Partyflock
 
­

Armin van Buuren slaat handen ineen met Duncan Laurence voor Feel Something

gepubliceerd door , op
Armin van Buuren is de afgelopen jaren al met een flink aantal speciale samenwerkingen op de proppen gekomen, en zijn nieuwste single past zonder meer in dat rijtje. Ditmaal sloeg de vijfvoudig #1-dj in de wereld de handen ineen met de Nederlands singer-songwriter Duncan Laurence voor een pop-dancetrack die van begin tot eind een gevoelige snaar raakt: 'Feel Something'.

Listen to Armin van Buuren feat. Duncan Laurence – Feel Something'Feel Something', dat de pijn van liefdesverdriet vertolkt op een basis van ruige beats en synthpop-invloeden, kwam tot stand toen Armin en Duncan Laurence besloten om samen de studio in te duiken na een eerste ontmoeting bij de Top 40 Awards in Amsterdam. "Bij het schrijven van een song put ik uit ervaringen die waarschijnlijk iedereen op een bepaald moment in zijn leven doormaakt", legt Duncan Laurence uit. "Het mooiste vind ik daarin het vinden van de kleine dingen in het dagelijkse leven die door andere omstandigheden ineens zo anders voelen. De lege stoel aan de keukentafel, de lege kant van het bed, dat soort dingen. Zelfs al is het nog zo vers en doet het pijn, het is tegelijkertijd ook een herinnering van iets moois. En dat is waar 'Feel Something' over gaat. Ik heb de track samen met Leland (Brett McLaughlin, bekend van tracks van artiesten als Troye Sivan en Selena Gomez) geschreven en het gaat over hoe het nog altijd beter is om íets te voelen dan niets, ook al is het pijn of verdriet. Ik ben superblij dat de boodschap van deze track het podium krijgt dat het verdient, en ik ben er trots op dat ik dit samen met Armin heb mogen doen."

"Het is altijd geweldig om met talentvolle singer-songwriters te werken", voegt Armin van Buuren toe. "Niet alleen omdat ze net zoveel van muziek houden als ik, maar ook omdat het me eraan herinnert hoeveel geluk ik heb dat ik met andere mensen muziek mag maken en daar mijn brood mee kan verdienen. Je weet meteen waar ik het over heb als je Duncan Laurence ooit live hebt horen zingen. Wat een stem! Het was een voorrecht om met hem samen te werken en ik ben erg trots op het resultaat. Het is fris en nieuw, en we hebben er erg veel liefde in gestopt. We wilden luisteraars echt iets laten voelen, en dat is precies wat 'Feel Something' doet."

Armin van Buuren werd vijf maal verkozen tot nummer één-dj van de wereld en staat inmiddels al negentien jaar in de Top 100-lijst van het Engelse magazine DJ Mag. Zijn twintigste opeenvolgende Top 100-notering kan hij morgen (zaterdag 7 november) behalen, wanneer de Top 100 van 2020 wordt bekendgemaakt. Onlangs bracht Van Buuren nog een nieuwe single met Jake Reese uit ('Need You Now') en binnenkort tikt hij de mijlpaal van 1000 episodes aan met zijn radioshow 'A State of Trance', waarmee hij wekelijks 40 miljoen luisteraars trekt uit 80 verschillende landen.

Duncan Laurence scoorde zijn ultieme doorbraak met 'Arcade', de track waarmee hij eerste werd op het Eurovisie Songfestival van 2019. De plaat schoot meteen naar de eerste plek in Spotify's Global Viral Chart, werd inmiddels al bijna 300 miljoen keer afgespeeld op 's werelds grootste streamingservices en ging zelfs viral op Tiktok, waar de track wereldwijd inmiddels al meer dan 600.000 keer gebruikt is. Momenteel legt Duncan Laurence de laatste hand aan zijn debuutalbum genaamd 'Small Town Boy'. Op het album, dat op 13 november wordt uitgebracht, staan naast superhit 'Arcade' ook hitsingles als 'Someone Else', 'Love Don't Hate It' en zijn nieuwe samenwerking met Armin van Buuren: 'Feel Something'.