Partyflock
 
­ Nederland

Lil Kleine verbreekt Spotify-record met nieuw album

gepubliceerd door , op
Lil Kleine verbreekt Spotify-record met nieuw album
9 april 2020
ArtiestLil Kleine
Vorige week vrijdag verscheen Lil Kleine's nieuwe album Jongen Van De Straat en behaalde hij in 24 uur ruim 4,6 miljoen streams op Spotify in Nederland. Hiermee heeft hij een nieuw record op zijn naam staan in Nederland; dat van het meest gestreamde album ooit in 24 uur. Lil Kleine verslaat hiermee het record uit 2017 dat op naam van Boef stond.



"Ik ben heel dankbaar voor iedereen die de tijd neemt om het album te luisteren en dat blijft doen. Het voelt goed om niet alleen terug te zijn in de charts, maar ook meteen records te breken met nieuwe muziek waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt en nu met de wereld heb mogen delen. De wereld is een gekke plek, we leven in een rare tijd, maar ik ben blij dat ik nu leef en dit meemaak."
- Lil Kleine

In de Spotify Top 50 is het nieuwe album ook goed vertegenwoordigd. Op de dag na release stonden er acht tracks in de Top 10 en twintig tracks in de Top 50. Op de dag van albumrelease werd al bekendgemaakt dat Jongen Van De Straat direct de Gouden status behaalde. Dit wordt binnenkort gevierd met de productie van de grootste Gouden Plaat ooit, waarin de namen worden gegraveerd van alle fans die het album vooraf bestelden.

Het is overigens niet de eerste keer dat Lil Kleine een Spotify record heeft verbroken. In 2018 behaalde hij met Frenna het meeste aantal streams in 24 uur toen zij hun single 'Verleden Tijd' uitbrachten.

2 opmerkingen

Wat een droevig nieuws :/
Wat een stel gehandicapten wonen in Nederland.