Partyflock
 
Nieuws · maart 2005
­ Nederland
Dit jaar vallen op 5 mei Hemelvaart en Bevrijdingsdag samen en is in Twente weer veel te beleven. Standaard is de oude traditie “dauwtrappen”, waarbij men vroeg op de fiets stapt om vervolgens ergens neer te dalen en van de dag te genieten.Op deze dag zal de gemeente Oldenzaal, het met Hemelvaart altijd door duizenden mensen bezochte recreatiepark ’t Hulsbeek, iets bijzonders gaan doen. Omdat ook het Bevrijdingsfeest dan is gaat men het gehele recreatiegebied aankleden met een aantal festiviteiten.
Al dagen wordt in de Amsterdamse clubscene gespeculeerd over de naam van de verrasssingsdj die te gast zou zijn bij de nieuwe editie van I amsterdam. Met grote trots maakt Panama nu dan ook bekend dat deze gast de Franse dj Dimitri from Paris is! Dimitri is niet een heel erg regelmatige bezoeker van de hoofdstad,maar de keren dat hij in Amsterdam was waren zonder meer spectaculair te noemen dus dit is dé kans om hem te horen draaien.
In 1993 begon Club X als eerste in België met het organiseren van feesten waar de hardere muziekstijlen in het middelpunt stonden. In 2004 bracht Club X deze hardere muziekstijlen (Hardcore, Early Rave en Classix) na jarenlange afwezigheid terug naar Antwerpen.
Sounds of Hardcore
woensdag 30 maart 2005
Op vrijdag 22 april organiseert Sounds of Hardcore een avond met een ongekend sterke line-up die door velen wordt gezien als de beste van dat weekend. Grootheden als Partyraiser, Nosferatu, Dano, D-spirit, Noisekick, en Noizefucker zullen deze avond aantreden om de bezoeker tot een muzikaal hoogtepunt te brengen en vervolgens mee te nemen in een extreme trans van de beste hardcore en speedcore.
Vrijdag 1 april vindt in de Boerderij te Zoetermeer weer het maandelijkse techno feest A.S.S. plaats. Een weekje eerder dan normaal, maar wel met een grootse internationale line-up. De DJ’s James Ruskin (UK) en Deetron (CH) zullen op het podium staan, de avond zal worden opgewarmd door resident San Lee.
Lentefeest in Kerk-Avezaath
zondag 27 maart 2005
Het Lentefeest in Kerk-Avezaath is een jaarlijks terugkerend evenement van drie dagen dat dit jaar inmiddels al voor de 29ste keer gehouden word. Het feest word georganiseerd voor en door de plaatselijke voetbalvereniging Teisterbanders.
Technotrixx met Johannes Heil
zaterdag 26 maart 2005
Technotrixx gaat dit jaar stevig uitpakken. De techno-avonden in The Matrixx worden ‘diep en duister’ zogezegd. Op zaterdag 2 april treedt Johannes Heil (live!) aan. Heil staat onder contract bij het label van Sven Väth, Cocoon - kortom, Duitse techno met een rauw randje. Hij wordt bijgestaan door Redhead, Michael Burkat, Peak en Jan Liefhebber.
Rainbow 2005
zaterdag 26 maart 2005
Orange Events is een nieuwe organisatie in Gelderland dat Dance Feesten organiseert. Deze organisatie heeft in Beneden-Leeuwen een mooi evenement neergezet (From Heaven To Hell) doordat dit zo'n succes was, zijn er meer evenementen op de agenda gekomen van Orange Events. Op 11 Juni 2005 zal er in de Leeuwenburcht in Boven-Leeuwen een terugkomend evenement plaatsvinden namelijk Rainbow 2005.
Dancefestival Emporium (28 mei) van The Matrixx krijgt een schitterende nieuwe locatie: recreatieterrein De Berendonck, vlakbij Nijmegen. Aanvankelijk zou Emporium in de uiterwaarden van de Waal worden gehouden, maar omdat de natuur daar misschien in het gedrang komt, verhuist het festival. De Berendonck heeft meer dan voldoende ruimte om de vele duizenden bezoekers in een perfecte sfeer te herbergen.
Sven Väth in the mix
vrijdag 25 maart 2005
Hoe kan je jezelf keer op keer blijven overtreffen? Jaar in, jaar uit ervoor zorgen dat het kritische dance publiek jouw avond blijft bezoeken. Sven Väth mag met trots zeggen dat hem dit afgelopen jaar voor de vijfde keer gelukt is.
VJ's gezocht voor VJology
donderdag 24 maart 2005
Vanaf 20 maart kunnen vj’s zich aanmelden voor Vjology 2005! Het publiek kan via http://www.globalstage.tv?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock&utm_content=news_teaser%3A4649 stemmen op de kandidaten en de bijhorende visuele kunsten bekijken. 6 Europese winnaars zullen uitgenodigd worden op het VJology festival vrijdag 20 mei.
Bass-D nodigt jullie uit
donderdag 24 maart 2005
Zoals de meesten van jullie wel zullen weten, wordt ik op 29 maart weer een jaartje ouder en ga ik dat vieren op 2 april in de Waakzaamheid in Koog a/d Zaan. Ik ga mijn best doen om jullie op die avond te vermaken en heb hiervoor een aantal van mijn vrienden uitgenodigd.
Na de succesvolle releaseparty’s van vorig jaar, gaat Free Record Shop dit jaar verder, te beginnen met Michel de Hey. Ter gelegenheid van zijn nieuwe mixcd MdH-2 Faces vindt een groot feest plaats in Off_Corso waar de Hey zich van twee kanten zal laten zien en vooral horen.
XL goes Hard, Harder, Hardest
woensdag 23 maart 2005
Injecting you with a new poison! Xtra Large heeft geluisterd naar de vele verzoeken en verbreedt zichzelf door harddance aan het muzikale spectrum toe te voegen. Op 26 maart gaat de tweede zaal voor het eerst open met deze nieuwe, harde sound. Waar Xtra Large al een stevige energieke sound kent, zet de tweede zaal dit keer nog een tandje bij en schakelt een versnelling omhoog. Ben je er klaar voor? Can you handle the pressure?
Drift - Dansen op donderdag
dinsdag 22 maart 2005
Drift bestaat aanstaande donderdag 2,5 jaar. Van klein underground feestje is het uitgegroeid tot een vaste avond in doornroosje met een eigen publiek en een eigen gezicht.
Slam FM presents Royal Class
dinsdag 22 maart 2005
Op 26 Maart presenteert Slam!FM, Royal Class (x) in de Powerzone te Amsterdam. Met Royal Class (x) neemt Slam!FM je mee terug in de tijd waar het nog allemaal ging om smiley’s, fluorescerende kleding, fluitjes en stroboscopen en waar duizenden mensen verbroederd met elkaar uit hun dak gingen op de nieuwe elektronische muziek die over kwam waaien uit Amerika. De zogenoemde acid house splitste zich in al snel en werd omgevormd in dance met zijn vele verschillende stromingen zoals wij dat nu kennen.
Nog een paar nachten slapen en het is eindelijk zover: Er wordt een groots jubileum gevierd van Frontstar Events. Vrijdag 25 maart in de Poema RAW, centrum Utrecht zal om 23 uur 't gezellige Oldskoolfeest - 1 jarig jubileum van start gaan! De voorbereidingen om de Poema RAW om te toveren in een waar feestpaleis zijn al in volle voortgang.
I Love Jump
maandag 21 maart 2005
Nog ruim een week en dan barst het feest los in Cafe De Herberg. I Love Jump gaat absoluut knallen. Al is het alleen maar vanwege de geweldige line up. Jump kennen we natuurlijk uit de Belgische discotheken waar het genre al jaren populair is. Nu eindelijk slaat het ook in Nederland aan. House of Dance heeft altijd al Jump geprogrammeerd op hun feesten maar 26 maart is het tijd voor een party waar Jump 100% centraal staat.
Zoals jullie wellicht opgemerkt hebben is de zaterdag van Crazyland al een tijdje uitverkocht. Dit betekent echter niet dat de zondag uitverkocht is. Zondag wordt net zo’n leuke dag als de zaterdag met alle bijbehorende toeters en bellen. Bijna iedereen is maandag vrij, dus koop je kaarten nu bij ticketbox.nl, Free Record shops, of bij de bekende voorverkoopadressen . De volgende Crazyland zal pas weer in oktober gehouden worden, dus deze mag je zeker niet missen.
Op zondag 27 maart, de 4e en laatste zondag van de maand wordt het een speciale extra lange editie van Club Fabulous Extravaganza, omdat het paaszondag is. We zijn dan open van 15.00 uur tot 3.00 uur en we gaan voor jullie flink uitpakken. Naast de vaste dj’s als Bas&Ram en Gusto hebben we zeer bijzondere gasten uitgenodigd en de primeur van een te gekke muzikale live act!
Mindcontroller
vrijdag 18 maart 2005
De Art of Dance tijdmachine is er weer helemaal klaar voor en neemt je mee terug naar een andere dimensie. Datum en tijd zijn gezet! We gaan naar de jaren 90, de geboortejaren van de hardcore. Uiteraard in de hometown of harder styles, de Hemkade in Zaandam. Op zaterdag 4 juni 2005 organiseert Art of Dance daar een nieuwe editie van het early hardcore evenement Mindcontroller.
Minimal is hot. Het ‘genre’ kreeg in 2004 gestalte, maar 2005 wordt duidelijk ‘het jaar van..’. Vanavond zijn de twee smaakmakers van vorig jaar, de Wighnomy Brothers en Mathew Jonson, weer te bewonderen. Robag Wruhme en Soeren Bodenr (Wighnomy Brothers) zijn sinds ze in maart 2004 met een extra lange 3 uurs set in Doornroosje hun Nederlandse debuut maakten, als een komeet omhoog geschoten.
Op deze datum gaat in de Starpalace in Amsterdam Noord het nieuwe concept Jump & Smile van start, waar voornamelijk Jumpstyle en Oldschool gedraaid zal worden! Deze twee stijlen zullen tijdens het feest worden afgewisseld om de gezellige partysfeer van de vroegere oldschoolfeesten te evenaren
Geen Lovefields meer
donderdag 17 maart 2005
In 2005 zal er geen Lovefields meer worden georganiseerd. De evenementenorganisatoren Buro Pinkpop, Mojo en Extrema zien af van een verdere samenwerking met betrekking tot dit concept. Extrema lanceert in augustus echter een nieuw en eigenzinnig tweedaags festival op Recreatieterrein De Weerd in Roermond. Multicultureel, ruig, trendverleggend, maar wel met veel love en dance.
Op vrijdag 18 maart is het dan eindelijk zover, in de Carte Blanche in Weert wordt Brothers in Crime gehouden. Dit feest zal geheel in het teken staan van de birthdays van DJ Ernesto & DJ Jaws. De DJ ‘broers’ die een dag na elkaar hun verjaardag vierden zijn geen onbekenden in hardcore land. Wie Ernesto zegt, zegt Shadowlands, op de welbekende hardcoreparties van weleer maakte Ernesto furore samen met jeugdvriend en hedendaagse mixheld Vince.
Alles in Wonderland
woensdag 16 maart 2005
Voor één avond is club More... het Walhalla van uitgaand Amsterdam. ‘Alles in Wonderland’ is all about vrijheid – blijheid en de mogelijkheid om ongegeneerd los te gaan. De Amsterdamse markt wordt volgens ons verzadigd met events die het genot van/voor de echte partyganger doet vervagen. Zaterdag 26 maart a.s. mag je je gewoon weer eens laten gaan, in je regenboogpak, hoepeljurk of in je blootje..We don’t care..
Novalectra is de naam van een nieuw muziekevenement dat op zaterdag 14 en zondag 15 mei, in het Pinksterweekend, zal plaatsvinden. Het indoor festival wordt georganiseerd in het markante Eindhovense Klokgebouw, gelegen op een oud Philips-industriecomplex. Novalectra is interessant voor de oude en nieuwe dance-generatie en voor zowel de muziekkenner als de gewone feestganger.
In het Noorden en het Oosten hebben ze al bewezen dat ze weten wat feestvieren is, nu is het de beurt aan het Westen: All Dance Productions en All Dance Bookings brengen 2 Fast 4 Trance naar Den Haag om op zaterdag 30 april koninginnedag met jullie te vieren! 2 Fast 4 Trance The Royal Edition.
Dance in Deinum
dinsdag 15 maart 2005
Na een lange tijd absolute stilte gehad te hebben op het gebied van de dance muziek gaan de deuren naar de dance weer open in het Friese Deinum. “De Kolenmijn” zoals de beneden zaal van het complex “It Holt” heet kan op zaterdag 14 mei weer enigszins onwennig een schare house liefhebbers ontvangen.
Lelystad is weer op de hardcore kaart gezet met een nieuwe reeks hardcore feesten. Paranoid Confusion is weer verder gegaan waar Cultcore een jaar geleden is geëindigd. Elke editie worden er zowel bekende namen als regionale organisaties uitgenodigd om deel te nemen aan de maandelijkse gekte.
Er gebeurt natuurlijk altijd van alles in Amsterdam, het is een miljoenenstad, en het is altijd in beweging, dit laatste geldt misschien nog wel het meeste voor de weekenden. Mensen zoeken onderdak om de stress uit hun lijf te dansen! Feit is wel dat het steeds een tikje harder gaat, en men zoekt ook kwaliteit in de lokaties. Hopelijk kunnen wij de mensen iets bieden die een combinatie maakt.
Outblast in Concert uitverkocht
vrijdag 11 maart 2005
Art of Dance feliciteert met grote trots DJ Outblast, die als eerste hardcore deejay in de geschiedenis, een uitverkocht hardcore concert op zijn naam kan schrijven. Voor deze unieke happening zijn geen kaarten meer beschikbaar. Ook aan de deur zullen geen kaarten meer worden verkocht!
2 Brothers Party Hard Together
vrijdag 11 maart 2005
Twee broers, beiden deejay staan aan de vooravond van een bijzonder unieke samenwerking. Want op vrijdag 25 maart nodigen DEAZ D. en zijn vijf jaar jongere broer NORMAN iedereen uit met een voorliefde voor de wat hardere stijlen zoals; hardtrance, hardstyle en hardcore. Tijdens Red Alert! ‘Band of Brothers’ gaan ze in Locomotion Zoetermeer er weer eens als vanouds keihard op los feesten!
Het dominerende Hellbound doet opnieuw van zich spreken. Met de voorgaande editie nog vers in het geheugen, is 14 mei de datum waarop de Hemkade Zaandam één van haar oudste evenementen opnieuw verwelkomt. Met de kenmerkende subtitel Assassins belooft ook deze 5de editie in het pinksterweekend van 2005, alle voorgaande te overtreffen.
D.D.O.D.
donderdag 10 maart 2005
Wat er enigszins anders is aan de vorige edities is dat D.D.O.D. niet helemaal gratis meer zal zijn, echter je betaalt 3 EUR en krijgt een bonnetje om een gratis consumptie (wijn/bier/frisdrank) te halen. De opbrengsten van D.D.O.D. gaan allemaal in één grote pot die bestemd is voor de grotere editie van D.D.O.D. die later dit jaar zal plaats gaan vinden. Dus eigenlijk helpt iedere bezoeker mee om een grotere editie van D.D.O.D. te laten komen.
Time table Oxygene the Return
donderdag 10 maart 2005
Zaterdag aanstaande zal eindelijk Oxygene, the return, plaatsvinden. Lang is hier naar uitgekeken en met een dijk van een line up zal ook deze editie een succes zijn. Vele vertrouwde gezichten zullen garant staan voor een unieke sfeer als waar de vaste Oxygene bezoekers keer op keer op konden vertrouwen.
Op zaterdag 30 april viert heel Nederland Koninginnedag. Overdag is dan vanalles te doen. Het probleem is echter dat er die avond maar zeer weinig georganiseerd wordt voor de mensen die van Hardcore houden. X-Factor Events vond het dan ook nodig om aan die behoefte gehoor te geven door een vet Hardcore feest te organiseren in de HappydayZZ met de naam QueensRave.
Nog nauwelijks bijgekomen van een weergaloze No Nonsense! – 3rd Fantasy, kondigt No Nonsense! Events haar vierde wapenfeit aan. Na de drie voorgaande edities, wordt het tijd voor iets speciaals. Daarom zal 1 april 2005 in het teken staan van de verjaardag van het DJ-duo Mangamitri Forces.
Datum Frequence bekend
maandag 7 maart 2005
Dit jaar vindt het vijfjarig jubileum van het Frequence Outdoor #5 festival plaats en dat zal de organisatie achter Frequence niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Noteer 4 Juni dus vast in je agenda, want de vijfde editie van Frequence zal alle voorgaande edities gaan overtreffen. Hoe we dat gaan doen maken we je in de komende maanden bekend, maar dat het een geweldig feest gaat worden kunnen we je garanderen.
Het feest Hard in Nederland van organisatie 1000%rebirth wat op 12 maart a.s gegeven zal worden in partycentre Bantam in Hoogkarspel, is in opspraak gekomen in het tv-programma Hart in actie van zender sbs 6. De naam van het feest zou te veel lijken op het programma van sbs6, Hart van Nederland. Dit zou dus naamsbreuk zijn en dat mag niet. Je mag geen naam gebruiken waar iemand al eigenaar van is en dat kan dus nadelig tegen je worden gebruikt.
Met de bus naar The Bridge
maandag 7 maart 2005
Megadiscotheek The The Bridge te Meppen (Dld) trekt vele partyminded people uit het Noorden en Oosten van het land. Voor vele is The The Bridge gemakkelijk te bereiken, maar voor andere is het helaas soms een probleem. De ene keer is het de afstand, de andere keer geen vervoer of er wil niemand voor “de bob” spelen.
Exotic Erotic
maandag 7 maart 2005
Dat de heren van de Planet Plastic Recordstore niet stilzitten, mag duidelijk zijn. Ze runnen niet alleen hun schitterende platenzaak in Amstelveen, maar ze zijn ook met diverse projecten bezig waaronder het opstarten van een gloednieuwe e-shop en het organiseren van diverse feesten.
Hardhouse! in Amsterdam
vrijdag 4 maart 2005
Alf Bamford a.k.a. Technikal is toegevoegd aan de lineup van Hardhouse! op 27 maart voor zijn allereerste optreden op het vaste land van Europa. Hij zal twee uur lang zijn eigen studioproducties mixen met de beste nieuwe hardhouseplaten en bootlegs uit het beloofde land van de hardhouse: Engeland! Technikal is niet zomaar een talent, om maar een voorbeeld te geven: hij staat dit jaar ook op Impulz Outdoor Festival. Need we say more?
Het is lang geleden dat je kon swingen op de beste funky house tunes in Manifesto, en nog veel langer geleden dat dat gratis kon. Nu is het weer zover!
Pussy Lounge X-rated
donderdag 3 maart 2005
Het b2s concept Pussy Lounge is de laatste tijd enorm populair en om aan de vraag te voldoen heeft men besloten om diverse locaties met de Pussy Lounge te bezoeken. In het pinksterweekend op zondag 15 mei zal er een unieke editie van dit concept georganiseerd worden onder de naam Pussy Lounge X-rated.
Sneakerz AMS #4 - Panama
donderdag 3 maart 2005
Voor elke editie van Sneakerz proberen de organisatoren een nieuw element toe te voegen aan het bestaande concept en keer op keer blijken zij hier in te slagen, getuigen het feit dat alle drie de voorgaande edities van Sneakerz in Panama zeer succesvol en bovendien volledig uitverkocht waren.
Universal Language Party
donderdag 3 maart 2005
Zaterdag 26 maart is het tijd voor een bijzondere avond in het Rotterdamse nachtleven. Twee van de grootste progressive / tech-house namen uit Nederland bundelen hun krachten om Rotterdam in club Revolution te laten horen wat het nieuwste is op het gebied van high quality progressive house: C-Jay & Fred Numf. Deze heren hebben onlangs de krachten gebundeld met als doel enkele events samen te promoten, en zullen gezamenlijk (en met gast dj’s) in zowel binnen- als buitenland neerstrijken om hun progressive geloof de komende tijd te verkondigen.
Mania - The update
donderdag 3 maart 2005
Aangezien het naar onze mening zonde is om iets van het feest te missen, raden we je aan om vanaf het begin aanwezig te zijn. De line up was al eventjes bekend, hierbij dan ook de time-table!
Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk tijd voor hetgeen waar het noorden al weken naar uitkeek: het driejarig bestaan van Planet V.I.P. i.s.m dj Spoon & friends birthdayparty. Met andere woorden betekent dit dus dat er sinds lange tijd weer een goed ‘hard style’ evenement op zaterdagavond in Leeuwarden zal worden gehouden en oude tijden zullen doen herleven, met op het menu niemand minder dan o.a dj’s Deepack, Outblast en Ruthless.
Aankomende zondag vindt de eerste halve finale van The Contest plaats in de Bora Bora in Valkenswaard. Uiteindelijk zijn er van de vijftig deelnemers nog 20 dj’s over. Deze 20 dj’s gaan het, in 2 halve finales, door middel van Battles tegen elkaar opnemen.
31 maart 2005
FreeDay Festival - Hulsbeek op zoek naar talent
Dimitri from Paris speciale gast I amsterdam
30 maart 2005
Club X Presents - XXL the 2005 Edition
Sounds of Hardcore
29 maart 2005
Grootse techno avond in Boerderij
27 maart 2005
Lentefeest in Kerk-Avezaath
26 maart 2005
Technotrixx met Johannes Heil
Rainbow 2005
25 maart 2005
Dancefestival Emporium krijgt schitterende locatie
Sven Väth in the mix
24 maart 2005
VJ's gezocht voor VJology
Bass-D nodigt jullie uit
23 maart 2005
Free Record Shop presents MdH-2 Faces
XL goes Hard, Harder, Hardest
22 maart 2005
Drift - Dansen op donderdag
Slam FM presents Royal Class
21 maart 2005
Update 1 jarig jubileum 't Gezellige Oldskoolfeest
I Love Jump
20 maart 2005
Crazyland Weekend 5 jarig bestaan - De zaterdag uitverkocht, zondag niet
18 maart 2005
Extralange editie van Club Fabulous ExtraVaganza
Mindcontroller
Planet Rose Special - The Minimal edition
17 maart 2005
Jump & Smile - Amsterdam's most happy party
Geen Lovefields meer
16 maart 2005
Brothers in Crime - DJ Ernesto & DJ Jaws Birthday Party
Alles in Wonderland
Novalectra gaat terug naar de bakermat van dance
15 maart 2005
2 Fast 4 Trance - The Royal Edition Den Haag
Dance in Deinum
14 maart 2005
Paranoid Confusion - Flatline Invasion
12 maart 2005
Total Annihilation is Amsterdam op z’n hardst
11 maart 2005
Outblast in Concert uitverkocht
2 Brothers Party Hard Together
10 maart 2005
Multigroove onthult nieuws omtrent komende Hellbound editie
D.D.O.D.
Time table Oxygene the Return
QueensRave - Hardcore op Koninginnedag
9 maart 2005
No Nonsense! - Mangamitri Forces Birthday Party
7 maart 2005
Datum Frequence bekend
Feest Hard in Nederland in opspraak bij SBS6
Met de bus naar The Bridge
Exotic Erotic
4 maart 2005
Hardhouse! in Amsterdam
Maand lang gratis funky house in Manifesto
3 maart 2005
Pussy Lounge X-rated
Sneakerz AMS #4 - Panama
Universal Language Party
Mania - The update
Timetable en laatste nieuws zaterdageditie Planet V.I.P.
2 maart 2005
Battles in de halve finales van The Contest in Valkenswaard