Partyflock
 
Nieuws · april 2005
­ Nederland
Vrijdag 1 juli is het weer tijd geworden om de verjaardag van Tha Playah te gaan vieren. Iedereen kan zich nog “Tha Playah Birthday Party” van vorig jaar herinneren. Na deze party is het nog steeds top gegaan met Tha Playah zelf, de ene vette plaat na de andere vette plaat knalde uit zijn studio vandaan. Om het Kolpinghuis wederom tot een Gekkenhuis om te laten toveren, heeft Tha Playah zijn vrienden en kennissen weer gevraagd om samen met hem deze birthday party weer heftig te gaan vieren!
2 days of Unique
donderdag 28 april 2005
Nog een paar dagen en dan is het zover! Koninginnedag 2005 en een dubbele Unique Sexycity. Maar liefst 23 uur genieten van de absolute top in erotische feesten, verspreid over twee hete nachten. Gehuld in oranje, zilver en goud maakt Unique zich op voor haar heetste, grootste en beste editie ooit!
DJ Broadcast weekender
donderdag 28 april 2005
In het Pinksterweekeinde, op zaterdag 14 en zondag 15 mei, organiseert DJBroadcast in samenwerking met club Poema in Utrecht een dubbel feestprogramma, een 'weekender'.
Audio Attack
donderdag 28 april 2005
Aankomende vrijdagavond gaat het gebeuren! Na enige maanden van stilte is het hardstyle concept Audio Attack weer terug op de Hemkade in Zaandam. De gehele Koninginnenacht kan je losgaan met hardstyle, jumpstyle en oldschool.
15 mei zal er een heel lang maar zeker ook een heel erg geweldig feest plaats vinden. Vanaf de vroege ochtend tot 3 uur s'nachts (20 uur lang) is de HappydayZZ omgetoverd tot een paradijs. Een paradijs vol met shows, kooien, bedden, dansblokken en de meest bijzondere decoratie.Aan 1 stuk door zal de entertainment doorgaan. Show-optochten door de zaal en de beste dj's die voor een speciale sfeer zorgen.
Op zaterdag 20 augustus 2005 vindt de inmiddels vierde editie plaats van het succesvolle Decibel Outdoor festival. Maandenlang werd er flink gespeculeerd over een nieuwe locatie voor dit door b2s georganiseerde festival. Na lang wachten kan er eindelijk aan alle geruchten een einde gemaakt worden: Decibel verhuist naar het Lingebos. Het Lingebos is een natuurgebied vlak bij Gorinchem en huisvestte in 1998 al een editie van Mystery Land.
Zoals bekend zal met Koninginnenacht Frontstar Events weer zorgdragen voor een knallende tweede area, met stampende gezellige Oldskool, op Ghosttown in de Vechtsebanen. Maar dit is niet het enige wat er op stapel staat de komende tijd. Op Vrijdag 6 Mei zal Frontstar Events, in de vorm van Born II Bounce een nieuw concept lanceren in de inmiddels beroemde en geliefde thuisbasis: Poema RAW, in Utrecht.
Op steeds meer technofeesten word het laatste uurtje afgesloten met hardtechno.Dit word altijd goed ontvangen door ’t publiek en over dit uurtje word vaak nog ’t meest nagepraat. Hardtechno zit duidelijk in de lift in Nederland.
Op Pinksterzondag 15 mei is Awakenings opnieuw heer en meester in de Graansilo in Rotterdam. Het geweldige monumentale pand aan de Maashaven zal wederom zijn dienst bewijzen als de fundering wordt getest door een mix van gevestigde techno artiesten en nieuwe helden. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan.
Mania - Let the game begin
zaterdag 23 april 2005
Over minder dan twee maanden is het weer zover: de volgende editie van Mania! In tegenstelling tot de editie van 4 maart jongstleden zal de gehele Rodenburg volledig zijn hersteld. Dat wil zeggen dat buiten zaal 1 en 2, die ook 4 maart al volledig in gebruik waren, ook de restaria en niet te vergeten de vernieuwde koepel weer in gebruik zullen zijn. Hieraan zal tijdens de komende Mania een speciaal tintje worden gegeven. Hierover komt binnen afzienbare tijd meer duidelijkheid.
Vrijwel alle 50-duizend bezoekers van Mystery Land waren het er vorig jaar over eens: het oudste dance festival van Nederland was één groot hoogtepunt. We zijn inmiddels acht maanden verder, maar de vuurwerkshow bij Marco V, het optreden van Erick Morillo met drummer Tommy Lee, de afgeladen Q-dance stage en de helikopterlanding van Tiësto liggen nog vers in het geheugen. Om nog maar te zwijgen van de nephuwelijken, de ‘boze’ kabouters, de rijen voor het Love Motel of wat er zich allemaal afspeelde bij Ex-Pornstar.
Armageddon
vrijdag 22 april 2005
Eindelijk is onze koningin binnenkort weer eens jarig en dit moet natuurlijk knallend gevierd worden. Armageddon staat dit jaar geheel in het teken van koninginnedag, daarom heeft Exceptional Events een speciale actie bedacht. Maar daarover later meer.
Alle aapjes kijken
vrijdag 22 april 2005
Ape wil iedereen bedanken voor de steun door de jaren heen. Dit geeft de gelegenheid om samen met FCA-Music en XCess op 11 juni een feest te geven in de Powerzone in Amsterdam. Iedereen die Ape in het verleden een warm hart heeft toegedragen is welkom op dit feest. Het evenement ‘APE’ is, vooralsnog, eenmalig te ervaren en is daarom uniek voor de bezoekers van Dance feesten. De avond in de Powerzone zal gevuld worden met heerlijke techno, electro en trashy sounds. De line up liegt er dan ook niet om.
Het is wel heel toevallig dat, nu dit jaar 2 Fast 4 Trance “The Royal Edition” plaatsvindt in Den Haag, koningin Beatrix koninginnedag in Den Haag blijft vieren… En mocht het wel toeval zijn, dan zal ze in ieder geval weten dat wij een feestje hebben in het Fantasy Dance Theatre, want wij zullen Den Haag op zijn grondvesten doen laten schudden.
Supernatural Festival
woensdag 20 april 2005
Event-promotor Supernatural kondigt met trots haar tweede festival aan dat zal plaatsvinden op 30 juli 2005 in Utrecht. Gokkend op de wederkeer van zomerse zonnestralen, zal het festival ook dit jaar plaatsvinden in hartje zomer. Op zaterdag 30 juli wordt de bezoeker in ieder geval door Supernatural in het zonnetje gezet met niet minder dan 5 podia.
Iedereen VIP bij Xtra Large
woensdag 20 april 2005
Op zaterdag 23 april laat Xtra Large zien hoeveel we van jullie allemaal houden! Op die dag is iedereen bij binnenkomst automatisch VIP, met alle extra's die daar bij horen. Het grootste feest voor alle Very Important Peoples. Laat je dus eens lekker door ons verwennen op de deze speciale avond waar jij de VIP bent!
Zappen tussen televisiezenders is heel normaal maar zappen tussen radiozenders lijkt veel minder voor te komen. Maar wie heeft dan ook tientallen of zelfs honderdtallen internationale radiozenders bij de hand? Iedereen vanaf nu.
Het is alweer bijna een half jaar geleden dat de allereerste editie van D.D.O.D. georganiseerd door Dawn of Dance plaatsvond in café de Trappist in Amsterdam. Dawn of Dance was opgericht in november 2004 omdat zij van mening was dat er te weinig te doen was in Nederland op Harddance gebied en probeerde op haar eigen manier een klein steentje bij te dragen aan deze relatief kleine scene. Tien december was het dan zover een feest in een klein, knus café vlakbij het Leidseplein met een geweldig soundsystem dat pieken van 107 tot 109 decibel kan halen.
Francois Solo Queensday Edition
dinsdag 19 april 2005
Al ruim 15 jaar loopt hij mee in de Dance Scene. Hij heeft al op verscheidene grote party’s (o.a. Trance Energy en Mysteryland) mogen draaien en dit jaar zal hij ook te zien zijn op Frequence, DefQon1 en Decibel Outdoor. DE man van de afterparty en een imposante verschijning wordt wel gezegd. Ik heb het over DJ Francois.
De zomer is in aantocht en dat moet gevierd worden! Sneakerz verzorgt iedere tweede zaterdag van de maand een avond in Panama (Amsterdam) en doet regelmatig De Rechter (Eindhoven) aan. Deze zomer slaat de organisatie achter Sneakerz haar vleugels uit en worden de activiteiten uitgebreid naar het strand van Bloemendaal, waar zij naast feesten ook wekelijks een beach- / voetvolleybal toernooi zullen organiseren tussen verschillende dance en lifestyle websites.
Kinky dreams
maandag 18 april 2005
Mizz Brizz, ‘the most famous fetish perform star of the Netherlands’ is zeer zeker ook aanwezig op Kinky Dreams en zal deel uitmaken van jullie erotische droom. Deze legendarische performer zal show’s geven in de huiskleuren van Kinky Dreams.
Na twee geslaagde edities presenteert Confused events op vrijdag 13 mei voor de derde maal Confusion. Het is dan precies een jaar geleden dat dit oldschool en early rave concept gelanceerd werd. Op de eerste editie gaven dj Panic en the Darkraver acte de presence en een half jaar later volgde de Rotterdam Edition met dj Paul Elstak en Rob & Mc Joe. De komende editie zal bevestigen dat Confusion één van de populairste concepten is in Zeeland vandaag de dag!
Op zondag 24 april 2005 heeft Area 0522 weer een editie van After Party Going Loco gepland. Dit alles omdat de avond voorafgaand aan deze ochtend een aantal kilometers verderop een grote houseparty in de Thialf te Heerenveen plaats heeft,gevonden en veel mensen dan nog niet naar huis willen of nog even door willen feesten.
Op donderdag 21 april vindt in de Melkweg te Amsterdam een hele speciale editie van Traffic plaats. Die avond zal namelijk een van de grootmeesters uit technoland plaatsnemen achter de decks: niemand minder dan Jeff Mills.
Fresh minds
vrijdag 15 april 2005
Organisatie Fresh Minds organiseert op bevrijdingsdag, donderdag 5 mei 2005 een gratis technofeest genaamd Fresh Minds in het Muziekcafé in Apeldoorn. Het feest begint vanaf 15.00 uur en duurt tot door tot 01.00 uur.
5 mei 1945 de algehele bevrijding van Nederland werd een feit. Na vijf lange jaren van onderdrukking en ellende, was men weer vrij. Dagenlang werd er feest gevierd en gedanst, lang leve de vrijheid. Vrijheid is één van de meest kostbaarste bezit wat een mens heeft, koester dit en ben er trots op want vele op deze wereld kennen het woord, maar niet de betekenis.
Our House met o.a. Grooveyard
donderdag 14 april 2005
Vrijdag 6 mei zal de eerste editie van Our House plaats vinden in Nighttown Rotterdam. Voor deze editie is niemand minder dan Grooveyard (Secret Cinema/Jeroen Verhey) uitgenodigd en wordt hij bijgestaan door dj’s Taras en El Duardo.
Sound of Sunday heeft voor zondag 24 april weer een mooie line up staan, naast Dj José en Mike S staan er deze keer nog twee top dj`s in petto. Voor de eerste keer op S.O.S Dj Cor Fijneman, Deze Dj is naast Tiesto wellicht de meest bekende ambassadeur van het Black Hole label. Cor Fijnenman heeft naast de vele remixen ook verantwoordelijk voor een groot aantal producties zoals cd`s van `In Trance We Trust’.
Back 2 Back
woensdag 13 april 2005
Hard Events staat in de omgeving van Vlaardingen bekend vanwege haar concept Hard-X-Plosion. Het concept werd van een zaterdag naar een vrijdag geplaatst en mede daardoor trok het concept te weinig feestgangers.
Nadat eind december 2004 een fantastische periode van samenwerking tussen de Melkweg en HQ werd afgesloten met een dik feest, zijn HQ en UDC op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor deze langslopende clubavond van Nederland. En deze locatie is nu gevonden.
Na het grote succes van de uitverkochte eerste editie in de Waakzaamheid, is er 11 juni opnieuw Pandemonium. En wederom staat de Mokum, Ruffneck en Cenobite sound centraal. Dit keer in de geluidsdichte Amsterdam Studio’s ! Een locatie die bij uitstek geschikt is voor een Early Hardcore feest met een zeer ‘underground’ sfeertje!
Op 4 Juni zal Assen op zijn grondvesten trillen als het tijd is voor CONFUZION. Nieuw Concept, nieuwe Organisatie en dus ook een nieuwe locatie. Voor het eerst zal er bij het TT-Circuit te Assen een houseparty gehouden worden en dan wel in Partytown. 3 Area's voor ruim 2200 feestgangers. De organisatie My Style Dance Events heeft voor deze locatie gekozen door zijn goede bereikbaarheid en de perfecte afwerking van de zalen.
Amsterdam - Het is nog maar een kleine 4 maanden geleden dat voormalige partywebsite Daily-Fresh.net haar nieuwe PDF tijdschrift vol bombarie aankondigde. Gratis uit te printen, dat was die zeker, maar weinig lezers deden dit ook daadwerkelijk.
Y-Catchers vs Arthouse
maandag 11 april 2005
HARLINGEN: Sloeproeien is als sport al vele jaren een bekend fenomeen bij zeevaart- en visserijscholen maar in 1975 vond de landelijke doorbraak plaats. In het kader van het 100 jarig bestaan van de Hogere Zeevaartschool Willem Barentsz vond de eerste HT-sloepenrace plaats
5 Days Off presents Underworld
maandag 11 april 2005
Van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli vindt de vijfde editie van 5 Days Off plaats. Het elektronische muziekfestival brengt deze jubileum editie een heel bijzondere act naar Amsterdam: Underworld zal op de slotdag van het festival in de Heineken Music Hall optreden.
Close Up
maandag 11 april 2005
Club Close Up in Vlaardingen heeft voor de aankomende periode een paar evenementen samengesteld waarbij de verschillende segmenten en stijlen van de dance scene in terug komen. Het is tevens gelukt om voor ieder evenement een paar echte Top DJ’s te strikken. Aangezien het moeilijk te peilen is wat het publiek in deze streek wil worden er wat concepten uitgeprobeerd om eens te zien waar vraag naar is, daarom is er gekozen voor verschillende stijlen: Techno, Hardcore, Oldstyle, Hardstyle en Jumpstyle.
Radical - Direction of Fear
zondag 10 april 2005
“Club Coyotes” in Rotterdam, bij de meeste mensen misschien beter bekend als “Hardbeat” op de Haringvliet 72 in Rotterdam (bij de oude haven, nabij treinstation Blaak) maakt zich klaar voor een indrukwekkend feest. De lat wordt flink hoog gelegd met het binnenhalen van het “Radical” concept om de capaciteit, mogelijkheden en allure van deze toch hele beste locatie weer eens maximaal te gaan benutten.
Twogether
zaterdag 9 april 2005
Vrijdag 15 april gebeurt er weer eens iets nieuws in Rotterdam! Deze keer geen avond vol met soulfull of funky house maar een avond vol lekkere, swingende en stevige house. Twee, aan populariteit winnende Rotterdamse DJ's bundelen hun krachten en zullen het publiek trakteren op een intiem avondje swingen.
Zoals reeds bekend zal op zaterdag 16 July 2005 de 3e Duitse editie van Raving Nightmare plaats vinden. Wederom zal de locatie Tarm Center in Keulen plaats van handeling zijn. De organisatie is van plan om deze “zomer” editie een extra dimensie te geven door middel van een outdoor stage toe te voegen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en in de 1e week van Mei zal dan ook alle beschikbare en benodigde informatie betreffende deze unieke editie bekend worden gemaakt.
Almere Centrum - April kent twee gegarandeerd slapeloze nachten. En de electroprogrammering van Default is er verantwoordelijk voor. Zaterdag 9 april leidt Monica Electronica de Default-avond in met haar bonte en veelgevraagde electro-schuine-streep-discostijl. Twee weken later, op 26 april, laaien de electroklanken in Club ik alweer op met het dj duo Herr Arter en Terry Toner. Kortom: dikke sounds van een wakkere organisatie.
Pussy Lounge in Matrixx
donderdag 7 april 2005
Zaterdag 11 juni 2005 staat er iets unieks te gebeuren in de Nijmeegse superclub Matrixx. Deze club heeft normaal gesproken op de zaterdagavonden alleen ruimte voor de eigen concepten. Voor b2s wordt echter een uitzondering gemaakt, daar men zeer gecharmeerd is van het succesvolle concept (I love) Pussy Lounge. Mensen die bekend zijn met dit concept weten wat ze kunnen verwachten: een mengelmoes van stevige muziekstijlen, veel vrouwelijk schoon en erotisch entertainment.
Sonic Rage v2
donderdag 7 april 2005
Vrijdag a.s. is het weer tijd voor Sonic Rage in de Muzinq te Almere! Muzinq is het splinternieuwe volledig geisoleerde pop-podium in Almere wat ruimte bied aan ongeveer 2000 feestgangers. Voor deze 2e editie is wederom gekozen voor een variatie aan hardcore en early hardcore artiesten. Endymion, Outblast, Bass D & King Matthew, Masochist, Headbanger en de special warm up guest zullen gaan bewijzen waarom Sonic Rage het hardste evenement in Almere is!
Vele hardcore liefhebbers hebben het allereerste Enzyme Incubation feest nog vers in het geheugen staan. Begin 2003 vond de eerste editie van dit unieke evenement plaats in de Platte Zaal te Maastricht. De reacties onder het publiek en de artiesten die hier optraden waren overweldigend. Nog steeds spreekt men van een memorabele avond. Veel mensen hebben dan ook met smart gewacht op een vervolg.
Voor de vijfde keer organiseert Awakenings het meest sfeervolle techno festival van het jaar. Op 2 juli presenteert het festival in Spaarnwoude Park met trots op vier podia een wervelende dwarsdoorsnede van de huidige techno scene met speciale aandacht voor aanstormend talent. Het hoofdpodium staat dit jaar helemaal in het teken van Dutch Techno. De voorverkoop gaat van start op 16 april.
Wasteland terug in de Powerzone
donderdag 7 april 2005
Gezien de problemen met de doorstroming bij de voorgaande editie van Wasteland heeft de organisatie dit keer in overleg met de locatie al het mogelijke gedaan om lange wachttijden te voorkomen. De garderobe is uitgebreid en door Wasteland afgekocht. De garderobe is dus gratis, hetgeen een snelle afhandeling mogelijk maakt.
Shit Happens - Crash the party
woensdag 6 april 2005
Het is weer lente! De zon schijnt weer,de vogeltjes fluiten en iedereen is weer in een opperbeste stemming! Voor Massiv tijd om weer eens flink uit te pakken dus.
Het belooft weer een hete zomer te worden, en we kunnen bijna niet wachten tot het festival seizoen weer begint. Er staan een heel hoop mooie festivals op de planning, maar Godskitchen Global Gathering steekt toch duidelijk met kop en schouders boven de anderen uit.
Af en toe moet je eens afdalen in je herinneringen. Op zoek gaan naar een tijd die uniek was en waar je vol plezier aan terugdenkt. Danceliefhebbers, en die van techno in het bijzonder, die in de tweede helft van de jaren negentig in Groningen woonden hadden daar over een gebrek aan leuke feesten niets te klagen. Elke week was er ergens wel een (illegaal)feest. De Martinistad was een echt technobolwerk met een bloedfanatieke uiterst gezellige scene. Hoog tijd voor een echte flashback!
Het gebeurt niet vaak dat twee grote succesvolle organisaties samen tot het uiterste gaan, maar als Crazyland en Unique dat doen spatten de vonken er aan alle kanten letterlijk vanaf. Twee organisaties die beiden verantwoordelijk zijn voor de meest legendarische feesten. Op FantasyWorld gaan beiden nog net even iets verder. Een enorme knettergekke unieke nacht vol erotische verleidingen en energieke pompende muziek.
Buzz Fuzz in The Hard One
vrijdag 1 april 2005
Alweer de achtste editie van The HardOne staat voor de deur. De organisatie van The One presenteert op vrijdag één april een veel belovende avond aan zijn gasten. Met niemand minder dan BuzzFuzz die een knallende set gaat neerzetten.
29 april 2005
Tha Playah Birthday Party - 23 and still a Playah
28 april 2005
2 days of Unique
DJ Broadcast weekender
Audio Attack
Erotic pinkster vibe in de Happy Dayzz
Decibel Outdoor verhuist naar het Lingebos
27 april 2005
't Gezellige Oldskoolfeest - Zomereditie
26 april 2005
The Innovative sounds of hardtechno
25 april 2005
Awakenings viert Pinksteren in Rotterdamse Graansilo
23 april 2005
Mania - Let the game begin
22 april 2005
Mystery Land 2005 - De Hosting Partners
Armageddon
Alle aapjes kijken
21 april 2005
2 Fast 4 Trance - The Royal Edition
20 april 2005
Supernatural Festival
Iedereen VIP bij Xtra Large
XstreamRadio - Meer dan 400 radiostations online
19 april 2005
D.D.O.D. Meets UK Hardgrooves - Chapter 2
Francois Solo Queensday Edition
Iedere zondag Sneakerz op het strand
18 april 2005
Kinky dreams
Confusion - Back 2 the beginning
Belangrijke wijziging in Line Up After Party Going Loco
15 april 2005
Jeff Mills op Traffic Special in de Melkweg
Fresh minds
14 april 2005
Protocol viert de bevrijding uitbundig
Our House met o.a. Grooveyard
Jochen Miller en Cor Fijneman op Sound of Sunday
13 april 2005
Back 2 Back
Nieuwe locatie High Quality bekend
Pandemonium - The darker and rougher side of early hardcore
12 april 2005
My Style goes Confuzion in Assen
Daily-Fresh.net komt met Flash Magazine voor dancescene
11 april 2005
Y-Catchers vs Arthouse
5 Days Off presents Underworld
Close Up
10 april 2005
Radical - Direction of Fear
9 april 2005
Twogether
Raving Nightmare German edition Part III
8 april 2005
Monica Electronica en Herr Arter & Terry Toner op Default
7 april 2005
Pussy Lounge in Matrixx
Sonic Rage v2
Enzyme Incubation - The Second Injection
Awakenings festival viert eerste lustrum met gevarieerde line up
Wasteland terug in de Powerzone
6 april 2005
Shit Happens - Crash the party
4 april 2005
Godskitchen Global Gathering 2005 - 2 Day’s Extravaganza
Flashback - Techno in Groningen 1996-1999
1 april 2005
Crazyland and Unique presents FantasyWorld
Buzz Fuzz in The Hard One