Partyflock
 
­

Armin van Buuren en Nicky Romero lanceren virtuele back-to-back-set ter ere van debuutsamenwerking

gepubliceerd door , op
Hoe promoot je een nieuwe club- of festivalplaat de wereld in als er amper evenementen worden gehouden? Die vraag houdt talloze artiesten momenteel uit hun slaap, maar Armin van Buuren en Nicky Romero hebben hun eigen antwoord op die vraag al gevonden.

Ter ere van de release van hun allereerste samenwerking ooit, 'I Need You To Know', omarmen de Nederlandse grootheden van de dance een knap staaltje techniek. Later vandaag zullen Armin van Buuren en Nicky Romero namelijk virtueel in elkaars studio inbreken om een iconische back-2-back-set te lanceren, die gelivestreamd zal worden op Twitch, Facebook en YouTube van 7 tot 8 uur 's avonds.

Luister naar Armin van Buuren & Nicky Romero feat. Ifimay – I Need You To KnowArmin van Buuren: "Nicky Romero en ik kennen elkaar al jaren, dus het is best wel gek dat we nooit eerder hebben samengewerkt, ook al maakte hij wel een geweldige remix van mijn track 'Unlove You'. Maar uiteindelijk maakte dat lange wachten het alleen maar leuker om alsnog samen in de studio te duiken, en ik kan niet wachten om die eerste samenwerking vanavond in te luiden met een virtuele back-to-back-set."

Nicky Romero: "Armin en ik zijn al heel lang goede vrienden, maar we hebben nooit eerder het juiste moment kunnen vinden om samen te werken. Onze nieuwe track, 'I Need You To Know', begon een paar maanden terug vorm te krijgen, net voordat de quarantaine begon. We waren ideeën aan het uitwisselen voor een remix en toen ontstond het idee voor een samenwerking. Armin heeft een enorme invloed gehad op mij en mijn muziekstijl, en het was geweldig om met hem samen te werken. Ik weet zeker dat de fans deze plaat geweldig zullen vinden en ik heb het gevoel dat deze samenwerking de eerste van velen kan zijn."

Armin van Buuren is al meer dan twintig jaar een van de meest spraakmakende artiesten in de dancemuziek. De wereldbekende dj en producer sleepte in 2013 een Grammy-nominatie in de wacht voor 'This Is What It Feels Like' (feat. Trevor Guthrie) en slingerde door de jaren heen talloze hitsingles de wereld in, waaronder recente releases als 'Blah Blah Blah', 'Something Real', 'Wild Wild Son' en 'Therapy'. Armin van Buuren werd vijf maal verkozen tot nummer één-dj van de wereld, is de medeoprichter van het toonaangevende dancemuzieklabel Armada Music, zendt wekelijks zijn A State Of Trance-radioshow uit naar meer dan 44 miljoen luisteraars uit meer dan tachtig verschillende landen en staat meer dan 150 keer per jaar als headliner op de line-up van 's werelds grootste festivals, events en clubshows.

Na het grote succes van hits als 'Legacy' (met Krewella) en #1-single 'I Could Be The One' (met Avicii) liet Nicky Romero al snel zien dat hij in de top van de dancemuziek thuishoort. De beroemde dj en producer lanceerde in 2012 zijn eigen label genaamd Protocol Recordings en reeg sinds zijn doorbraak een hele reeks van hoogwaardige releases aaneen, van samenwerkingen met Mike Williams & Amba Shepherd, Dimitri Vegas & Like Mike, W&W, DallasK & XYLØ, Timmy Trumpet en Steve Aoki & Kiiara tot remixes voor Kygo, Rita Ora, David Guetta, Steve Aoki, Martin Garrix, Jess Glynne en meer. Nicky is eveneens het productiebrein achter pophits van onder meer Rihanna ('Right Now'), David Guetta en Sia ('Bang My Head') en Britney Spears ('It Should Be Easy').