Partyflock
 
­ Nederland

Armin van Buuren brengt zijn zevende studio album 'Balance' geremixed uit in Dolby Atmos

gepubliceerd door , op
Armin van Buuren brengt zijn zevende studio album 'Balance' geremixed uit in Dolby Atmos
26 oktober 2020
Dolby Laboratories (NYSE: DLB), leider op het gebied van impactvolle entertainmentervaringen, kondigt vandaag aan dat de legendarische Nederlandse DJ Armin van Buuren een speciale heruitgave van zijn zevende studioalbum 'Balance' in een meeslepende Dolby Atmos® remix lanceert.

De nieuwe Dolby Atmos-mix van 'Balance', het album dat vandaag precies een jaar geleden via Armada Music werd uitgebracht, is vanaf vandaag beschikbaar op TIDAL HiFi en Amazon Music HD.

Armin van Buuren is vijfvoudig #1 DJ van de wereld en host van de wekelijkse show 'A State Of Trance', die nu wereldwijd meer dan 40 miljoen luisteraars bereikt. 'Balance' bestaat uit 28 tracks en bevat bekende singles als 'Blah Blah Blah', 'Sunny Days' en 'Something Real' en nieuwe samenwerkingen met onder andere Ne-Yo ('Unlove You'),

'Balance' is de opvolger van de eerder uitgebrachte albums 76, Shivers, Imagine, Mirage, Intense en Embrace. Volgens Armin van Buuren gaat het album over denken in mogelijkheden in plaats van definitie, nadenken over wat muziek zou kunnen zijn in plaats van wat het zou moeten zijn.

"Elk nummer dat ik maak, leert me iets nieuws, en het volgende nummer is altijd het resultaat van al mijn eerdere platen, de nieuwe dingen die ik heb geleerd en de mensen die ik heb ontmoet", aldus Armin van Buuren. "Door de jaren heen werd dit proces - en vooral het plezier van creëren - voor mij steeds belangrijker. Deze creatieve reis geeft me de energie om te doen wat ik doe, om door te gaan. Ik wil niet nadenken over wat muziek zou moeten zijn. Ik wil nadenken over wat muziek zou kunnen zijn."

Daniela Bischof, Director Marketing Dolby Europe voegt daaraan toe: "Armin van Buuren heeft in zijn hele carrière vele malen geherdefinieerd wat het betekent om een DJ te zijn en deze heruitgave van 'Balance' in Dolby Atmos helpt hem zijn meest recente album naar een hoger niveau te tillen. We willen dat de luisteraars het gevoel hebben dat ze iets bijzonders meemaken als ze dit thuis in Dolby Atmos beluisteren. Dit geremixte album brengt de fans nog dichter bij de visie van dit wereldwijde icoon en een van zijn meest opwindende werken tot nu toe."

Dolby Atmos Music is een meeslepende muziekervaring die meer ruimte, helderheid en diepte aan het geluid toevoegt. In plaats van het geluid in stereo te horen, geeft Dolby Atmos de luisteraar het gevoel dat hij in de muziek zit, omdat de makers in staat zijn om op strategische wijze onderscheidende audio-elementen in een driedimensionaal geluidsveld te plaatsen en zo een volledig meeslepend geluidsbeeld te bieden.

Fans kunnen het album 'Balance' in Dolby Atmos ervaren via Amazon Music HD op Echo Studio of op TIDAL HiFi via compatibele soundbars, TV's, AVR-home-theatersystemen of een Android-smartphone of -tablet.