Partyflock
 
­

Defqon.1 verbreekt kijkcijferrecord met acht miljoen kijkers over de hele wereld

gepubliceerd door , op
afbeelding Defqon.1 verbreekt kijkcijferrecord met acht miljoen kijkers over de hele wereld
OrganisatieDefqon.1 Site
Q-dance Site
Defqon.1, het grootste dancefestival van Nederland, vond afgelopen weekend digitaal plaats. Organisator Q-dance maakt vandaag bekend dat de online experience 'Defqon.1 at Home' meer dan acht miljoen kijkers heeft getrokken.
Afgelopen maart verstoorde het coronavirus abrupt de plannen van 80.000 fans die een kaartje hadden gekocht. De organisatie besloot in een gratis online alternatief te voorzien waarbij alle geliefde onderdelen van het festival aan bod kwamen met de kwaliteit die bezoekers van het festival gewend zijn. In totaal waren er optredens van meer dan 80 artiesten en wist de 72-uur durende uitzending acht miljoen kijkers uit 140 verschillende landen met elkaar te verbinden.Livestream kijkcijferrecord opnieuw verbroken
Vorig jaar trok de stream van Defqon.1 al 5,5 miljoen kijkers, maar dit jaar kwamen daar nog ruim 2,5 miljoen sessies bij, waarmee het oude record werd verpulverd. Het evenement was gedurende het hele weekend live te volgen via de freemium livestream op q-dance.com en zat vol met innovatieve content. Zo werden diverse stages vooral via de lucht benaderd door het gebruik van meer dan zes drones tegelijkertijd. Daarnaast waren er ook indrukkwekkende licht- en pyroshows te bewonderen in de livestreams.

"Wij wisten uiteraard dat het dit jaar anders dan normaal zou worden en hadden daardoor geen idee wat wij konden verwachten. Wij hebben dan ook alles uit de kast gehaald en het is fantastisch om te zien hoeveel mensen hiervan hebben genoten. Deze bijzondere editie heeft dan ook al onze verwachtingen ruimschoots overtroffen", zegt Jonas Schmidt, creative director bij Q-dance. "Wij zijn ontzettend trots op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt."

The show must go on
In maart verstoorde COVID-19 alle plannen voor alle Defqon.1-fans en de organisatie. Q-dance besloot al snel om een volledige stream te produceren en via deze weg de duizenden fans met elkaar te verbinden. Dit bleek een groot succes, want thuis zaten de fans absoluut niet stil. Duizenden huiskamers werden volledig omgetoverd tot bijvoorbeeld mini-campings met tenten en slaapzakken. Ook waren de online 'Zoom Rooms' van Q-dance volledig gevuld met fans die thuis hun woonkamer hadden omgebouwd tot Defqon.1 @ Home stages. De 'Zoom Rooms' waren terug te zien in de livestream.

"De laatste drie dagen markeren een zeldzaam hoofdstuk in de geschiedenis van Defqon.1. We zijn getuige geweest van extreme niveaus van toewijding en eenheid in een wereld die ons niet in staat stelt om ons fysiek met elkaar te verbinden. Van de te gekke energie van de Zoom Room en de talloze commentaren in de chat en op social media tot de duizenden Q-dance Quiz-deelnemers: jullie hebben ons laten zien dat de kracht van een oranje hart alles kan overwinnen. Het is een reis geweest die we nooit zullen vergeten en we zijn zeer dankbaar om jullie als fans te hebben", besluit Jonas Schmidt.

De driedaags online experience begon vrijdag traditiegetrouw met The Gathering, fans dansten van links naar rechts door de woonkamer tijdens POWER HOUR: Six Years of Insanity en zondagavond werd het festival afgesloten met The Closing Ceremony.

De organisatie sloot het digitale festival af met een belangrijke boodschap: THE SHOW MUST GO ON. Een geluid van protest geuit in een typische Defqon.1 manier: een Pyro salut.

Voor meer informatie over Defqon.1 of Q-dance, bezoek: q-dance.­com.

8 opmerkingen

Niet alles kunnen zien, maar gisteravond vooral een lange zit van genietmomentjes.­ Geweldig gedaan en hulde voor Q-Dance!
Groot gedeelte ervan gezien of geluisterd maar heb wel genoten hoor! Complimenten aan Q
ijzersterk van Q-Dance en wederom een topproductie.­ Misschien wel het beste livestream event van de afgelopen tijd.­ Was echt goed in elkaar gezet en de show van Ghost Stories met als afsluiter bovenstaand filmpje was gewoon subliem!

Uitspraak van Pascal_1974 op maandag 29 juni 2020 om 22:21:
ijzersterk van Q-Dance en wederom een topproductie.­ Misschien wel het beste livestream event van de afgelopen tijd.­ Was echt goed in elkaar gezet en de show van Ghost Stories met als afsluiter bovenstaand filmpje was gewoon subliem!

True, stukjes gevolgd en echt een strakke productie zeg!
Enige wat ik minder vond was de fuckup in chronologie, licht/donker wat niet klopte met de werkelijkheid waardoor je geen `live` gevoel kreeg.

Grappig ook dat je ziet dat artiesten allemaal aan hun DJ booth performance hebben gewerkt. De eerste corona streams waren wat stijfjes, nu zag je echt een paar artiesten exeleren in feesten voor de camera :)
ThemcQ
Artiest Exodus
Erg bijzondere maar aantrekkelijke stream om te kijken, Qdance blijft mij altijd verbazen op productie niveau! Hopelijk volgend jaar wel een echt festival !

Uitspraak van actief op dinsdag 30 juni 2020 om 11:59:
Grappig ook dat je ziet dat artiesten allemaal aan hun DJ booth performance hebben gewerkt.­ De eerste corona streams waren wat stijfjes, nu zag je echt een paar artiesten exeleren in feesten voor de camera

Dat viel mij ook op! Je moet iets als artiest.. Alleen lijkt wel alsof alle mengtafels onder stroom staan, of dat die knopjes allemaal zo heet zijn. Nondeju.. Wat zitten al die dj's toch aan die knopjes te doen :D

Verder zullen ze allemaal wel dikke armen krijgen van dat gezwaai met die armen :D
Het was geweldig. Zaterdag de hele dag met vrienden staan beuken in de woonkamer. Super gedaan Q :respect:

Uitspraak van actief op dinsdag 30 juni 2020 om 11:59:
Grappig ook dat je ziet dat artiesten allemaal aan hun DJ booth performance hebben gewerkt. De eerste corona streams waren wat stijfjes, nu zag je echt een paar artiesten exeleren in feesten voor de camera :)

dj promo tussen de piraten :P dat vond ik ook wel een vrij originele setting!