Partyflock
 
­

Kristallen Film voor Thunderdome never dies

gepubliceerd door , op
Meer dan 10.000 bezoekers hebben Thunderdome never dies, de documentaire over het iconische Thunderdome-feest, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Kristallen Film-status behaald. Regisseurs Ted Alkemade en Vera Holland, producenten Rogier Jaarsma en Edvard van 't Wout en cameraman Bob Alkemade namen de award in ontvangst. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Thunderdome never dies is de derde film die in 2019 de Kristallen Film Award ontvangt.

Thunderdome never dies vertelt het verhaal over het iconische verleden, de comeback in 2017 én de toekomst van het legendarische feest. Verhalen van de oprichters Duncan Stutterheim, Irfan van Ewijk (van ID&T) en Sander Groet (Mysteryland) of dj's als The Prophet, DJ Promo, DJ Dano, Da Mouth of Madness en Gizmo zorgen voor een exclusieve blik binnen Thunderdome. De documentaire sleept je mee in het diepe verleden van de gabbers door de vette beelden van de vroegere feesten. Lukt het Thunderdome om zichzelf opnieuw uit te vinden met een nieuwe generatie ravers? Thunderdome never dies is een trip down memory lane en kijkt uit naar de toekomst met de pioniers van toen en de nieuwe gezichten van nu.

Thunderdome never dies <> is geregisseerd door Ted Alkemade en Vera Holland. De film is geproduceerd door Deep Thought Productions en 2CFILM. Just Film Distribution verzorgt de filmdistributie van Thunderdome never dies, die momenteel in 37 bioscopen draait.

Soundtrack
Sinds vandaag is ook de soundtrack van Thunderdome Never Dies beschikbaar op Spotify. DJ Promo stelde deze samen. In totaal zijn 20 van de meest legendarische nummers terug te vinden op het album, resulterend in bijna anderhalf uur hardcore. Thunderdome Never Dies is hier te luisteren.Gouden Film
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

7 opmerkingen

Film was leuk en je kreeg ook meteen weer zin in Thunderdome.­
kan je nagaan hoe het nog leeft.­
TUURLIJK de sfeer en publiek (mede dankzij de sefa, peaCOCK, elstakker pijpers onder ons/hun) is het veranderd, maar toch nog steeds nr 1 qua hardcore feesten.­
heb genoten van de docu, en kan niet wachten tot hij in maart op DVD/BLUERAY uikomt!
Dat doet het al jaren, veranderen, in 95 zeek de oude garde op de nieuwe en commercie.­ Nu nog steeds.­

Uitspraak van Tumult op maandag 20 januari 2020 om 03:33:
Dat doet het al jaren, veranderen, in 95 zeek de oude garde op de nieuwe en commercie.­ Nu nog steeds.­

true, true, maar hedendaags is het wel heul extreem
Zeker, labels kunnen minder sturen. Maar daardoor wordt het wel dynamischer. Jammer dat de grote feest organisaties die dynamiek niet meenemen.

Hoop dat de dvd nog wat leuke extra's bevat :honger:

Uitspraak van Tumult op maandag 20 januari 2020 om 17:13:
Hoop dat de dvd nog wat leuke extra's bevat

bij bol al te pre-orderen, maar ik wacht wel totdat hij op de thunderdome store komt.
iets zegt mij dat je er een gadget oid dan bij krijgt.