Partyflock
 
Nieuws · augustus 2011
­ Nederland
Kort nieuws van de KNIP-dienst
woensdag 31 augustus 2011
Jouw wekelijkse Partyflock-minimagazine met een overzicht van de laatste interviews, columns en recensies. Daarnaast lees je anekdotes vanuit de medewerkers en elke week staat een van onze leden in de spotlight! En wat dacht je van de foto van de week? En doe ook mee aan de 'ontdekje plekje quiz' en win respect en eeuwige roem!
Tussen 19 en 22 oktober neemt het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event (ADE) circus weer bezit van de hoofdstad met het neusje van de zalm op het gebied van elektronische muziek. De zomer is zijn laatste fase ingegaan en ADE is altijd de perfecte start voor het winterseizoen, waarin we weer overdekt gaan feesten.
Armada Night ADE onthult line-up
woensdag 31 augustus 2011
De officiële line-up van Armada Night tijdens Amsterdam Dance Event is onthult. Op vrijdag 21 oktober, in de Passenger Terminal van Amsterdam, hosten Armada Music en ALDA DJ's als Armin van Buuren, BT, Roger Shah, Sied van Riel, Dabruck & Klein & Klein en Matisse & Sadko. In twee verschillende areas presenteert het label enkele van 's werelds beste DJ's uit de trance, house en progressive scene.
Project Hardcore 2011
woensdag 31 augustus 2011
De laatste zaterdag van september vind Project Hardcore traditiegetrouw plaats in de Zoetermeerse SilverDome. Met nog maar een maand te gaan is het tijd voor een update! Zo sprak b2s met enkele van de artiesten die komen optreden op 24 september en is er een leuke prijs te winnen!
Hardcore Italia
dinsdag 30 augustus 2011
Met nog een aantal dagen te gaan, maakt heel Nederland zich op voor een grootschalige Italiaanse invasie. Het Traxtorm legioen, onder leiding van The Stunned Guys, maakt zich op voor een grootse veldslag. Op 3 september 2011 zullen zij de Zalinaz in Etten-Leur overnemen om het Italiaanse hardcore geweld te gehore brengen. Confusion Events heeft een geweldige line-up voor jullie neergezet zodat jullie deze Hardcore Italia nooit meer zullen vergeten. Check hieronder snel de complete timetable zodat je je favoriete Traxtorm artiesten niet zult missen.
Bass Academy 3
maandag 29 augustus 2011
Met de tweede editie nog vers in het geheugen, brengt BKJN Events events je op zaterdag 22 oktober weer een nieuwe les in echte rauwe Hardstyle. Tezamen met head of the school Dj Luna staat dit voor menig liefhebber dan ook garant voor een nacht lang beuken op een manier zoals dat alleen in ARE48 kan. En heb je nog geen idee wat dit precies inhoud? Lees dan gerust de reacties van de afgelopen edities.
Na vorig jaar een droomdebuut in de Rotterdamse Ahoy te hebben gemaakt, krijgt Beatloverz op 8 oktober een upgrade naar het schitterend verbouwde en geluidstechnisch verbeterde Sportpaleis. Beatloverz 'Outlaws' is een over 3 zalen verdeeld event met een Royal District, een Warehouse District en een Chill District.
KrancK acCellereert tot stadionniveau
zaterdag 27 augustus 2011
Ook al vielen de vogeltjes niet van het dak van de hitte, sterker nog KrancK im Felde werd geteisterd door bewolking en regen, toch was het een waar festijn waar een lach op het gezicht centraal stond! Iedereen heeft kunnen genieten van Kollektiv Turmstrasse, Jules Deelder, Troy Pierce, Egbert, Melon, Harry Axt en vele andere artiesten. Na zo'n heftige festivalweek is KrancK allerminst achterover gaan leunen, integendeel. De organisatie heeft namelijk flink zitten shoppen en voor de maanden september en oktober een paar knallers van feesten en artiesten voor een ieder op touw gezet.
De artiesten staan te popelen om op te treden, het festival terrein wordt een week van te voren alweer opgebouwd en de kaartverkoop gaat weer als een trein, alles duidt erop dat Zomerpop 2011 weer een groot succes gaat worden! Op zondag 4 september 2011 (de grootste dag van het tweedaags popfestival) staat recreatieterrein De Weyver in Opmeer volledig in het teken van muziek; van lokale helden tot nationaal- en internationaal bekende artiesten.
De Midnight Freaks hebben het al weken nergens anders over. Een bont gezelschap zal op 2 september iedereen in Dorpshuis laten dansen totdat ze er bij neervallen met als een van de hoogtepunten het Duitse duo Ame van Innervisions. Ame wordt bijgestaan door flink wat Amsterdamse nachtdieren. Aron Friedman & Brent Roozendaal, residents Limon en Ferro, Mailman, Daan Donk en Tijn Benedek hebben voor deze eerste vrijdag van september maar een doel voor ogen: Dorpshuis rocken!
Awakenings mag langer door
vrijdag 26 augustus 2011
De gemeente Amsterdam staat de organisatie toe dat Awakenings tot 07.30 doorgaan en verwacht dat dit in de nabije toekomst zelfs tot 08.00 kan openblijven in de Gashouder.
XXlerator superhelden
vrijdag 26 augustus 2011
Op zaterdag 3 september trapt Matrixx het nieuwe clubseizoen af met een nieuwe editie van XXlerator Super Heroes vs New Heroes. In vier heftige battles nemen de superhelden van nu het op tegen nieuwe helden in de scene. Matrixx gunt je deze avond slechts vier keer rust tijdens de DJ wissels. Voor de rest is het aan een stuk knallen geblazen met vier unieke battles. Bekijk hier alvast de timetable.
Stichting Hollands Talent organiseert van oktober 2011 tot en met oktober 2012 de beste dj van Nederland, BdjVN competitie. Voorzitter van de stichting Arsanio Wiet, organiseerde in 2009 al provinciale dj contesten in Overijssel en Drenthe, met zijn bedrijf Swizz Entertainment.
Summer of Hardstyle
woensdag 24 augustus 2011
Nu de zon eindelijk haar gezicht laat zien, maken de hardstyleliefhebbers in Noord-Holland zich op voor de tweede editie van Summer of Hardstyle. Na een succesvolle editie in de zomer van 2010 heeft de organisatie besloten ook dit jaar De Buona in Castricum om te toveren tot hardstyle paradijs. Waan jezelf in tropische sferen in een over de top aangeklede locatie en geniet van harde kicks en pompende beats. De te omcirkelen datum in de agenda? Zaterdag 3 september.
Sounds of Pleasure 2011
woensdag 24 augustus 2011
Sounds of Pleasure is een strandfeest dat op zaterdag 10 september 2011 zal plaatsvinden bij Beachclub Kaapduin in Dishoek. Deze Beachclub is uitermate geschikt voor dit feest, vanwege zijn smaakvolle sfeer en uitgerekt strand. Tevens is de Beachclub zeer goed bereikbaar en heeft deze volop vrije parkeergelegenheid.
T-raw: Hardcore
woensdag 24 augustus 2011
Zaterdag 1 oktober vindt de 1e editie plaats van T-raw. Na een lange afwezigheid is hardcore daarmee terug in Bergen op Zoom. Het is inmiddels immers alweer 5 jaar geleden dat de laatste Bergse editie van Bassrulers plaatsvond.
Als gevolg van een conflict met Buma/Stemra heeft Radio 538 de podcasts van 538 Dance Department en Powermix met onmiddellijke ingang verwijderd van al zijn websites. Dit maakte het commerciële radiostation woensdag bekend.
Nog maar enkele dagen en de tweede editie van Dream Village 2011 is een feit! Met meer dan twintig topartiesten in twee area's behoort Dream Village nu al tot een van de betere evenementen in de regio. Voor de ultieme partybeleving hebben ze voor jullie wat tips & tricks, zo kun je optimaal van Dream Village genieten!
Zaterdag 22 oktober zal één van de hotste Hardstyle labels van het moment centraal staan. Na de release van het album 'Unleashed' is A² Records namelijk populairder dan ooit tevoren en organisator Supersized vond het daarom de hoogste tijd om het label te eren met een uniek event. Een avond lang zal de voltallige A² Records crew haar tracks op je afvuren en hebben zij een aantal bijzondere special guests uitgenodigd voor een onvergetelijke nacht (Raw) Hardstyle.
Zoals elk jaar pakt de Melkweg groot uit tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Tijdens de komende editie van het grootste clubfestival van Europa staan alle zalen van de Melkweg vijf dagen vol concerten en clubnachten, waarmee een breed spectrum aan elektronische muziek wordt belicht.
Subway XL
maandag 22 augustus 2011
Velen zullen het succesvolle concept van Subway nu inmiddels wel kennen; recht voor je raap dubstep en de grootste namen op één avond en onder één dak. De volgende Subway editie gaat net weer iets verder en maar liefst twee area's van de Maassilo worden overgenomen door de groten der aarde op het gebied van dubstep. Rotterdam zal eindeloos op haar grondvesten trillen en de naschokken zullen intens gevoeld worden tot in Groningen. Markeer zaterdag 15 oktober in je agenda en zet daaronder: 'The Big One'.
Hardcore to the Bone
maandag 22 augustus 2011
Een maand lang hadden aankomende DJ talenten de mogelijkheid een Early Rave mix in te sturen om de Talent Room op Hardcore to the Bone te voorzien van de beste early beats! De contest was een groot succes! Door de vele kwalitatief sterke inzendingen was het erg lastig hier een goede selectie uit te maken. Er is dan ook gekozen om niet vier talenten de kans te geven om te komen draaien, maar vijf!
Gatecrasher's variatiemenu
maandag 22 augustus 2011
Het beste op trance-, house- en technogebied, en alles wat daartussen zit, in één dikke line-up onder één dak? Het Britse Gatecrasher flikt het al jaren en op veel festivals ben je eigenlijk niet anders gewend. Opzouten daarom met die hokjes, verstand op nul en knallen maar! Want op 10 september is Amsterdam eindelijk aan de beurt om kennis te maken met 'het nieuwe feesten' als het reizende wereldcircus uit Engeland in The The Sand crasht.
Het Supersonic Festival wordt veertien uur non-stop pompende dancebeats op acht stages. Meer dan zeventig internationale en nationale dj's tekenen present met o.a. Tiefschwarz, Showtek, Dimitri Vegas & Like Mike, Mason, Tatanka, James Harcourt, Reso, Mystique, Bonzai All Stars, Ruthless, Ronald-V, Dave Lambert, DJ Ghost, Yves Deruyter, Hermanos Inglesos, TLP aka Troubleman, The Untitled e.v.a.
In de periode van 19 t/m 22 oktober vindt er een dance-invasie van ongekende omvang plaats met Amsterdam als muzikaal middelpunt van de wereld. De talrijke feesten rondom het internationale Amsterdam Dance Event (ADE) zijn inmiddels een begrip en kunnen ieder jaar op meer bezoekers rekenen. Traditiegetrouw is ALDA van de partij om de hoofdstad en ADE met 3 exclusieve feesten van het nodige vuurwerk te voorzien. Let's rock!
Voor in de agenda; Dream Village
maandag 22 augustus 2011
Slum Street: Bioweapon, D-Block & S-te-Fan, E-Force, EJC, Ferdo, Josh & Wesz, Outblast, Scope DJ, Waverider, Brumo en MC Apster.
Glamour Street: The Partysquad, BIGGI, Billy the Klit, Bingo Players, Dominic Silver, Mell Tierra, Mr. Curious, Naviday, R3HAB, Ralvero, Vato Gonzalez, MC Tjen en MC Ambush
Nothing to lose
maandag 22 augustus 2011
Zaterdag 10 september presenteren The Viper en Confusion Events een gedenkwaardige avond in de Rodenburg te Beesd. Deze nacht zal het debuutalbum 'Nothing To Lose' van de Neophyte Records artiest gepresenteerd worden. Het album is inmiddels gemasterd en The Viper kan dan ook meer details bekend maken over de tracks en samenwerkingen met artiesten die ook tijdens de albumpresentatie erbij zullen zijn.
De tempel heeft gesproken en laat goed van zich horen. Harde dreunen laten het stof tussen de rotsen opwaaien. Heart for Hard presenteerd "The heart of the harder styles in dance music" met weer een nieuwe editie!
Ida Engberg komt naar AIR
woensdag 17 augustus 2011
Vrijdag 30 september biedt AIR een smakelijke techno avond voor de echte liefhebber! Niet alleen nodigt zij met Ida Engberg een van Zweden's grootste techno artiesten uit om los te gaan op haar sublieme geluidssysteem, maar doet dit ook nog eens in combinatie met een torenhoge favoriet van vaderlandse bodem: Secret Cinema.
Op zaterdag 20 augustus 2011 wordt voor de tweede keer in Nederland een uniek familie dance-event 'Dancing with Children' georganiseerd. Normaliter zijn dance-events alleen toegankelijk voor bezoekers vanaf 18 jaar. Dit feest, georganiseerd door Touch Events (bekend van Touch at the Sea), is enkel toegankelijk voor kinderen van 0 tot 18 jaar met hun ouders/verzorgers.
Magneet Festival krijgt vorm
woensdag 17 augustus 2011
Daags voor aanvang van het Magneet Festival wordt de veelzijdige invulling van het festival duidelijk en tastbaar. De tenten op Oostpunt in Amsterdam Oost staan inmiddels klaar voor het 10 daagse festival dat op vrijdag 19 augustus begint en tot 28 augustus open.
5 November wordt een datum voor in je agenda. Het feest met de beste sfeer komt er weer aan: Crazyland! Dit keer ook nog eens met een superthema: 'The Godfather'.
Op zaterdag 20 augustus brengt First Vision de zomer weer tot leven met een sprankelende editie van Lakedance. Verspreidt over vier uiteenlopende podia vertonen ruim 30 (inter)nationale wereldartiesten hun befaamde kunsten aan het water bij Aquabest. Headliners als Dimitri Vegas & Like Mike zorgen samen met Sandy Rivera, Secret Cinema en Shermanology voor een stralende dag met energieke en hartverwarmende beats.
Op zaterdag 17 september wordt het Antwerpse Sportpaleis omgetoverd tot de allergrootste discoparty. Tijdens deze 10e editie worden de 14.000 bezoekers getrakteerd op nog meer Toeters en Bellen. Disco- en partylovers zullen versteld staan van de uitbundige decoratie, het spectaculaire vuurwerk, de schitterende acts en de onwaarschijnlijke ambiance.
Over enkele weken is het zover, hét strandfeest van het jaar zal op 17 september LittleSinners weer wakker schudden. Na het enorme succes van twee jaar geleden is er besloten dat het weer eens tijd werd voor een spannend, heet en opwindend, speels strandfeestje voor jullie Sinners...Sins @ Bloomingdale. De allerheetste beachclub in Bloemendaal staat van 16:00 tot 0:00 geheel in het teken van Little Sins.
Sidney Samson zal binnen een paar weken een nieuwe single uitbrengen met niemand minder dan Lil Jon. Lil Jon is één van de bekendste Hip Hop sterren van de Verenigde Staten. Hij scoorde maar liefst twee dubbel platina albums in de VS. Daarnaast heeft hij vele tientallen hits op zijn naam staan, waaronder 'Yeah' van Usher, die ook in Nederland een grote hit was. Sidney's nieuwe single met Lil Jon heet 'Mutate' en zal op Sidney's eigen label 'Rock The Houze' verschijnen.
TWSTd producers masterclass III
vrijdag 12 augustus 2011
Studio 80 en TWSTd bieden in samenwerking met Software ontwikkelaar Ableton jonge DJ's en producers de kans om voor weinig geld iets op te kunnen steken van gecertificeerde trainers en (inter)nationaal bekende professionals. Na een aantal succesvolle edities met artiesten van eigen bodem is het nu tijd geworden om nieuwe kennis en futuristische technieken naar Nederland te halen met een speciale Masterclass van Marc Romboy.
Decibel outdoor festival 2011
maandag 8 augustus 2011
Zaterdag 20 augustus staat Beekse Bergen volledig in het teken van Decibel. Van 11.00 uur tot 23.00 uur kan er genoten worden van twaalf verschillende stages waarop vele nationale en internationale top artiesten staan geprogrammeerd. De opbouw is inmiddels gestart en het is tijd om de timetable bekend te maken. Ook staan onderstaand een aantal zaken die voor bezoekers van Decibel van belang zijn.
Kom naar Riche om de grootste en meest veelzijdige trance beachparty van het jaar mee te maken! De organisaties Inclusivo en Quest4Trance hebben de handen ineen geslagen. Van 12:00 tot 00:00 uur gaan op 3 september, twee area's door maar liefst achttien dj's bezet worden, naast andere live acts en heerlijke entertainende podiashows.
De Zomerkriebels zijn bijna uitgewerkt. Tijd voor een nieuwe dosis Kriebels! En wel op zaterdag 1 oktober 2011 in Central Studio's. Met niemand minder dan Copyright Verenigd Koninkrijk, Quintino, Vato Gonzalez and many more. Twee areas bomvol top artiesten en de kriebelende vibe die je van Kriebels gewend bent. Nieuwsgierig?
Na regen komt Wooferland
zondag 7 augustus 2011
Op zaterdag 3 september, wanneer alle regen gevallen is en een mooie nazomer aanbreekt, zal Wooferland haar achtste editie beleven. Het enige echte classics festival ter wereld staat al jaren bekend als een ouderwets gezellig feest dat vooral laagdrempelig, gemoedelijk en lekker underground is. Geen nep, glitter, glamour en artiesten met hele vreemde namen, maar echte mensen, oprechte gezelligheid en tijdloze muziek van de pioniers van het eerste uur.
Mysteryland is uitverkocht, maar er zijn nog een beperkt aantal kaarten te koop! En die kosten maar 6 Miljoen...
Presidance
zaterdag 6 augustus 2011
Zaterdag 3 september 2011 gaat in Utrecht voor Presidance het officiële indoorseizoen weer van start. En hoe! Centraal gelegen in het hartje van het land langs de A12 en A27 en de A2 ligt de thuisbasis van Presidance in Number Four. Na inmiddels alweer drie feesten te hebben gegeven in Club Number Four te Utrecht heeft Presidance laten zien dat Utrecht er een partylocatie bij heeft.
Format
vrijdag 5 augustus 2011
Format verkocht AIR wederom uit tijdens het laatste feest. Vrijdag 12 augustus is de beurt aan Steve Rachmad en de jarige Shinedoe. 'Deze techno-zwaargewichten respecteer ik enorm. Steve is na vijfentwintig jaar in het vak nog altijd vernieuwend en dat inspireert.' aldus Juan Sanchez.
Booming New Season
vrijdag 5 augustus 2011
Heden, 2011, heb ik, Podiumbewaarder in dienst van des lands centrale danstempel Crystal Venue, officieel geschreven en uitgebracht via openbare middelen deze Nachtvaarding, bestemd voor:

De achtbare gast in persoon......
Drollen voor het goede doel
donderdag 4 augustus 2011
Het Solar Weekend Festival heeft dit jaar een speciale area waar bezoekers met zowel een kleine als een grote boodschap bij kunnen dragen aan het goede doel. Stichting Get it Done creëerde in samenwerking met de Solar en organisatie Extrema Network een toiletervaring om even bij stil te staan: Giveashit. In ruil hiervoor wordt de bezoeker gevraagd muntjes voor het goede doel te doneren. Bij een bezoekje aan de wc's in de speciale Giveashit Area, wordt men ondermeer getrakteerd op extra schone toiletten, optredens van bekende en minder bekende dj's en verhalen van ontwikkelingsprojecten uit de hele wereld.
Na een treurige zomer als deze wordt het zaterdag 24 september tijd om weer eens grondig de bloemetjes buiten te gaan zetten en eens flink te gaan pimpen. Van alle thema's die Ex Porn Star rijk is dit toch wel dé favoriet. Het is nu of nooit, want dit is de aller allerlaatste XPS-editie in de Waerdse Tempel, dus je moet cummen, wil je niet voor eeuwig spijt hebben!
Xite Music verhuist per 1 september naar kanaal 601, de oude plek van TMF, en krijgt hiermee de meest prominente plek als muziekzender in het digitale basispakket van UPC. Per 1 september verhuist 24/7 interactieve muziekzender Xite Music naar kanaal 601 bij UPC. Dit is het oude kanaal van muziekzender TMF. Vanaf dan is Xite Music de enige 100% muziekzender in het digitale basispakket van UPC.

Elke zaterdag zendt de zender Xite Dance uit. Tussen 19:00 en 22:00 zie je hier de lekkerste dancegerelateerde video's en lees je het laatste (Partyflock)nieuws.
Dance for Kids
dinsdag 2 augustus 2011
Op vrijdag 9 september a.s. vindt vanaf 20:00 uur in Bierbrouwerij Emelisse te Kamperland de eerste editie van het Dance for Kids evenement plaats. Een spectaculair feest en avond vol entertainment, waarvan de opbrengst dit jaar ten goede komt aan twee goede doelen: Make a Wish (voorheen Doe Een Wens) en KIKA. Het feest wordt geheel verzorgd door juniorkamer de Bevelanden (JKdB) en is onderdeel van het 'Kids en Kamer' initiatief – een jaarlijks terugkerend fenomeen binnen de Kamer waarbij verschillende goede doelen gerelateerd aan het welzijn van kinderen centraal staan.
Dance Boulevard
maandag 1 augustus 2011
Met nog maar een week te gaan maakt organisator Focus Events de timetable van de vierde editie van Dance Boulevard bekend. 7 Augustus opent het terrein om 13.00u en wordt je getrakteerd op tien uur lang dreunende beats, overheerlijke pizza's, zomerse houseklanken, cocktails, happy hardcore en meer.
31 augustus 2011
Kort nieuws van de KNIP-dienst
Alda event op Amsterdam Dance Event met drie feesten
Armada Night ADE onthult line-up
Project Hardcore 2011
30 augustus 2011
Hardcore Italia
29 augustus 2011
Bass Academy 3
28 augustus 2011
Beatloverz Outlaws lanceert line-up, trailer en nieuwe website
27 augustus 2011
KrancK acCellereert tot stadionniveau
Zomerpop in de startblokken voor de 22e editie
26 augustus 2011
Âme en Amsterdamse nachtdieren op Midnight Freaks
Awakenings mag langer door
XXlerator superhelden
25 augustus 2011
Stichting Hollands Talent zoekt beste dj van Nederland
24 augustus 2011
Summer of Hardstyle
Sounds of Pleasure 2011
T-raw: Hardcore
Radio 538 haalt podcasts offline vanwege Buma/Stemra
Latest info Dream Village Festival 2011
A² Records presenteert exclusieve label night
23 augustus 2011
Melkweg vijf dagen in het teken van Amsterdam Dance Event
22 augustus 2011
Subway XL
Hardcore to the Bone
Gatecrasher's variatiemenu
Muziek & autorace: Supersonic Festival biedt ze beiden
Alda Events opent ADE met Ferry Corsten en Sander van Doorn
Voor in de agenda; Dream Village
Nothing to lose
20 augustus 2011
Heart for Hard Elements onthult line-up en trailer
17 augustus 2011
Ida Engberg komt naar AIR
Dancing with Children barst zaterdag los
Magneet Festival krijgt vorm
16 augustus 2011
Laatste dagen early bird actie Crazyland
15 augustus 2011
Lakedance maakt timetable en laatste weetjes bekend
Tiende editie Studio 54 zorgt voor tonnen glitter & glamour
Extra early bird tickets voor Sins @ Bloomingdale
12 augustus 2011
Sidney Samson in de studio met Will.i.am, Lil Wayne en Lil Jon
TWSTd producers masterclass III
8 augustus 2011
Decibel outdoor festival 2011
Trailer release Hypnotize at the Beach op Beachclub Riche
Kriebels in de herfst met Copyright, Quintino and many more
7 augustus 2011
Na regen komt Wooferland
6 augustus 2011
Toch nog kaartjes voor Mysteryland voor 6 Miljoen
Presidance
5 augustus 2011
Format
Booming New Season
4 augustus 2011
Drollen voor het goede doel
Allerlaatste XPS-editie in de Waerdse Tempel
3 augustus 2011
Xite Music vervangt TMF in basispakket bij UPC
2 augustus 2011
Dance for Kids
1 augustus 2011
Dance Boulevard