Partyflock
 
­

Outsiders en De Kraaien maken muzikaal protest tegen afschaffen vreugdevuren

gepubliceerd door , op
Vandaag slaan Outsiders en de Kraaien de handen ineen om een muzikaal protest uit te brengen tegen het afschaffen van de traditionele vreugdevuren in Den Haag en omgeving. Met het nummer '1 Team' willen de mannen de positieve kanten van het vuur belichten en duidelijk maken dat het vreugdevuur al jaren saamhorigheid creëert. In de videoclip zijn onder andere beelden uit de jaren '80 te zien, waaruit duidelijk blijkt hoe ver de traditie teruggaat en waarom het afschaffen ervan de mensen emotioneel raakt. Outsiders en de Kraaien zijn zelf afkomstig uit Den Haag en hebben een warme band met het vreugdevuur, vorig jaar schoten ze hun gezamelijke videoclip 'Het Zwarte Schaap' al op de houten brandstapel. '1 Team' komt uit via ROQ 'N Rolla Music.

De Kraaien: 'Wij dragen Den Haag en de vreugdevuren een warm hart toe, het ondoordacht weghalen van deze traditie konden we dan ook niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Samen met Outsiders is '1 Team' in het leven geroepen als schreeuw om erkenning van die traditie en om aan te tonen dat het hier niet zomaar om een fikkie gaat maar om een uitting van saamhorigheid.'Outsiders
Cem Araci, beter bekend als Outsiders, is een getalenteerd muzikant en ras-entertainer. Araci begon op 12-jarige leeftijd met draaien en toerde sindsdien met zijn kenmerkende 'explosieve spinning'-style de hele wereld over. Tijdens de legendarische Power Hour van Defqon.1 draaide Outsiders samen met Jebroer live hun track 'Helicopter'. Deze hit werd opgevolgd door 'Vaderland', 'Hatsikidee' en 'Adrenaline'. Later bracht Outsiders de plaat 'Rebel Baby' uit, die veel gedraaid werd in door bekende Dj's in de scène. Ook internationaal kreeg 'Rebel Baby' veel lof van artiesten als Carnage, Kayzo en Quintino nadat de track exclusief onder licentie werd uitgebracht bij Republic Records in Amerika. Onlangs bracht Outsiders de Spaanstalige track 'Cocaina' uit en ging hij samen met Jebroer viraal door hun gezamenlijke nummer 'Flitsmeister'. Zijn laatste wapenfeit is de hit 'Kali (Outsiders Remix)' samen met Django Wagner. Iedere woensdag verschijnt de webserie 'Zomer Ellende', waarin Outsiders en Darkraver kijkers meenemen in alle gekte op hun zomertour. Outsiders trad dit jaar op tijdens Tomorrowland, Defqon.1, Decibel en X-Qlusive Holland.

De Kraaien
Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee en dit alles met een knipoog. Bernd Gansebev en zijn crew verrassen je wederom met splinternieuwe, keiharde maar uber frisse tracks aankomend seizoen. Harde beats en natuurlijk eigenwijze rauwe Haagse teksten behoren tot de vaste ingrediënten van de urban underground formatie, maar nu gaan ze net een stapje verder de diepte in. Met de hits 'Ik Vind Je Lekker' en 'Pechvogel' zette De Kraaien zich op de kaart. Nu is het tijd om ook een andere kant van De Kraaien te ervaren. Zo wordt het plaatje compleet met rookbommen, insane visuals, live musici, artist features, strippers of paaldanseressen. Het blijft elke show een verassing wat ze meebrengen, maar één ding is zeker: de unieke show garandeert chaos van een hoog niveau en stilstaan is geen optie. Zet je schrap en laat je meesleuren door het nieuwe geluid van De Kraaien.

1 opmerking