Partyflock
 
Nieuws · mei 2011
­ Nederland
Op Hemelvaartsdag gaat het gloednieuwe multimediafestival Oddstream van start.
Met meer dan 100 acts verdeeld over vier podia, een uitgebreid programma met interactieve kunst, street-art, performance art, film en een festivalcamping staat er in Nijmegen een festival wat zich het beste laat beschrijven als een mix tussen lowlands en strp, maar dan in een kleinere en intiemere setting. Het eigenwijze festival wordt gehouden in en rond de vasim, een monumentaal fabrieksgebouw aan de Waal.
Tenten verrijzen uit de grond, hekwerken verschijnen uit het niets en prachtige podia dalen neer op het gras. Kortom, het Intents Festival wordt tevoorschijn getoverd! Met nog enkele dagen te gaan voorziet Intents Festival je nog even van belangrijke weetjes en benodigde festivalinfo.
Op zondag 5 juni zal secretsundaze, de succesvolle underground organisatie uit Londen, haar tiende verjaardag vieren. Voor deze bijzondere gelegenheid is niemand minder dan de uiterst muzikale Duitser Move D uitgenodigd om langs te komen voor een speciale zomerset!
Over twee weken is het zover, dan zal circus Freshtival wederom neerstrijken op Recreatiepark Het Het Rutbeek. Met zeven area's, zal Freshtival groter zijn dan ooit en is het aanbod overweldigend. Of je nou voor de mainstage uit je dak gaat, wegdroomt in de diepte van de Basic Grooves area, keihard uit je plaat gaat in Superbash, of hossend en feestend in de Carnaval in Twente ronddwaalt, overal is een plek voor jou op Freshtival.
Op zaterdag 3 september 2011 viert Multigroove haar twintigjarig bestaan met een oorverdovende editie van The Delicate Sound of Thunder in Paradiso. Met een flinke portie beukende hardcore en oldskool Multi-knallers, rauwe hardtechno en harddance en ruige acid en goa neemt Multigroove je mee op een trip door de turbulente twintig jaar van haar bestaan. Vandaag presenteert Multigroove met gepaste trots de line-up en de bijbehorende trailer.
Een weekend lang feesten, een eiland omringd door water in het midden van de natuur, de sfeer van verbroedering en verbondenheid op de festivalcamping en een keuze uit bijna 250 artiesten. Q-dance en Bass Events presenteren met trots de website, bekendmaking van de line-up en de release van de trailer!
Blizzurd
zondag 29 mei 2011
Zaterdag 4 juni keert de Dubstep & Beats Beyond party Blizzurd terug naar Zwols poppodium Hedon.
Bazz CreatorZ Party 002
zaterdag 28 mei 2011
Op vrijdag 1 april 2011 werd Deventer opgeschud met het geweld van een nieuw hardstyle evenement genaamd Bazz Creatorz. Dit evenement wat plaatsvond in X in Deventer.
Daar waar 360 vorige maand zelf de enige live act was, hebben de mannen van 360 het op zaterdag 4 juni goed voor elkaar met niet één, maar twee live acts van het hoogste niveau: Chymera en Aril Brikha. Brikha keert na vier jaar weer terug naar 360 om dit keer in Trouw een live set neer te zetten. Met dertien jaar onder de riem als producer, heeft de maker van vele klassiekers meer dan genoeg materiaal om uit te putten. Chymera komt wat dat betreft aardig in de buurt van zijn maatje Brikha en gaat ook live op 360.
Ze hadden de magische woorden 'here comes the sun' nog niet uitgesproken of de zon weigerde zich nog langer achter de wolken te verstoppen. Met de mooiste Hollandse lente sinds mensenheugenis is iedereen heerlijk opgewarmd voor een hopelijk zinderende zomer. Op zaterdag 28 en zondag 29 mei neem je met een lekker lange Cocoon Weekender alvast een hartverwarmend voorschot op het hoogtepunt der seizoenen.
Glorious heaven can wait
donderdag 26 mei 2011
Een hemel duidt een plaats, bestaanssfeer of mentale toestand aan waar men na de dood volgens gelovigen heen kan gaan en die gekarakteriseerd wordt door het inherent aangenaam of gelukkig zijn van het leven daar.
In de afgelopen maanden zijn er heel wat artiesten toegevoegd aan de line-up van het EXIT Festival. Het programma voor de Dance Arena is bijna compleet en bevat toppers als deadmau5, Paul Kalkbrenner en Steve Aoki.
Zoals velen gewend zijn, brengt Music Republic dit jaar weer de beste dj's en het grootste dancefestival van Rotterdam. Maar het festival in het Sidelingepark strekt dit jaar zijn vleugels verder uit dan ooit! Met de opzet is ook de naam veranderd. Zo begint het een uur eerder (13:00 uur) en wordt dit jaar zeer spectaculaire hiphop, dubstep en techno line-up toegevoegd. Niemand zal iets te kort komen!
Trance bezingt alle emoties en raakt je hart in de roos. Trance tilt je op tot in de zevende hemel, alsof de wereld niet meer bestaat. Trance is een sterke schouder om op te leunen, maar laat je vooral stralen van geluk. Trance is de herinnering aan zoveel mooie momenten, met de ogen dicht en de armen hoog in de lucht. Trance is een 'soulmate' voor het leven, die het gevoel geeft samen één te zijn.
Festivaart
woensdag 25 mei 2011
Op Hemelvaartsdag, donderdag 2 juni 2011 vindt de eerste editie plaats van Festivaart. Het nieuwe outdoor dance festival in de Achterhoek. Het DRU Park in Ulft wordt Omgetoverd tot een waar festival terrein. Van 12:00 uur tot 23:00 uur zullen er diverse bekende artiesten een unieke set weggeven. Kaarten zijn te koop via de website www.festivaart.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock&utm_content=news_teaser%3A19895 of in één van de Free Record Shop filialen.
PresiDance Pinksterboemmm
maandag 23 mei 2011
Op eerste pinksterdag geeft Presidance 'Pinksterboemmm' in Number Four de nieuwste uitgaansgelegenheid in hartje Utrecht langs de A12 en vlakbij de A2.
In 1991 was The Vinyl Junk lokaal wereld beroemd als bedroom-dj. Gedurende vele optredens verfijnde hij zijn draaitechnieken en ontwikkelde hij een unieke sound. Toen hij 20 jaar geleden DJ Duustere DNS in een kledingwinkel ontmoette en zijn eerste optreden regelde was dit de eerste stap in de richting een zeer succesvolle carrière als DJ.
De flessen Moët & Chandon vloeiden rijkelijk, de cocktailjurkjes waren in grote getallen aanwezig en de sfeer was, zoals men op een strandfeest mag verwachten, super! Zondag 27 maart was Beachclub Bloomingdale het toneel van LadyKillers, welke duidelijk vraagt om een passend vervolg.
Het DJ duo Specker (Max Coppens en Kalle Liefferink) is voor de Rebellion editie van 18 juni een aanwinst. Hun samenwerking kenmerkt zich in musikale innovatie en een frisse kijk op Techno.
Dancepodium deBeleving
zaterdag 21 mei 2011
Het Utrechtse Festival de Beschaving maakt haar rentree! Dit verfrissende evenement slaat een brug tussen popmuziek, dance, cultuur én wetenschap. Op 18 juni wordt het kampement van het eendaagse festival opgeslagen bij de Botanische Tuinen van het Utrecht Science Park.
Het Szigetfestival vindt plaats op een eiland in de Donau in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het festival duurt van 8 tot 15 augustus en is één van de grootste festivals van Europa met meer dan 1000 optredens op 60 podia.
De brancheverenigingen van evenementen, festivals en poppodia hebben in samenspraak met de Nationale Hoorstichting een akkoord bereikt over een geluidsnorm bij concerten. Het aantal decibels mag tijdens een meting van een kwartier niet hoger zijn dan 103.
Op Hemelvaartsdag zal de zomer dit jaar vervroegd haar intreden doen tijdens Green Vibrations 2011, een ongedwongen festival met een ontspannen sfeer. Op 2 Juni zal de Campus van de Universiteit Twente van 14:00 tot 0:00 uur voorzien worden van een groene, toenemende amplitude. Zorg dat je veilig bent en volg je wichelroede richting het Carillonveld. Op deze nieuwe locatie vind je dit jaar het Green Vibrations picknickkleed, groener dan ooit.
Let's Share Festival is de jongste telg van ons rijke festivalland. Op zaterdag 11 juni staat Gorinchem in het teken van muziek, entertainment, kunst, workshops en vooral heel veel plezier. Van 11.00 tot 01.00 uur kan festivalminnend Nederland terecht op het terrein Buiten de Waterpoort om Pinksteren 2011 feestend in te luiden en – niet geheel onbelangrijk – om een steentje bij te dragen aan een beter lot van kansarmen hier duizenden kilometers vandaan.
This is the boat show
woensdag 18 mei 2011
Op zondag 22 mei trakteren This Is en InterLab Music je op een wel hele exclusieve culinaire party. Om te beginnen is de locatie is er eentje om je vingers bij af te likken. Het prachtige evenementenschip Pure Liner wordt ingezet om de opzet van dit totaalconcept te gaan laten slagen. Bij 'This is the boat show' worden namelijk alle zintuigen van de bezoeker geprikkeld.
Latest info Ravezone
woensdag 18 mei 2011
Over een paar dagen gaat het gebeuren. Op zaterdag 21 mei presenteert X-Factor Events vol trots hun concept Ravezone in de Matrixx te Nijmegen. Dit belooft een nacht vol met denderende hardcore beats te gaan worden. X-Factor Events zal samen met Matrixx alles uit de kast trekken om van deze nacht een waar succes van te gaan maken. Een geweldige show, enorme led-walls en natuurlijk de hele dikke geluidsinstallatie gaan hier een onvergetelijk hardcore-avond van maken.
Riverdance Festival
dinsdag 17 mei 2011
Het is bijna zover...Riverdance Festival 2011. Aanstaande zaterdag zal het festival losbarsten aan recreatieterrein 't Waal. De weervoorspellingen zien er veelbelovend uit!
House gewoon uit je dak
dinsdag 17 mei 2011
'House is niet zomaar muziek of zomaar een feest. House is een verschijning, een fenomeen'. Zo luidde Kees Driehuis in 1992 het populaire VPRO programma Impact in.
I love Los
zondag 15 mei 2011
Het zomerseizoen van I love Los is in volle gang. Op zaterdag 11 juni 2011 heeft Soulmax alweer de derde editie gepland en dat voorspelt veel goeds. I love Los zorgt dan voor de perfecte afsluiting van een heerlijke zomerse dag. Na het ondergaan van de zon kan er met de zomer in je bol en het zand tussen je tenen de hele nacht gedanst worden op de heerlijke housetunes van Nederlandse top dj's.
Waveform
zaterdag 14 mei 2011
Pfirter is een van de belangrijkste iconen van de elektronische scene in Argentinië. Na meer dan een decennium van een solide carrière, heeft Juan Pablo een zeer unieke en persoonlijke stijl ontwikkeld door zijn zeer bijzondere sets, die house en techno bevatten.
Velen kunnen de laatste edities van ZeroGravity in 2010 nog goed herinneren; één memorabele, dampende, feestende massa. Daarom is het nu hoog tijd voor nummer vijf in de reeks van ZeroGravity; a new year, new location and new sound. ZeroGravity invites Remy, donderdag 26 mei van 22.00 tot 04.00 in Club Residence Breda.
Bellen met Joost van Bellen? Podium Victorie maakt het mogelijk. Zaterdag 21 mei draait Van Bellen in Podium Victorie. Iedereen die een ticket voor deze avond koopt krijgt automatisch, van Victorie, het mobiele nummer van Joost van Bellen, zodat je hem eens gezellig kan bellen!
Aanstaande zaterdag staat de Madrileense technoheld Alex Under in het Rotterdamse cultuurpodium Perron. Kwalitatief hoogstaande funky techno vol energie is de juiste omschrijving van de sound van Alex Under. Vanuit Madrid runt hij het label CMYK Musik waarop artiesten als Joseph Capriati, Pan-Pot, Damian Schwarz en mr Under zelf natuurlijk tracks releasen.
Dominator; Nirvana of Noise
vrijdag 13 mei 2011
Dominator festival vindt zaterdag 30 juli voor de derde keer plaats op het Landgoed Duynenwater van Eersel. Van 11.00 uur tot 23.00 uur zijn de poorten naar de 'Nirvana of Noise' geopend. 'Step into a higher state of consciousness, enter the 'Nirvana of Noise'. Bekijk de website met line-up presentatie op Dominatorfestival.nl.
Deze week kreeg de redactie van Partyflock de Dance Festival Special van Veronica Magazine. Op twintig pagina's worden maar liefst twaalf festivals uitgelicht, waarbij Veronica voor haar lezers ook mooie kortingen op de festivals heeft geregeld! In het, onder andere door de BTW-verhoging, toch al niet goedkope festivalseizoen een mooi initiatief! Kaarten kopen tegen een gereduceerd tarief juichen wij natuurlijk toe! Lees het volledige bericht om te zien om welke evenementen het gaat!
Teknixx
donderdag 12 mei 2011
Nu het 2 jarige bestaan van Teknixx achter de rug is, is er geen tijd om stil te staan. Voor de nieuwe editie van Teknixx heeft de organisatie alles uit de kast gehaald om er wederom een super avond van te maken. Als enigste heeft de organisatie van Teknixx het voor elkaar gekregen om het bekende DWX Bounce on Tour concept naar Nederland te halen!
4 juni aanstaande komt er een zeer exclusieve B.I.T.C.H naar Antwerpen België, georganiseerd door Bitch BV en Exceptionnel. Wie wil hier nou niet bij zijn? Een heerlijk, stout feest met mooie en sexy mensen die openminded en gezellig zijn. Doe daar alle speciale dingen bij die jullie gewend zijn van de organisaties dan weet je dat dit feest niet meer stuk kan!
Lunapark
maandag 9 mei 2011
Lunaparkbezoekers opgelet, zaterdag 4 juni komt Lunapark met een speciale en exclusieve 'only house classics' editie. Deze editie zal plaatsvinden in Prinses Theater te Rotterdam. Vanaf 23.00 uur kunnen alle Lunaparkers genieten van alleen de allerbeste house classics.
Op zaterdag 12 februari 2011 stond het GelreDome Arnhem geheel in het teken van een uitverkochte Hard Bass. Vier DJ teams, te weten Red, Green, Blue en Yellow, wisten vijfentwintig duizend partybezoekers volledig uit hun dak te krijgen. Na het feest verscheen de aftermovie online, die alleen al op YouTube meer dan tweehonderdvijfenzestigduizend keer is bekeken!
Citymoves Den Bosch
zondag 8 mei 2011
Op donderdag 2 juni is Den Bosch het stralende middelpunt van Brabant als het reizende stadsfestival Citymoves halt houdt op de Pettelaarse Schans. Het stedenfeest komt iedereen in 's Hertogenbosch letterlijk tegemoet, met een zonnige parade van de beste Nederlandse dance- en popartiesten. Op het Citymoves dance podium draaien tussen 13:00 en 22:00 uur: Bjorn Wolf, Funkerman, Hardwell, Erick E, Marco V en Sunnery James & Ryan Marciano. Op het L!VE podium zijn tussen 14:30 en 21:00 uur optredens van: Waylon, Partysquad, Hermes House Band, Joshua, Mr Z en Madness, Dreamcast.
Zaterdag 18 juni wordt het genieten aan het water van Aquabest! Tijdens de eerste editie van Lakedance 2011 mogen meer dan dertig dj's verdeeld over vier podia hun hartverwarmende kunsten komen vertonen. Naast de Main Stage, zullen Defected in the House, Minimum en het Mensroom platform weer prominent aanwezig zijn op het meest zomerse festival van het Zuiden!
Oddstream festival
vrijdag 6 mei 2011
De wereldtop van kritische denkers op het gebied van communicatie komt op 3 juni naar Nijmegen toe om hun visie te delen over kunst, media en communicatie op het Oddstream festival. 'The Inspiration Day for Art and Communication', is een dag waarop de experts inspirerende voorbeelden van kunst, communicatie en media projecten presenteren. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met internationale partner Memefest die over een wereldwijd netwerk van communicatiespecialisten en kritische denkers beschikt.
In deze vijf jaar werden er maar liefst 30 feesten gegeven, waren er meer dan 100 verschillende artiesten te bewonderen en werd Lekker Belangrijk het langslopende hardcore event van Almere! Het grootste deel van deze feesten vond plaats in de thuisbasis van LB Events: Meester in Almere. Deze locatie is in de laatste jaren uitgegroeid van een jongerencentrum met beperkte middelen naar een heus poppodium met een soundsystem dat garant staat voor een serieuze portie gehoorbeschadiging en een spectaculaire lichtinstallatie.
Revolution909
donderdag 5 mei 2011
Op Pinksterzondag 12 juni trapt Loveland af met het nieuwe festival Revolution909. Dit jaar start de Amsterdamse organisatie met een intieme editie voor 1909 man met één stage helemaal gefocust op techno. Het betekent het startschot voor een evenement dat zal uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend concept gericht op technoliefhebbers.
Zaterdag 7 mei is het eindelijk zover. Dan is er de allereerste Herr Zimmerman's Kindergarten van Herr Zimmerman. Schaam je niet, want tijdens deze Herr Zimmerman editie, kun je na al die jaren, eindelijk weer een keer in de poppenhoek spelen of cowboytje spelen.... Ook kun je natuurlijk deelnemen aan leuke activiteiten, zoals zaklopen, koekhappen en natuurlijk spijkerpoepen.... Vind je dit allemaal iets te ver gaan, dan kun je ook lekker ontspannen aan een kleurwedstrijd meedoen, of een spelletje Ganzenbord spelen.
Xperience XL Cruise
dinsdag 3 mei 2011
Zaterdag 28 mei zal er een uniek evenement plaatsvinden op de boot Moby King. Vanaf de pier van Bunschoten-Spakenburg zal deze boot vertrekken voor een tocht die varen en feesten combineert. De boot bestaat uit drie area's: een club/house-, harder styles- en een viparea. Diverse dj's zijn geboekt voor deze partytrip, en met dj Luna als headliner ben je verzekerd van een knallend feest.
Martin Air's privé vlucht voor Aeroplane wijkt van haar koers af en heeft een nieuwe final destination! Namelijk: Symphonica Elektronica Festival afterparty op zaterdag 14 mei in Club Poema RAW!
De PT-member tickets voor de officiële ISOS9 kick-off party zijn hard gegaan. PT Events meldt dat er inmiddels nog maar zo'n vijftig tickets op de website van PT verkrijgbaar zijn. Daarna wordt het restant door Timoco en See tickets verkocht. Zaterdag 14 mei is de dag waarop Richard Durand het muzikale startsein zal geven voor zijn nieuwe In Search of Sunrise wereldtour.
Er zijn nog slechts zes weken te gaan voordat het Java Eiland in het hart van Amsterdam het toneel is van het meest uitdagende festival van Nederland. Op zaterdag 11 juni leggen Art of Dance en Crazyland weer aan bij deze unieke locatie om dit doorgaans grijze stukje Amsterdam om te toveren tot een waar festivaleiland vol met ingrediënten die garant staan voor een ultiem feest.
Golden
zondag 1 mei 2011
Op vrijdag 6 mei vindt er een exclusief house event plaats in Amsterdam. Een exclusieve nacht bedoeld voor diegene die alleen tevreden zijn met het beste van het beste, kortom: diegene die altijd voor goud gaan.
31 mei 2011
Oddstream festival van start op Hemelvaarstdag
Magische krachten aan het werk in Oisterwijk
30 mei 2011
Secretsundaze viert tiende verjaardag op het strand van Bloemendaal
Nog twee weken tot Freshtival
Line-up & trailer twintig jaar Multigroove
The Qontinent Weekend Festival
29 mei 2011
Blizzurd
28 mei 2011
Bazz CreatorZ Party 002
27 mei 2011
Twee grootmeesters van emotechno op 360 in Trouw
Evotions maakt zich op voor Cocoon weekender met Extrawelt
26 mei 2011
Glorious heaven can wait
Line-up Exit Festival krijgt steeds verder vorm
Start je zomer met het vernieuwde Music Republic
25 mei 2011
Electronic Family's trance tribute
Festivaart
23 mei 2011
PresiDance Pinksterboemmm
Vinyl Junks twenty years jubilee
LadyKillers 29 mei terug in Bloomingdale met killer line-up
22 mei 2011
Zomerse beats in de rebelse black box van Amsterdam
21 mei 2011
Dancepodium deBeleving
20 mei 2011
Nieuwe reeks namen voor Hongaars Szigetfestival
Maximaal 103 dB op feesten en uitdelen oordoppen verplicht
Green Vibration op Hemelvaart in Enschede
19 mei 2011
Eerste editie Let's Share Festival in het teken van de Filippijnen
18 mei 2011
This is the boat show
Latest info Ravezone
17 mei 2011
Riverdance Festival
House gewoon uit je dak
15 mei 2011
I love Los
14 mei 2011
Waveform
ZeroGravity featuring Remy & Minilab
13 mei 2011
Victorie verspreidt mobiele nummer Joost van Bellen
Alex Under aanstaande zaterdag in Perron
Dominator; Nirvana of Noise
12 mei 2011
Veronica Magazine beschrijft het festivalseizoen
Teknixx
10 mei 2011
B.I.T.C.H. Exclusive in België
9 mei 2011
Lunapark
Hard Bass 2011 nu op DVD & Blu-ray
8 mei 2011
Citymoves Den Bosch
7 mei 2011
Lakedance publiceert trailer en line-up
6 mei 2011
Oddstream festival
Lekker Belangrijk viert vijfjarig bestaan
5 mei 2011
Revolution909
Herr Zimmerman's kindergartenparty
3 mei 2011
Xperience XL Cruise
Vliegtuig stort neer in Club Poema
PT tickets voor Grotesque 'In search of sunrise' bijna uitverkocht
2 mei 2011
Pleasure Island areaindeling en website
1 mei 2011
Golden