Partyflock
 
Nieuws · augustus 2004
­ Nederland
Underground for Ever (UFE) staat bekend om de feesten van I Hate Trance. Deze organisatie gaat een speciale editie geven in het kader van Lunatic en Miss Hysteria. De achterliggende gedachte hiervan is puur omdat deze twee, ondertussen bekende djs, ontzettend veel hebben betekend voor deze organisatie.
Nederland heeft twee nationale evenemententerreinen nodig. Uit onderzoek in opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) blijkt dat grote evenementen in de openlucht, zoals Mysteryland, Dance Valley en Lowlands nu vaak worden geremd in hun groei en soms zelfs geen doorgang kunnen vinden.
11 september is een dag waarop onze beleving van vrijheid en tolerantie een onherstelbare deuk opliep, een dag waarop de wereld ineens een stuk minder veilig werd ervaren. Motion staat deze keer daarom in het teken van vrede en geborgenheid.
JunkieXL, Brainpower, Green Lizard, Total Touch, Loïs Lane en Raymzter gaven zich ooit óók over aan het oordeel van de Grote Prijsjury. De kersverse Regio Finalisten van 2004 maken grote kans om in de voetsporen te treden van deze oud-winnaars. Nighttown werpt zich op als strijdtoneel.
25 jarig jubileum Carte Blanche
vrijdag 27 augustus 2004
Iedere donderdagavond zal er een erotische avond plaatsvinden met achter het mengpaneel DJ Kicken (bekend van de hit Ain’t No Party Like An Alcoholic Party). Het concept is gratis entree, tussen 22:00 uur en 23:00 uur happy hour, 2 voor de prijs van 1 (alle drankjes) en vanaf 23:30 uur erotische (dance) acts. De ingrediënten zijn stripteases, een danspaal midden op het podium, een stoel met een nader te bepalen slachtoffer, slagroom, zonnebrandolie en een zwoele sfeer met swingende muziek.
Per 1 september 2004 opent een nieuw boekingskantoor in Nederland haar deuren. Jumpstar Bookings, HET boekingskantoor voor alle hardere stijlen. Twee maanden geleden zijn de gesprekken gestart met diverse DJ's en Jumpstar komt nu met een indrukwekkende lijst artiesten uit de hardere scene die exclusief bij Jumpstar te boeken zijn.
Capital keert terug in Den Haag
donderdag 26 augustus 2004
De laatste keer dat er een Capital feest plaats vond was in 2002. Toen bood de immense Statenhal onderdak voor een Capital event met als belangrijkste gast dj Tiësto. Ook Paul van Dyk zou toen komen draaien maar dat ging helaas niet door omdat hij bij aankomst ziek bleek te zijn. Vorig jaar nam Capital een jaartje rust om nu weer terug te keren voor een herkansing in het Paard van Troje.
Psyclone the battle edition
woensdag 25 augustus 2004
The Palace is een van de mooiste discotheken van het noorden. Vroeger werden hier al vele hardcore feesten gegeven, waaronder Thunderdome on tour en Hardcore Trilogie.
Nieuw dance programma zoekt mensen
woensdag 25 augustus 2004
Voor een nieuw danceprogramma die geheel gewijd zal zijn aan de hardere dance stromingen zullen binnenkort opnamen gemaakt worden tbv een proefaflevering (pilot) Voor deze pilot zoeken de makers contact met meiden en jongens die helemaal gaan voor een van de volgende stromingen : hardstyle, hardtrance, jump, oldschool & hardcore.
Johan Gielen, de wereldwijd succesvolle DJ, lanceert op zaterdag 4 september zijn nieuwe internationale tour: Johan Gielen FOR YOU. Bloomingdale, de populaire strandtent van ID&T in Bloemendaal aan zee is de locatie voor deze eerste editie van de vijf uur durende shows, waarmee de DJ de komende maanden over de wereld reist. De nadruk ligt hierbij op de beleving van het publiek.
Een toevoeging op de line-up van het Volume Festival dat zaterdag 4 september plaats vindt op de Hemkade Zaandam. DJ Daisy, D-Passion en Promo vullen de reeds beestachtige programmering aan in de vorm van het Third Movement DJ-Team.
Decibel Outdoor
dinsdag 24 augustus 2004
Over een klein week zal de derde editie van Decibel Outdoor plaatsvinden op recreatiegebied Binnenmaas nabij Rotterdam en zullen 20.000 bezoekers gaan genieten van ruim 65 nationale en internationale topartiesten die verdeeld zijn over 7 verschillende podia.
Het Geusseltpark zal op 11 september 2004 het toneel zijn van de eerste editie van Dancetour Maastricht. Vele internationale top DJ’s zullen naar Maastricht komen om alle jongeren in de gehele Euregio een onvergetelijke nazomer te bezorgen. Dancetour Maastricht is gratis toegankelijk en vindt plaats van 13:00 tot 21:00 uur. Er worden 10.000 bezoekers verwacht.
Hardcore Dedicated 2.0
maandag 23 augustus 2004
Zaterdag 6 november zal er weer een Hardcore Dedicated gehouden worden. Na de editie in Eventscenter Amigo’s – Dordrecht, is er voor deze keer als locatie voor de Lay Down in Utrecht gekozen, wat een capaciteit heeft van ongeveer 1000 man. Utrecht ligt centraal in Nederland en de Lay Down is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
Vandaag de dag heeft het Belgische I love Techno de eerste namen van de line-up voor haar 9e editie bekend gemaakt. Met internationale grootheden als Carl Cox, Dave Clarke (live) en Anthony Rother (live) mag jij niet ontbreken op 13 november in het Flanders Expo te Gent!
H!P
maandag 23 augustus 2004
Wanna be hip? What’s hip? Is Roog hip? De nieuwe Rotterdamse organisatie Fabrique Chique geeft vanaf donderdag 2 september antwoord op al deze dringende vragen.
Met de opening van club Maze krijgt Haarlem eindelijk haar langverwachte tweede club. Al jaren vraagt het Haarlemse uitgaanspubliek om een uitbreiding van het uitgaansscala met een nieuwe frisse discotheek annex club. Club Maze gaat deze leegte opvullen.
Mazzo houdt op aan Rozengracht
vrijdag 20 augustus 2004
Met pijn in het hart moet club Mazzo melden dat zij zal vertrekken van haar oude stek aan de Amsterdamse Rozengracht. Het pand waar club Mazzo nu gevestigd is, wordt grondig verbouwd en krijgt een andere bestemming. Hierdoor is Mazzo gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.
De 34-jarige Maurice Bleeker uit Amsterdam wordt de nieuwe exploitant van de voormalige Vizion-discotheek naast het Roda-stadion in Kerkrade. Zoals het er nu naar uitziet, opent hij op zaterdag 2 oktober de deuren van 'Millennium Dream'. Bleeker tekent binnenkort een tienjarig contract.
DJ Promo live op Mindcontroller
woensdag 18 augustus 2004
De line-up voor Mindcontroller op zaterdag 2 oktober in het Beursgebouw te Eindhoven was al supervet, maar daar wordt nu nog wat extra’s aan toegevoegd. Dj Promo gaat namelijk terug in de tijd en zal live on stage zijn floorfillers van een aantal jaren geleden uit de speakers laten knallen. Uiteraard in aparte, speciaal voorbereide live-versies.
Nieuw boek over dancescene
woensdag 18 augustus 2004
Door! Dat is het gevoel dat tienduizenden mensen wekelijks hebben tijdens het bezoek aan een dancefeest. Dance is de grootste en invloedrijkste jongerencultuur van Nederland. Door! – Dance in Nederland is het eerste boek dat deze enorme beweging van binnenuit in kaart brengt.
Politie en organisator ID&T hebben extra veiligheidsmaatregelen getroffen om dancefestival Mystery Land zaterdag in goede banen te leiden.
De DJ Club Haarlem opent het nieuwe seizoen op zaterdag 11 september 2004 met optredens van Laidback Luke, Raymundo en Tony Flexx. Dj/producer Laidback Luke was al vier keer eerder te gast in de Haarlemse Lichtfabriek. De locatie beviel hem zo goed dat hij er vorig jaar zijn Windmill Skill Tour lanceerde.
Watt Zatt lanceert Club Salvation
dinsdag 17 augustus 2004
Na 2 succesvolle feesten lanceert Watt Zat een nieuw halfjaarlijks terugkerend concept genaamd Club Salvation. Op zaterdag 25 september wordt het eerste feest onder deze naam gehouden in 't Plein te Udenhout. In deze locatie, waar een 1000 partycrashers kunnen feesten, komt de intieme dancesfeer van Club Salvation uitstekend tot zijn recht.
Met de release van DJ Spoon vs. The Wacky Waxers is Pop Up recordings een feit. Pop Up is het eerste label van Spoon Records, de platenmaatschappij van The Dancestore in Leeuwarden, dat het levenslicht ziet. Pop Up Recordings zal zich uitsluitend toeleggen op jumpstyle, een steeds populairder wordende stijl.
Dagelijks dance op de TV in Ibiza
maandag 16 augustus 2004
Indien je deze zomer nog naar Ibiza – het Mekka voor menig dance liefhebber – gaat en je op jouw hotelkamer aan het bijkomen / voorbereiden bent van / voor opnieuw een heftige party, zet dan de televisie eens aan en geniet van nog meer dance!
Flatl!ne
zondag 15 augustus 2004
De lokaties Quatrebras, ringo, en Vat 69 klinken iedereen al redelijk bekend in de oren als het om de hardcore feesten van H&A events gaat. Nu is ook Sans Souci Berlikum aan de beurt.
XL goes Brasilian!
vrijdag 13 augustus 2004
Na een klein hittegolfje in ons land, is onze zomer echt begonnen in Nederland. Gelukkig is de zomer dan ook nog lang niet afgelopen. En om nog extra lang te kunnen genieten van deze heerlijke mooie dagen, komt Xtra Large voor deze mensen met een geweldige zomerse editie. XL gaat globaal en de thema op Zaterdag 14 augustus zal op de Jan van Galen een swingende Braziliaanse avond worden!
De honderdste uitgave van de GO Magazine e-mail nieuwsbrief heeft voor behoorlijk veel opschudding gezorgd. Veel partyorganisaties en platenlabels tonen hun support voor het jubileumnummer en hebben een zelden vertoonde berg prijzen ter beschikking gesteld.
B2S Nieuws
donderdag 12 augustus 2004
Nog ruim twee weken en dan is het zover, Decibel Outdoor 2004 ! Er zal na de FFWD met de opbouw van het festival wat zo'n twee weken in beslag zal nemen. Er zijn veel vragen over de pendelbussen. Deze zullen vanaf 20.00 uur tot 08.00 uur de volgende morgen non stop pendelen.
Masters of Hardcore Nieuws
donderdag 12 augustus 2004
18 September is het zover. Het moment waar alle hardcore freakz op zitten te wachten. Masters of Hardcore zal gaan plaatsvinden in 1 van de mooiste evenementenlocaties van Nederland. Meer dan 25 nationale en internationale hardcore artiesten betreden het podium en zullen de ultieme battle aangaan met elkaar.
Zaterdag 4 september staat de Hemkade Zaandam in het teken van het harde, breed georiënteerde Volume Festival. Vorige jaar eindigde de periode van outdoor evenementen op 30 augustus, dit jaar zal Volume staan voor de afsluiting van het festivalseizoen.
ID&T Presents Charly Lownoise
dinsdag 10 augustus 2004
De ID&T Presents serie is een vooruitstrevende mix cd van djs die daarin hun eigen sound brengen, met al 5 releases achter zich heeft ID&T gekozen voor Charly Lownoise om het 6e deel te mixen.
VIP arrangementen Q-BASE beschikbaar
dinsdag 10 augustus 2004
Als je Q-BASE maximaal wilt beleven kun je voor €150 de ultieme VIP kaart kopen. De VIP kaart bevat naast VIP entree op Q-BASE ook een retourvlucht vanaf Schiphol met Transavia of Dutch Bird, pendelservice tussen de vliegtuig-terminal en het festivalterrein.
UltraSoniK pakt uit
maandag 9 augustus 2004
In het najaar gaat Ultrasonik Dance Events weer vol aan de bak met het organiseren van evenementen. Op verschillende lokaties en met diverse concepten en samenwerkingsverbanden zal de kalender voor dit en volgend jaar weer rijkelijk gevuld worden met feesten waar de elementen entertainement, goeie sfeer en topmuziek de boventoon zullen voeren.
Vorige week woensdag is de kaartverkoop gestart voor Hellbound The Darkside. Het Hardcore spektakel dat zaterdag 9 oktober plaats zal vinden in de Borchland Amsterdam is wederom enorm populair. Mede door de speciale ticket aanbieding gaat de kaartverkoop zelfs in dit stadium al verschrikkelijk hard.
Three Dj’s In a Boat
maandag 9 augustus 2004
Om rekening te houden met het aantal mensen dat in Rotterdam op 14 augustus op de been is heeft Armada besloten om 250 kaarten bij de deur apart te houden voor een ieder die dit feest niet wil missen.
a NU SOUL is born
vrijdag 6 augustus 2004
Aan de wieg van deze avond ligt de van oorsprong Amerikaanse babyshower. Dit is een feest ter ere van een zwangere vrouw die in de watten wordt gelegd door haar vriendinnen. a NU SOUL is born wordt een muziekfestijn voor iedereen.
Big Fun in de Basement Nighttown
vrijdag 6 augustus 2004
Op vrijdag 13 augustus host Love2party de Free Sessions unofficial FFWD pre-party in Nighttown met niemand minder dan detroit legend Kevin Saunderson. Love2party nodigt jullie uit om hier gratis bij te zijn. Je kunt je vanaf nu opgeven voor kaartjes voor deze avond die wel eens heel speciaal zou kunnen gaan worden. Lees snel verder hoe je aan een uitnodiging komt voor deze avond.
Slaves to the Rave
vrijdag 6 augustus 2004
Op zaterdag 4 september is het weer zover. NRG Events organiseert die avond voor de zesde keer Slaves to the Rave in Eventcenter Amigo’s te Dordrecht. Slaves to the Rave is een concept dat zich concentreert op een combinatie van Early Hardcore en Present Hardcore. Zoals de vaste bezoekers weten zijn er 3 hele belangrijke aandachtspunten op het event: muziek, geluid maar vooral…sfeer!
Onder strikte voorwaarden wil burgemeester Toine Gresel van Heerlen in de toekomst weer dancefeesten in die gemeente toestaan. Zogenaamde megarave-party's zijn in Heerlen niet meer toegestaan sinds de dood van de vijftienjarige Chloé van Hontem uit Belfeld. Die overleed in augustus 2003 nadat ze tijdens zo'n feest in discotheek de Peppermill in Heerlen een overdosis xtc slikte.
Zaterdag 14 augustus vindt de achtste FFWD Heineken Dance Parade plaats in Rotterdam. Met 40 deelnemers is dit de grootste FFWD Heineken Dance Parade die tot nu toe gehouden is. De parade gaat van start met als eerste wagen het collectief DJ Fanclub, de zelfbenoemde luis in de pels van de dansscene en bekend van de Gouden Kabouter awards.
7 augustus 2004 is het zo ver. Dan presenteren A&G en Freshtechno.com alweer de tweede editie van TechnoScope! We hebben ons uiterste best gedaan om weer een ijzersterke line-up neer te zetten, en we denken dat we daar aardig in geslaagd zijn:
Lexion The First
dinsdag 3 augustus 2004
Hartje zomer en nog steeds geen echte zomer beleefd? Het is een beetje de tendens van de afgelopen maand. Daarentegen is ons verwachtingspatroon gelukkig niet zo hoog en is een droge dag al genoeg reden om blij te zijn. Aan de vele festivals de komende maand zal het echter niet liggen.
Danceplanet
dinsdag 3 augustus 2004
Op Vrijdag 13 augustus 2004 is het dan eindelijk weer zover! Om 21.30 volgt de “kick off” van een nieuwe editie van Danceplanet, en de line-up liegt er niet om. In twee area’s zullen vier Dj’s hun kunnen weer ten gehore gaan brengen. Met in de hardstyle area, Dana en Laroesja in de dj-boot!
Op 6 augustus a.s. zal er een bijzonder en eenmalig feest gegeven worden, waar Oost Nederland nog lang over zal spreken. The Level in Arnhem (voormalig the ««O»»), zal op die datum een thuis zijn voor vele bezoekers, en een slagveld voor 4 organisaties.
Zaterdag 4 september vindt In & Outdoor op de Hemkade Zaandam het Volume Festival plaats. Opnieuw strijkt Multigroove neer op het terrein van de Hemkade om een sterk, breed en hard georiënteerd evenement neer te zetten.
De Eerste Editie van X-Tatic
maandag 2 augustus 2004
Zaterdag 2 Oktober zal de eerste editie van Generation-X events plaatsvinden. Vanaf 23uur zal de Waakzaamheid te Koog aan de Zaan haar deuren openen voor X-Tatic. DJ’s en Live Artiesten zullen een spetterende show neerzetten en worden begeleid door Mc da Syndrome.
Bas & Ram starten Club Déjà Vu
maandag 2 augustus 2004
12 september zal de eerste editie plaats vinden van Club Déjà Vu, een maandelijkse clubmiddag op de zondag. Iedere 2e zondag van de maand zal Club Déja Vù gouwe-ouwe trance uit de jaren 95, 96,97 brengen gestoken in een jasje van die tijd bv. Trance Budha, Bonzai rec., the Limit, Mushroom.
Op vrijdag 3 september organiseert 2-dance weer een nieuwe editie van Disturbed in The Shaker te IJsselstein. Deze editie zal in z’n geheel in het teken staan van Early Rave en Oldschool! Disturbed heeft inmiddels een aardige lijst top djs te gast gehad en ook deze editie worden er daar weer een aantal aan toegevoegd.
31 augustus 2004
Lunatic, Miss Hysteria & Friends solo
NBTC pleit voor twee nationale evenemententerreinen
30 augustus 2004
Veelzijdig collectief Hybrid in Motion
28 augustus 2004
Regiofinales grote prijs van Nederland
27 augustus 2004
25 jarig jubileum Carte Blanche
26 augustus 2004
Jumpstar Bookings opent een nieuw boekingskantoor
Capital keert terug in Den Haag
25 augustus 2004
Psyclone the battle edition
Nieuw dance programma zoekt mensen
Johan Gielen lanceert internationale tour
24 augustus 2004
Volume Festival ontvangt Promo en The Third Movement
Decibel Outdoor
23 augustus 2004
Dancetour Maastricht in het Geusseltpark
Hardcore Dedicated 2.0
Ook dit jaar kun je met Partynight naar I love Techno
H!P
22 augustus 2004
Club Maze: de nieuwe club van Haarlem
20 augustus 2004
Mazzo houdt op aan Rozengracht
Discotheek Vizion krijgt nieuwe uitbater
18 augustus 2004
DJ Promo live op Mindcontroller
Nieuw boek over dancescene
Politie en organisatie alert op vechtpartijen Mysteryland
17 augustus 2004
DJ Club Haarlem begint het nieuwe seizoen goed
Watt Zatt lanceert Club Salvation
16 augustus 2004
Spoon Records lanceert Pop Up Recordings
Dagelijks dance op de TV in Ibiza
15 augustus 2004
Flatl!ne
13 augustus 2004
XL goes Brasilian!
12 augustus 2004
Veel bijzondere prijzen vanwege honderdste GO Magazine
B2S Nieuws
Masters of Hardcore Nieuws
10 augustus 2004
Multigroove maakt volledige line-up Volume Festival 2004 bekend
ID&T Presents Charly Lownoise
VIP arrangementen Q-BASE beschikbaar
9 augustus 2004
UltraSoniK pakt uit
Tweede gedeelte line-up Hellbound The Darkside
Three Dj’s In a Boat
6 augustus 2004
a NU SOUL is born
Big Fun in de Basement Nighttown
Slaves to the Rave
5 augustus 2004
Kans op kleine dancefeesten in de Peppermill
4 augustus 2004
FFWD met 40 wagens langste parade van Europa
Technoscope met onder andere The Advent
3 augustus 2004
Lexion The First
Danceplanet
Mayhem vs Oldschool Madness vs Hardcore Revival vs Krank Im Kopf
2 augustus 2004
Multigroove verplaatst Volume Festival
De Eerste Editie van X-Tatic
Bas & Ram starten Club Déjà Vu
1 augustus 2004
Disturbed 5.0 – The early rave edition