Partyflock
 
­

De Sluwe Vos live at Lowlands

gepubliceerd door , op
De Sluwe Vos voert je mee terug naar Lowlands met de release van zijn analoge live set in de Bravo van afgelopen augustus. Op de full length 'Live at Lowlands' laat de Patron labelbaas zijn soms beukende soms bezwerende, maar altijd volwassen techno horen.

Dat De Sluwe Vos de afgelopen paar jaar veel tijd in zijn studio heeft doorgebracht, is geen geheim. Naast het uitbrengen van releases op onder andere DGTL en zijn eigen Patron Records, heeft de producer/dj ook flink hard aan zijn analoge live set gewerkt. Hij bewees met eerdere producties en live shows al een gedreven en inmiddels doorgewinterde artiest te zijn. Zijn laatste releases laten een wat meer volgroeid geluid horen, waar zijn eigen stempel nog altijd duidelijk op te vinden is.

Sinds 2015 stond De Sluwe Vos meerdere keren op Lowlands en bouwde zo een sterke band met het festival op. Zijn live show met nieuw materiaal in de reusachtige Bravo voor een kolkende massa mensen spelen, was dan ook een absoluut hoogtepunt in zijn carrière. Op het uur durende full length neemt De Sluwe Vos je mee op een reis langs zijn vermaarde tracks, zowel als improvisaties en intermezzos, die je allemaal terugvoeren naar dat magische moment op de moeder aller Neerlandse festivals.

De spannende intro van de set legt in nog geen twee minuten de basis voor wat er komen gaat. De bijna spookachtige synths maken algauw ruimte voor de jackende baslijn van de live versie van 'Swallowing Thoughts', het eerste volledige nummer van de live set. Via een aantal stuwende improvisaties, waarin scherpe acid-lijnen en electro geladen basslijnen niet geschuwd worden, neemt De Sluwe Vos je mee langs zijn eerdere werk als 'Sophisticated Topless Raver' en 'Light of the (After) Party'. Tijdens het begin van de tweede helft van de set is het tijd voor de meer dreigende nummers als 'Trance Magnetic Stimulation' en 'Shadown Machine', waarin de Detroit electro en techno duidelijk zijn meegenomen. Tijdens het volle geluid van 'Where I Am' waan je jezelf echt op de volle dansvloer van de Bravo, waarna met 'Snelle Trens Pokoe' het einde van de reis alweer in zicht is. Maar niet voor de laatste intermezzo het welbekende 'Never Know' inluidt, en je achterlaat met een portie kippenvel en heimwee naar deze set op Lowlands.

De opwindende opname van deze analoge live set laat de groei horen die De Sluwe Vos door heeft gemaakt en is een welkome toevoeging op zijn bestaande releases.

You can watch a promo video for the album.


De Sluwe Vos - Live at Lowlands
Tracklist