met alle ingrediënten die nodig zijn om een fantastische dag te garanderen. Zet het in je agenda!
Na het mega succes van de laatste Full Moon van 16 november in de vernieuwde locatie The Sand gaat ook de voorverkoop voor de volgende super-editie van 29 maart alweer erg hard. Zo hard dat je nu al snel moet zijn om nog een Early Bird kaartje te kunnen kopen. De laatste serie Early Bird kaarten is aangebroken, daarna kun je alleen nog gewone voorverkoop-kaartjes halen. Iedereen wil er weer bij zijn dus wacht niet te lang!
100%55 zaterdag gratis toegankelijk
donderdag 16 januari 2014
Waarom? Gewoon omdat het kan! Perron 55 organiseert weer een gratis dancefeest voor iedereen die graag met de voetjes van de vloer gaat. Dat het niets hoeft te kosten wil niet zeggen dat ze niet uitpakken!
Op zaterdag 24 mei 2014 slaan High Energy Events en Scantraxx de handen ineen om voor jou als echte liefhebber van raw/Hardstyle iets unieks neer te zetten. Met iets unieks, bedoelen de organisaties een écht uniek puur raw/hardstyle event. Niks geen bullshit over verschillende muziekstijlen, mensen waar je niks mee hebt, loze beloftes of pottenkijkers. Nee, gewoon één gruwelijk dik podium, duizenden liefhebbers van de raw sound die weten hoe ze los moeten gaan en een te zieke line-up!
Paradox in USC de Boelelaan
dinsdag 14 januari 2014
Paradox, beter bekend als de tweede zaal van Pandemonium, wordt nu ook een op zichzelf staand evenement. Deze editie van Paradox vindt plaats in de sporthallen van USC De Boelelaan. Deze legendarische locatie wordt in december 2014 afgebroken. Cyndium heeft voor elkaar gekregen dat deze geweldige locatie nog eenmaal fungeert als ultieme danstempel.
Zaterdag 1 maart vindt in de Prins Bernhardhoeve te Zuidlaren voor de derde keer het hardstyle event District One plaats. Organisator Electronic Events is er opnieuw in geslaagd topdeejays uit binnen- en buitenland naar het hoge noorden te halen. Zo zullen dit jaar onder andere Brennan Heart, Zatox en Code Black de mainstage van District One betreden.
The worlds leading hardcore event returns to its pristine location in Den Bosch. With even more sound, lights, shows, styles, artists and floorspace this will be the biggest gathering in the history of Masters of Hardcore. Art of Dance unleashes the trailer for 'The Empire of Eternity'!
Op vrijdag 17 januari is het weer zo ver. De Rollerdisco is terug! Nog één keer wordt Pand14 omgetoverd tot een rollerdisco paradijs. Met draaiende vloer en wel wordt er weer gerold, swingend de nacht door. De vloer draait weer op volle toeren er zijn de meest heerlijke en vrolijke disco classics te horen!
Net zoals voorgaande jaren gaat Hardshock Festival elke week een area inclusief bijbehorende line-up publiceren. Deze week staat volledig in het teken van de Mainstage. De Mainstage is naast een echte eyecatcher ook het kloppende hart van het festival waarbij verschillende stijlen elkaar kruisen. Met een fenomenale line-up die je niet snel op een ander hardcore festival zal tegen komen biedt deze area jou 100% hardcore. Check hier de exclusieve line-up van de Mainstage van Hardshock Festival.
Kweekvijver is een nieuw initiatief van Michel de Hey. Ondanks dat Michel zelf natuurlijk nog hartstikke jong is, vindt hij het mooi om talentvolle dj's te supporten. Daarom doet hij in 2014 maar liefst vier A-locaties en een festival aan met Kweekvijver.
Beachboom lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. De afgelopen edities groeide het eendaagse dance-event op de Brouwersdam behoedzaam uit op alle terreinen: in programmering, acts, kwaliteit, sfeer en bezoekersaantallen werden alle verwachtingen overtroffen. Op zaterdag 9 augustus 2014 doet Beachboom daar weer een schepje bovenop. De early bird voorverkoop start op 11 januari, aanstaande zaterdag.
Hakkûhgat
zondag 12 januari 2014
Zaterdag 1 maart 2014 is een datum die bij de Brabanders en Limburgers al dik omcirkeld staat in de agenda. Het is de eerste dag van carnaval. Maar in Eindhoven wordt dat elk jaar iets anders gevierd. Want carnavalszaterdag in Eindhoven staat synoniem voor compromisloos beukwerk tijdens de zesde editie van Hakkûhgat.
Na het succes van 2013 kon een nieuwe datum natuurlijk niet uitblijven. Na een drukke zomer waarin hij op alle grote festivals in binnen- en buitenland heeft gedraaid is de nummer 1 hardcore DJ van de wereld op 25 januari 2014 weer terug in Amstelveen: Angerfist!
Vrijdag 14 februari 2014 komt Wunderbar terug in de Melkweg met een speciale live editie. Eerder werd de extra lange liveset van Extrawelt al aangekondigd, nu is met Arjuna Schiks en Some Chemistry & La Vondèl & ME.N.U. de line-up compleet.
Toren Overhoeks wordt getransformeerd in een multifunctionele toren bestaande uit een observatiepunt, een hotel, een club en diverse horeca waaronder een ronddraaiend restaurant. De toren gaat A'dam heten en is 24/7 geopend voor het publiek. Dit heeft de ontwikkelcombinatie bestaande uit Sander Groet (AIR), Duncan Stutterheim (ID&T), Hans Brouwer (MassiveMusic) en Eric-Jan de Rooij (Lingotto) vanmiddag bekend gemaakt.
Ook in 2014 is PT Events weer bereid een flink aantal super vette evenementen voor je te organiseren. Zaterdag 1 februari staat de succesformule na lange tijd weer in Factory 010 gepland. De ideale locatie om samen met het Engelse 'The Gallery' een sfeervol en intieme clubnacht te organiseren.
Bloomingdale opent op 16 maart
vrijdag 10 januari 2014
The date is set! 16 maart is de datum voor de start van het zomerseizoen! Hoewel in januari de eerste zonnestralen nog erg ver weg lijken, heeft Bloomingdale ze al besteld voor 16 maart tijdens de Bloomingdale XXL 'Grand Opening 2014'.
Het nieuwe jaar begint traditiegetrouw met het hardste feest! Over een paar dagen is het namelijk 18 januari en dat betekent voor menig hardcoreliefhebber maar één ding: Beuken als een Bertus op Beter kom je Niet!
Rauw begint het jaar goed met op vrijdag 10 en zaterdag 11 januari twee kakelverse edities van Rauw. De grote man van de avond is The Magician. Hij verwierf bekendheid als helft van het duo Aeroplane, maar sinds 2010 koos hij zijn eigen weg, en met succes. The Magician is een ware tovenaar die disco, funk en diepe bassen met elkaar vervlecht in wervelende sets waar je je vingers bij aflikt.
Diep in de Groef is met de ingang van 2014 vernieuwd. EKKO's vaste dansavond op zaterdagavond, die nu al zo'n tien jaar meedraait, was toe aan enkele updates om het concept fris te houden en om aan de vraag van het publiek te blijven kunnen voldoen. Aan de inhoudelijke opzet zal echter niet veel veranderen: het blijft een gezellige, ongedwongen dansavond met verschillende muzikale genres.
Feesten op een eiland 'ergens in de wereld'. 24 uur per dag, zeven dagen per week. Party Island klinkt zo sciencefiction als wat, maar Duncan Stutterheim van de in Amsterdam gevestigde internationale dancegigant ID&T denkt dat het kan. Sterker, "het wordt onderzocht". "Als je Abu Dhabi belt, spuiten ze zo een stuk zand op", filosofeert Stutterheim.
Dat je in de dance rijk en invloedrijk kunt worden, mag allang geen geheim meer zijn. En dat blijkt nu ook uit de '30 under 30' lijst die Forbes ieder jaar samenstelt in allerlei categorieën. Muziek is er daar eentje van en in deze lijst vinden we dit jaar Calvin Harris, Zedd en Avicii.
Terwijl gemeenten en supermarkten en cafés worstelen om de nieuwe leeftijdsgrens voor alcohol te handhaven, komt er hulp uit onverwachte hoek: Nederlands bekendste dj, Armin van Buuren, trekt vanaf vandaag ten strijde tegen alcoholmisbruik.
Terwijl heel Nederland net bijgekomen is van de feestdagen, zijn stichting de vluchtheuvel en Fireball events met hun gedachte bij de zomer van 2014. De voorbereidingen voor het MeerBeatz Festival zijn alweer in volle gang!
31 januari 2014
Wasted Festival 2014 presenteert line-up
Dirty Dutch - Back to the Original Core
30 januari 2014
Intersection brengt core en breaks met een unieke lineup
Hardwell en Armin van Buuren bevestigd voor Dancefair 2014
Funkadelic viert zesjarig bestaan groots in The Sand
29 januari 2014
Fast and The Fabulous op 1 maart brengt nieuw soort feest
Brennan Heart · All You Need is Hard in de Hollywood Music Hall
Dr. Macabre komt op 7 februari naar Belgie
Basic Movements · The Freestyle Xperience
27 januari 2014
Laatste info en timetable Crazy Sexy Cool · The Carnival Edition
Enlightened · In memoriam of Caspar Povel
DiO RAMA debuteert in Doka
26 januari 2014
Ontmoet je toekomstige Valentijn tijdens pre Valentine edition SaturdayClub
25 januari 2014
Liefde viert hoogtij tijdens Valentijdseditie van Lovebirds
24 januari 2014
Eden Rave · The Reunion line-up release
Fascination superdeal en aankondiging tropical edition
23 januari 2014
XXlerator Outdoor · Final lap #3
Canvas op de 7e heropent in april in 'nieuwe' broedplaats Volkshotel
HBO ontwikkelt komedieserie over EDM scene
Jeugd viert 25 januari feest bij Pallet Party
22 januari 2014
Drift Festival maakt programma bekend
21 januari 2014
010 Classics 29 maart in Factory 010, omdat het de basis is
20 januari 2014
Voorverkoop Beat the Bridge 2014 start zaterdag 25 januari
18 januari 2014
Rauw in februari in Tivoli en bij Bungalup
Organisatie 'Roosendaal gaat los!' doneert geld voor operatie stadsgenoot
17 januari 2014
Pacha Festival 2014 · Early bird voorverkoop start maandag 20 januari 20:00 uur
16 januari 2014
Eerste serie Early Bird's Full Moon 29 maart uitverkocht
100%55 zaterdag gratis toegankelijk
15 januari 2014
Line-up release Megabase Outdoor presents Digital Punk – Unleashed
14 januari 2014
Paradox in USC de Boelelaan
Internationale topdeejays op derde editie District One
13 januari 2014
Masters of Hardcore · Empire of Eternity trailer
Laatste editie Rollerdisco vrijdag in Pand14
Hardshock Festival line-up release mainstage
Michel de Hey op zoek naar talent met Kweekvijver
12 januari 2014
Beachboom wordt weer een maatje groter
Hakkûhgat
11 januari 2014
P60 presents an evening with Angerfist
Line-up live edition Wunderbar in de Melkweg compleet
10 januari 2014
Toren Overhoeks wordt verticale 24 uursstad 'A'dam'
Grotesque nodigt The Gallery uit voor Factory010
Bloomingdale opent op 16 maart
9 januari 2014
BKJN vs Partyraiser 4 final info & ticket alert
Komend weekend weer twee edities Rauw
8 januari 2014
Ekko's vaste dansavond Diep in de Groef vernieuwd
7 januari 2014
Droomeiland Stutterheim stap dichterbij
6 januari 2014
EDM door Calvin Harris, Zedd en Avicii vertegenwoordigd in '30 under 30' lijst van Forbes
Armin van Buuren voorop in drankaanpak
2 januari 2014
MeerBeatz Festival goes deep into the jungle