Partyflock
 
­

Melkweg open voor coronaproof editie van ADE

gepubliceerd door , op
afbeelding Melkweg open voor coronaproof editie van ADE
OrganisatieAmsterdam Dance Event Site
LocatieMelkweg Site
Het Amsterdamse podium biedt óók dit jaar ruimte aan een kleurrijk palet van elektronische genres en disciplines tijdens Amsterdam Dance Event. Onder de noemer 'ADE Specials' wordt van woensdag 21 t/m zondag 25 oktober een aangepast en coronaproof-programma gepresenteerd, met audiovisuele (live)shows, dj-sets en producer workshops. Daarbij wordt in Melkweg Cinema in samenwerking met Africadelic een unieke selectie van nieuwe muziekdocumentaires en short films vertoond die de invloed van zwarte cultuur op elektronische muziek belichten. Hieronder de highlights en een overzicht van het volledige programma.

ADE Specials
De aftrap van de ADE-week in Melkweg is in handen van Weval II, een nieuw project waarin het Weval duo zich weer volledig richt op een elektronisch geluid. Tijdens exclusieve audiovisuele liveshows van Artis (aka Beesmunt Soundsystem), Veryzer (aka Ferro) en Know V.A. & Leeza Pritychenko zullen audio, licht en visuals samensmelten tot een betoverend geheel. Cousin brengt zijn deconstructed popliedjes doordrenkt met ijzige soundscapes. Na het indrukwekkende ADE openingsconcert met het Metropole Orkest in 2017, keert de speelse 'computer jazz' van Jameszoo dit jaar samen met improvisatieduo Niels Broos & Jamie Peet terug in vernieuwde vorm en serveert ook The Mauskovic Dance Band opnieuw een portie hete funk.

Melkweg is bijzonder verheugd om alsnog een mooie reeks ADE programma's te kunnen presenteren: "De omstandigheden zijn natuurlijk verre van ideaal. Toch geeft deze periode ons de mogelijkheid om te experimenteren met andere vormen van elektronisch programma en kunnen we groot talent van eigen bodem in de spotlight te zetten. Zo kijk ik bijvoorbeeld erg uit naar de audiovisuele shows en de luistersessies van Tinlicker en Identified Patient met mad miran", aldus dance programmeur Lévi Smulders.


Melkweg film X Africadelic
In de cinema worden muziekdocumentaires en short films vertoond die de invloed van zwarte cultuur op elektronische muziek belichten. Zo is er de première van Jeff Mills: Mind Power Mind Control, inclusief een live Q&A met de techno-pionier zelf. Ook blikken de docu's Larry's Garage en When House Took Over The World terug naar de oorsprong van de huidige clubcultuur, terwijl de shortdoc Black To Techno juist een prachtige momentopname laat zien van de technoscene in Detroit die de zwarte oorsprong en innovatieve geest van het genre herovert.

Kleur Geeft Vreugde
Voor de postercampagne is dit jaar wederom samengewerkt met Vormlust. Het kleurvolle ontwerp en de speelse stijl van de Rotterdamse studio geeft een broodnodige dosis optimisme in deze donkere tijd voor de livemuziek- en clubsector.

Meer info over de programma's en tickets is te vinden op de Melkweg website.