Partyflock
 
­

Eelke Kleijn brengt zijn langverwachte vierde studioalbum 'Oscillations' uit

gepubliceerd door , op
afbeelding Eelke Kleijn brengt zijn langverwachte vierde studioalbum 'Oscillations' uit
ArtiestEelke Kleijn Site
Na het grote succes van Eelke Kleijn zijn derde album 'Moments of Clarity', is de release van zijn langverwachte opvolger 'Oscillations' eindelijk daar. Het vierde album lag al een hele tijd klaar, nog voor de pandemie de hele wereld op zijn kop zette. De tijd die vrijkwam door het lege tourschema, gaf Eelke de mogelijkheid zijn aandacht volledig te richten op het maken van zijn volgende meesterwerk.Het melancholische titelnummer 'Oscillations' neemt je mee op een prachtige luisterervaring zowel op de dansvloer als thuis, waarbij het jonge Nederlandse talent Josha Daniel de toon zet op de meeslepende track. Eelke laat zijn andere kant zien met de opzwepende 'Distance', terwijl voormalig The Boxer Rebellion-frontman Nathan Nicholson de duistere klank van 'Taking Flight' op indrukwekkende wijze ten gehore brengt. Om de balans te brengen, volgt de progressieve breakbeat van 'You' met de vocals van de Amsterdamse Diana Miro.

Eerder uitgebrachte singles 'The Magician', 'Woodstock' en 'The Hierophant' klinken nog rijker nu ze onderdeel zijn van het geheel. De tracks complimenteren het album perfect met de adembenemende melodieën. 'Control' is een andere high-energy highlight door het enorme electro breakbeat ritme en bruisende vocoders. De ambient passages bij 'M87' en 'Tide' verrassen ons met eindeloze synth-sequenties, waarbij Eelke's Balearische invloeden op 'Lifetime' je volledig betoveren.

Het album is een perfecte mix van aangrijpende nummers en energieke composities. Het intrigerende artwork van ARIA-genomineerde kunstenaar Jack Vanzet maakt het geheel compleet. In de hopelijk niet al te verre toekomst, kunnen we uitkijken naar een krachtige liveshow om 'Oscillations' in zijn volle glorie te beleven.

Eelke heeft de afgelopen maanden zijn tijd uitstekend gebruikt om dit prachtige project in elkaar te zetten. Met het ene na het andere uitzonderlijke album, bewijst Eelke wederom dat hij een unieke artiest is.

Om het vierde studioalbum te vieren, is 'Oscillations' ook beschikbaar op vinyl.

1 opmerking

Erg goed album.­ Vervoerend, af en toe energiek en bij vlagen lekker sentimenteel.­
Jammer dat het niet op cd uit komt.­