Partyflock
 
Nieuws · september 2009
­ Nederland
New York kende gedurende de jaren '90 een zeer vruchtbare house-scene toen legendes zoals Blaze, DJ Pierre, Todd Terry en Joe Claussell classic op classic afleverde via labels zoals Strictly Rhythm, Defected en MAW. Na een radiostilte van een klein decennium ziet men het bewijs dat muziekstromingen dikwijls in cyclussen bewegen aangezien er eindelijk weer een buitengewoon fris geluid klinkt wat de stad die actuele muzikale waarde geeft waar het er zo lang aan ontbroken heeft. Het betreft het geluid rondom het bolwerk dat Underground Quality heet. Van artiesten zoals Levon Vincent, DJ QU, Fred P. Aangevoerd door labelbaas - en enthousiast aanjager - Jus-Ed.
Haal alle toeters en bellen maar weer uit de kast want de tweede editie van Nightlife Circus dient zich aan! Op oudejaarsavond nemen we in de Central Studios (Utrecht) weer op uitbundige wijze afscheid van 2009, om het magische jaar 2010 in te luiden.Dus speur je zolder weer af op zoek naar knotsgekke kostuums. Maak het meer dan bont want samen met de acrobaten, jongleurs, steltlopers, de beste artiesten, dj’s en natuurlijk alle andere feestneuzen vorm jij het ideale decor van Nightlife Circus waarbij niets, maar dan ook niets te gek is.
Turn up the bass 2009
woensdag 30 september 2009
Pump up the jam! Na de eerdere successen van afgelopen jaar op o.a. een volledig uitverkocht Mystery Land, wordt eind november in de Amsterdamse Heineken Music Hall de 2e editie van Turn up the Bass georganiseerd.
Karotte’s Kitchen goes China
dinsdag 29 september 2009
There is a new chef in town! Vergeet Gordon Ramsey of Cas Spijkers, met Karotte in de keuken wordt de maaltijd pas echt tot in de puntjes bereid! Voorgerecht, diner of dessert, chefkok Karotte draait er zijn hand niet voor om en is van alle wereldkeukens thuis. Op 7 november doet hij de Effenaar in Eindhoven aan om hier uitgebreid Chinees te kokkerellen. Sambal bij?
Na de succesvolle editie van het Zomerkriebels Festival is het na de wisseling van de seizoenen de perfecte gelegenheid voor een nieuwe editie van Kriebels. Op zondag 18 oktober vanaf 20u zal in Central Studios Utrecht Herfstkriebels losbarsten. Met twee area`s welke bol staan van live acts, modeshows, interactive art en natuurlijk de beste DJ`s .
F*ckers! @ Outland
dinsdag 29 september 2009
Knock, knock, knock; Guess who’s back?! Na een afwezigheid van ruim drie maanden is F*ckers! terug in Outland Rotterdam. Mondkappen op, dansschoenen aan...het F*ckers! virus is aardig om zich heen aan het slaan! Om je alvast geheel in de stemming te maken, maakt F*ckers! hierbij alvast de timetable van aanstaande zaterdag bekend!
CL Records staat altijd garant voor opzwepende en knallende platen. Anno 2009 komt Chris Liebing naar Amsterdam om het Amsterdam Dance Event feestelijk af te trappen. CL Records bestaat namelijk 10 jaar, reden temeer om dit op woensdag 21 oktober uitgebreid te vieren in een van de gezelligste en intiemste clubs van Nederland, Club Home.
360
zondag 27 september 2009
Muziek uit IJsland, dat is Bjork, Sigur Ros en natuurlijk GusGus. Dit trio uit Reykjavik heeft met meer dan 5 miljoen verkochte platen sinds 1995 allang wereldwijde sterrenstatus verworven en tour nu met zijn kersverse album "24/7", verschenen op Kompakt, door de beste clubs van Europa. Op zaterdag 4 oktober wordt Nederland getrakteerd op een van hun uitzonderlijke shows. Wij zijn enorm benieuwd naar hun optreden bij 360 in TrouwAmsterdam!
Chaos at the Funhouse
zaterdag 26 september 2009
Vrijdag 9 oktober staat er weer een editie van het creatieve concept Chaos op het programma in Club Stalker. Overal ter wereld heerst er chaos en zo dus ook iedere editie in Stalker. Voor de house liefhebbers onder ons die dit concept nog niet kennen: Het feest Chaos keert om de 8 weken terug in Club Stalker en biedt iedere editie weer een creatief Chaos concept.
Weet je nog die tijd dat je de discotheek binnenkwam, gelijk werd gevangen door de muziek en vervolgens uren in trance op de dansvloer je zelf liet meevoeren op de heerlijke beats? De tijd dat je op een feest kwam en direct iedereen kwijtraakte waar je die avond mee was, om vervolgens de avond door te brengen met wildvreemden die op die nacht je beste vrienden waren en die je daarna nooit meer zag of juist misschien tot de dag van vandaag nog steeds ziet?
In de maanden oktober en november zullen twee beruchte hardcore concepten uit het verleden hun weg vinden naar Sans Souci in Berlikum. Waar één van deze concepten staat voor de hardcore van nu, staat de andere garant voor de klappers uit de early hardcore periode. Beginnen er al wat belletjes te rinkelen? Not to worry, we stellen ze allebei even aan je voor...
Loveland ADE special
donderdag 24 september 2009
Net als afgelopen jaar is Loveland tijdens de komende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) weer aanwezig met ‘FIRE!’ en ‘T-Dansant’. Deze twee populaire concepten zullen verenigd worden op zaterdag 24 oktober.
300MPH
woensdag 23 september 2009
Als er één organisatie is geweest die het afgelopen jaar het Rotterdamse technolandschap kleur heeft gegeven dan is het wel 300MPH. Vanaf de kick-off op vrijdag 3 oktober 2008 in Factory010 hebben zij de Maasstad verwend met dikke line-ups vol internationale helden als Loco Dice, Onur Özer, Tiefschwarz, Extrawelt, André Galluzzi, Pan-Pot, Gabriel Ananda en vele anderen.
Bassrulers zet Zalinaz in vuur en vlam
woensdag 23 september 2009
Zaterdag 7 november vindt de najaarseditie van Bassrulers plaats in Zalinaz Etten-Leur. Na de uitverkochte outdooreditie van afgelopen mei vestigt organisator J&E Entertainment zich wederom in de grootste discotheek van West Brabant.
Confused Events invites
maandag 21 september 2009
Het is al weer enige tijd opvallend stil rond de Zeeuwse organisatie Confused Events. Op 24 augustus vond de laatste editie van het wekelijkse zomerse concept Monday Madnezz plaats in discotheek de Hooizolder in Westkapelle en het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat er voor het laatst alleen maar hardcore uit de speakers van deze discotheek knalde. Dat het een tijdje rustig is geweest is niet zonder reden…
T-Town Madness
maandag 21 september 2009
Zaterdag 10 oktober 2009 is het weer zover. ForU Productions organiseert met trots op die datum: T-Town Madness. Alles zal uit de kast getrokken worden om van T-Town Madness de madness te maken waar Tilburg bekend om staat.
Wim en Shirley (ex Palazz/Las Vegas) openen dan de deuren van hun fantastische Club Eindelijk Weer in Almere voor hun eerste Exclusivo Party, waarvan er hierna meerdere zullen volgen. Exclusivo Events verzorgt de aankleding van de club, binnen en buiten, met stijlvolle decoraties en inflatables.
Op 3 oktober is het weer zover, tijd voor een nieuwe editie van: Revolution. Hardcore, Hardstyle, Early Rave, het komt weer allemaal voorbij in discotheek de De Bühne in Volendam! Na een jaar stilte heeft de organisatie de eigenaars van de discotheek bereid gevonden om de deuren speciaal voor dit feest weer eens te openen! Als garantie moest er dan wel een knallende line-up geregeld zijn.
Euroknaller in Oirschot
vrijdag 18 september 2009
U leest het goed. Voor de prijs van een euro kunt u nu genieten van deze speciale prijsknaller. Op 26 september zal de euroknaller bestaan uit een Cheeseburger, belegd met twee plakjes rauwe elektro.
Kort nieuws van de KNIP-dienst
woensdag 16 september 2009
Kort nieuws van de KNIP-dienst
Dub infusions
dinsdag 15 september 2009
Het zomergevoel vasthouden, dat doe je op deze avond van Dub infusions. Want wat was het een heerlijke zomer op dubstep gebied. Bijna alle grote dance festivals besteedden aandacht aan de stroming en ze deden dat comfortabel in de breedte.
Absolutely Hardstyle
dinsdag 15 september 2009
Zaterdag 26 september is het tijd voor alweer een nieuwe editie van Absolutely hardstyle. Na een succesvolle editie op kerstavond en koninginnennacht, is het nu tijd voor de 3e editie tijdens de kermis in St Michielsgestel.
Op vrijdag 2 oktober vind in het Rotterdamse ‘Factory 010’ de eerste editie van ‘GrotesQue’ plaats, het beoogde paradepaardje van PT Events. Deze relatief nieuwe club bevind zich op de 10e verdieping van de Maassilo en bereikt daarmee de status; hoogstgelegen club locatie van Nederland. Mede door deze unieke locatie loopt de kaartverkoop harder dan verwacht en is er besloten om extra tijd in te lassen en daarmee ook een extra artiest. PT Events laat hiermee zien echt iets bijzonders te willen neerzetten voor de bezoekers van ‘GrotesQue’..
Amsterdam Dance Event 2009
maandag 14 september 2009
In oktober zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad nogmaals aandoen en het publiek trakteren op een breed scala van het laatste wat er te krijgen is op het vlak van elektronische muziek. Het ADE, nu alweer voor de veertiende keer, heeft de beste shows en optredens door internationale en nationale artiesten en bands. Electronation, de organisatie die ook achter Electronation schuilt zal naast Electronation ook een aantal andere evenementen organiseren.
Over ruim 2 weken is het dan eindelijk weer zover; ‘It’s Decisions Time!’ Nu het festivalseizoen ten einde loopt pakt deze populaire organisatie wederom uit met een topklasse feest in de mooiste en gezelligste club van Nederland. Decisions bestaat inmiddels 4 jaar, en evenals de voorgaande jubilea zal ook deze groots gevierd gaan worden!
De 2.000 'die-hard' tickets die afgelopen weekend in de verkoop zijn gegaan voor de meest fanatieke Dirty Dutch-ers, zijn in nog geen tien minuten uitverkocht.
September maakt een einde aan het zomerseizoen, maar dat betekent niet dat je slippers en zonnebrillen al terug in de kast hoeven. Want voordat iedereen weer massaal de clubs induikt, kunnen de feestgangers zich vast opmaken voor een laatste climax op Boemendaal. Op zondag 27 september sluit beachclub BLM9 de zomer stijlvol af met een exclusieve soloset van één van Nederlands populairste house-iconen: DJ ROOG. Maar liefst vijf uur lang zal hij zijn meest favoriete platen tot een muzikaal kloppend verhaal aan elkaar lijmen, voorafgegaan door een aantal toonaangevende support acts. De Closing Party BLM9 at the beach with Roog begint om drie uur ’s middags en komt om klokslag middernacht tot een einde.
Zondag 13 september as. zal er een ongekend spektakel losbarsten op het Frieslandplein in Leeuwarden. Bekende dj’s als Benny Rodrigues, Lucien Foort en Jochen Miller laten dan hun kunsten zien op het gratis dance evenement Citydance Leeuwarden. Speciaal voor deze eerste Friese editie is de organisatie erin geslaagd de Leeuwardense JOOP toe te voegen aan de line-up om Citydance Leeuwarden een spectaculair slot te geven.
Miko
zaterdag 12 september 2009
September? Herfst-blues? Welnee! Miko, de spannende host van clubbend Amsterdam en omstreken houdt menig raver ook deze maand weer warm met de smerigste house en techno in de Amsterdamse Sugar Factory! Donderdag 17 September wordt het zweten geblazen als Miko en Barkers agency de handen ineenslaan voor een potje moddervette house & techno! Speciale gasten die deze avond de decks zullen rocken zijn Wouter de Moor, Lin, en Philip Young, ondersteund door de digitale vingerverf van VJ Two Things!
Ex Porn Star Army Zak
zaterdag 12 september 2009
Nadat de Ex Porn Star legerbasis al eerder was gestationeerd in Noord-Holland, Gronigen en in Limburg, is het nu de beurt aan zi Germans! Zaterdag 7 november zal de slag om ZAK plaatsvinden. Door zijn strategische ligging, op een steenworp afstand van de grens, is Zak de uitgelezen locatie voor deze historische veldslag. Alarmfase 1 is aangekondigd, dit betekent dat alle militairen klaar zijn voor onmiddellijke gevechtshandelingen. Ex Porn Starbundeld zijn krachten en gaat op oorlogspad, de vraag is: durf jij mee te gaan?
Nadat de organisatie massaal vertraging had opgelopen door het uitvallen van vluchten is het nu toch echt tijd om aan te kondigen dat vlucht BL010 op zaterdag 26 september om 22:00 uur zal vertrekken vanaf Maassilo Airport voor een 10 uur durende vlucht! Ja, je leest het goed! Speciaal voor deze editie zal de Maassilo verbouwd worden tot Maassilo Airport en kun je mee aan boord in het Beatloverz vliegtuig. Een ding is zeker, dit wordt de wildste vlucht die je ooit hebt gehad.
Op vrijdag 25 september van 00.00 tot 05.00 uur strijkt housecompagnie Beyond Bookings voor de derde keer neer in de Sugar Factory in Amsterdam. Daar presenteert zij haar eigen clubconcept ‘Beyond Rotation’, een showcase van haar imposante artiestenlijst. Zes namen worden in de spotlights gezet om in muzikale klanken te vertalen waar het toonaangevende boekingsbureau al jaren voor staat.
12 september is het dan zover. Eindelijk een heus Stekker buitenfestival! Ofwel: Stekker Fest met o.a Plaid, Jimmy Edgar en Ada live.
Earth
vrijdag 11 september 2009
Earth, zaterdag 19 september, Argentijnse wereldtop in Paradiso. De illustere nummer 16 dj van de wereld Hernán Cattáneo staat na een lange afwezigheid weer in een Amsterdamse Club. De langharige Argentijnse held staat bekend om zijn meeslepende, epische dj-sets en was recent nog één van de headliners op Dance Valley. Op 19 september maakt hij zijn debuut in Paradiso met een extra lange dj-set.
Harlem Nights
donderdag 10 september 2009
Geboren, getogen en in Haarlem en nu op zijn geboortegrond weer in de spotlights bij Multigroove; DJ Pavo. Op 24 oktober neemt deze gothfather van de hardere stijlen je mee terug naar zijn gangster roots met een solo avond zoals alleen Pavo die kan brengen; recht uit het hart. Verwacht dan ook niks minder dan zes uur lang compromisloze Hardstyle met de rauwe en ruige oldschool, Techno en hardtrance sound waar Multigroove hem mee in huis haalde, lang voordat hij door Q-dance opgepikt werd en de één van de meeste gezochte en roemruchte DJ’s van het land werd.
Studio 80 heeft een naam hoog te houden als het gaat om feesten tot je er bij neervalt. Maar alle eerdere 24 uurs-marathons vallen in het niet bij het XXL-programma, waarmee de komende Amsterdam Dance Event wordt gevierd. Amsterdam, recent in de Britse media gebombardeerd tot ‘new dance capital of the world’ is in de vierde week van oktober ook werkelijk even het centrum van de internationale dance. En, zoals te verwachten, haalt Studio 80 in die week ook alles uit de kast om het een onvergetelijke ADE te maken.
Na een geweldige outdoor editie afgelopen 30 mei is het weer tijd voor de indoor editie !!! Harmony of hardcore - The indoor festival 2009 !! In de Time Out in Gemert gaat het 13 november flink tekeer. In maar liefst 4 areas met de beste hardcore acts uit binnen en buitenland
zal je maag en je oren heerlijk verwend worden in een kuuroord voor de echte Hardcore liefhebbers. Met het motto de bas moet je wel horen maar ook zeker voelen zal iedere hardcore liefhebber zich in het hardcore walhalla wanen.
Reloaded…
maandag 7 september 2009
Wat kun je verwachten tijdens Reloaded…festival? Want het is nog maar een paar weekjes en dan gaat op 19 september Matrixx van start met het gloednieuwe festival Reloaded…dance into the future in het Goffertpark, Nijmegen. Voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en de kaartverkoop gaat rap. Met een maximaal aantal bezoekers van 15000 is dit niet een heel groot festival, dus mocht je nog twijfelen, twijfel niet te lang!
Infinity Festival
maandag 7 september 2009
Over een aantal dagen is het zover: zaterdag 12 september landen vier spaceshuttles op vier verschillende area’s waaruit meer dan 40 kosmonauten verschijnen die tezamen het buitenaardse festival Inftinity Festival vormen. Deze ruimtevaarders, die mede oorzaak zijn van dit festival op de lanceerbasis te Almere Buiten Park, brengen hun buitenaardse house, techhouse, progressive, techno en het hardere schranz ten gehore aan onze planeet die aarde heet. De beats die zij hier gaan uitzenden zullen tot in het oneindige universum weerklinken.
We Are E
zaterdag 5 september 2009
Na het uitermate gezellige familiestrandfeest “E” on the Beach dat We Are E! eerder deze zomer gaf, wordt het ditmaal tijd om het feest binnen op te zoeken. Niets minder dan de tweede woonkamer van veel van de We Are E! artiesten, aka de Studio 80, dient voor deze editie als perfecte indoor spot voor een We Are E! familie setting. In tegenstelling tot bij het familiestrandfeest zal nu niet bijna het gehele rooster aantreden maar zal een kleine selectie de tent op zijn kop zetten te samen met een internationale headliner die uiteraard ook het “E” gevoel bevat.
Benghels is 10 Oktober toe aan haar derde editie. Na de uitverkochte (paas)editie 11 April is het voor organisator J&E Entertainment tijd om alle ruimtes van het trendy horecacomplex Den Enghel te benutten. Zo ontstaat naast de main en de lounge een grotere tweede area door het benutten van een niet eerder gebruikte zaal binnen deze locatie. Deze tweede area zal een afwisseling bieden van club, house en minimal.
Het tweedaagse festival Lunabeach en sterren van hollandia wat komend weekend zal losbarsten op het benedenplein van de Waerdse Tempel wordt aangepast. Na overleg met diverse partijen en advies van Meteo Consult is besloten het buitenprogramma te verplaatsen naar de grote zaal van de Waerdse Tempel.
Poema viert 5 jarig bestaan
vrijdag 4 september 2009
Het einde van het festival seizoen nadert en het wordt weer tijd om de donkere clubs in te duiken. Lief festival zal de laatste zijn op de agenda in de omgeving Utrecht en daarna kunnen we met zijn allen terug kijken op weer een mooi festivalseizoen. Om dit festival seizoen op een waardige manier af te sluiten, trekken we aanstaande zaterdag, na Lief Festival massaal door naar de Poema.
WKND
vrijdag 4 september 2009
WKND is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een van de beste clubnachten van Amsterdam. De wekelijkse donderdag in Studio 80 is niet voor niets het moment dat het weekend in volle hevigheid losbarst. En dat gebeurt met een programma van kwaliteitshouse van de bovenste plank, met alle kopstukken van de jonge en bruisende nieuwe house-scene.
Syndicate
donderdag 3 september 2009
Op zaterdag 3 oktober vindt Duitslands grootste indoor evenement voor de harder styles plaats in de legendarische Westfalenhallen van Dortmund. Klik hier voor de website van het evenement Syndicate – Ambassadors In Harder Styles. Art of Dance en I-Motion presenteren voor de derde keer hun monsterverbond.
Turn Up The Bass neemt je weer mee terug naar de jaren 90. De Heineken Music Hall vormt wederom het decor voor de 2e editie van Turn Up The Bass. We’re back again! Op 21 november vindt in de Heineken Music Hall de 'Show Me Love edtion' plaats. Een dansfeest waar de muziek uit de jaren negentig – met veel Turn Up The Bass tracks – centraal staat. Acts en dj’s die house indertijd bij het publiek introduceerden, staan garant voor een nacht vol onversneden danspret.
Drie nieuwe acts op affiche Fabulous
donderdag 3 september 2009
De voorverkoop voor het indoor dance event Fabulous is in volste gang. Terwijl de Fabulous Lucky Bird Tickets inmiddels bijna allemaal verkocht zijn, maken organisatoren Extrema Network en Art of Dance drie nieuwe namen uit de line-up bekend. Naast nog bekend te maken grote namen uit de internationale dance scene en de inmiddels wereldkundig gemaakte exclusieve indoor festivalshow van Boys Noize zullen op 28 november ook onder meer de volgende artiesten op het affiche prijken: Mauro Picotto, Baggi Begovic b2b René Amesz en Eddie Halliwell.
Fun Factory reunion
donderdag 3 september 2009
Al vijftien onstuimige jaren lang staat de Hemkade 48 als een rots in de branding van de Nederlandse party scene. Vele bekende organisaties hebben hun stempel gedrukt op deze roemruchte partylocatie op het Zaanse industrieterrein. Want zeg nou zelf; wie heeft er nou nog nooit een feest in de Hemkade meegemaakt? Op zaterdag 17 oktober 2009 trekken Multigroove en de Northsea Venue dan ook nog eens alle registers open om het 15-jarig bestaan van de Hemkade eren met de Fun Factory Reunion.
Op 19 september is Pokke Herrie terug in The The Level in Arnhem. Het is al weer meer dan een jaar geleden dat er een evenement van Pokke Herrie in The The Level gehouden werd. Pokke Herrie komt meteen terug met een dikke line up die gewoon f*cking twaalf uur duurt. De deuren gaan om 22:00 uur open en sluiten pas weer om tien uur s’ morgens.
T-Town academy
woensdag 2 september 2009
De zomervakantie is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Vaak gaat dit gepaard met de nodige opstartproblemen. Maar T-Town Events staat klaar om je daarbij een handje te helpen. Speciaal organiseren zij vrijdag 4 september 2009 een seminar aan de T-Town Academy om je geheugen weer op te frissen. Deze speciale seminar zal plaatsvinden in Discotheek Zino Tilburg.
30 september 2009
NY house kopstuk Jus-Ed te gast bij Dekmantel
Early bird verkoop Nightlife Circus start donderdag 1 oktober
Turn up the bass 2009
29 september 2009
Karotte’s Kitchen goes China
Herfstkriebels… It’s time for a new season
F*ckers! @ Outland
28 september 2009
Chris Liebing viert tienjarig bestaan CLR
27 september 2009
360
26 september 2009
Chaos at the Funhouse
25 september 2009
010 Classics neemt iedereen mee naar die goede, oude tijd
Overstuurd & 7 Gates to hell terug van weggeweest!
24 september 2009
Loveland ADE special
23 september 2009
300MPH
Bassrulers zet Zalinaz in vuur en vlam
21 september 2009
Confused Events invites
T-Town Madness
Exclusivo party in Club Eindelijk Weer te Almere
20 september 2009
Hardcore legendes op bezoek in Volendam
18 september 2009
Euroknaller in Oirschot
16 september 2009
Kort nieuws van de KNIP-dienst
15 september 2009
Dub infusions
Absolutely Hardstyle
Animo nieuwe locatie groter dan verwacht
14 september 2009
Amsterdam Dance Event 2009
Decisions’ 4 years anniversary op 26 september
Dirty Dutch ‘die-hard’ tickets uitverkocht
13 september 2009
Closing Party BLM9 op verkenning in de muzikale wereld van dj Roog
Joop! toegevoegd als slotact Citydance Leeuwarden
12 september 2009
Miko
Ex Porn Star Army Zak
Beatloverz vlucht BL010 loopt vertraging op
Pure kwaliteitshouse op derde editie van Beyond Rotation
11 september 2009
Het is aan: Stekker Fest is klaar om te gaan
Earth
10 september 2009
Harlem Nights
8 september 2009
Studio 80: Monsterprogramma Amsterdam Dance Event
Early Bird + Line-up Harmony of Hardcore
7 september 2009
Reloaded…
Infinity Festival
5 september 2009
We Are E
Benghels “The best in house from heaven” Line-up release
4 september 2009
Lunabeach verplaatst van buiten naar binnen
Poema viert 5 jarig bestaan
WKND
3 september 2009
Syndicate
Start kaartverkoop Turn up the Bass 2009
Drie nieuwe acts op affiche Fabulous
Fun Factory reunion
Pokke Herrie terug in Arnhem met spetterende twaalf uur durende edite
2 september 2009
T-Town academy