Partyflock
 
­ Nederland

Thunderdome Never Dies
14 november in de bioscoop

gepubliceerd door , op
Thunderdome Never Dies
31 oktober 2019
Op donderdag 14 november gaat Thunderdome Never Dies in première. In de tachtig minuten durende film wordt teruggekeken op het ontstaan en de geschiedenis van één van de sterkste jongeren/muziekculturen van Nederland en ver buiten de landsgrenzen.

Thunderdome Never Dies staat garant voor een "trip down memory lane". Pioniers van toen, zoals Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk (oprichters van ID&T), François Maas (brandmanager) en Sander Groet (oprichter Mysteryland), kijken terug op de begindagen van Thunderdome, terwijl DJ's als DJ Promo, The Prophet, Dano, Gizmo en Drokz hun ervaringen met Thunderdome delen. Uiteraard komen ook de fans van toen en nu aan het woord. Thunderdome heeft tot op de dag van vandaag een ongekende fanbase. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Illustratief is wellicht The Wizard, het iconische logo van Thunderdome, dat door een groot aantal fans als tattoo wordt gedragen. The Wizard is naast de smiley het bekendste beeldmerk van de internationale dance scene. De gesprekken worden ruimschoots afgewisseld met beelden van de roemruchte feesten.

Thunderdome bracht in 1992 een totale revolutie in het uitgaansleven op gang en werd de grondlegger van ons grootste culturele exportproduct: dancemuziek. In 2017 kwam Thunderdome, na een stilte van 5 jaar, terug. Door Thunderdome groeide hardcore muziek tot ver buiten de landsgrenzen. Door de buitenwereld verafschuwd en vereerd. Gabber werd de grootste jongerencultuur die Nederland ooit gekend heeft. Op de piek in de jaren negentig noemde één op de drie jongeren zich gabber en werd het straatbeeld gedomineerd door Aussies, bomberjacks, Air Max, kale koppen en The Wizard. Momenteel is de gabber minder herkenbaar maar nog altijd springlevend. De subcultuur kende in bijna drie decennia vele vormen en sub genres. Van Classics tot Industrial, Frenchcore tot Uptempo en Terror tot Early. De aanstaande editie van Thunderdome onder het motto "Ode aan de Gabber" mag zich 26 oktober aanstaande in Utrecht verheugen op 50.000 bezoekers uit ruim 45 landen. Daarmee is het het grootste indoorfestival van Europa en de grootste editie van Thunderdome ooit. Thunderdome 2019 was begin juni binnen no-time uitverkocht,



Over de makers
Thunderdome Never Dies is gemaakt door regisseurs Ted Alkemade en Vera Holland. Ted (1990) regisseert documentaires en commercials. Zijn werk kenmerkt zich door esthetisch beeld en urgente verhalen. Als autodidact maakte hij al gauw een prijswinnende korte documentaire. Al snel volgde meerdere mid-length docs en internationale commercials. Vera (1989) werkt bij KRO-NCRV als conceptontwikkelaar. Daarnaast initieert en regisseert ze onafhankelijke documentaire-projecten over sub-culturen. Samen met Ted Alkemade maakte ze Wij jagen (Holland doc), Thunder (3LAB) en Phil en Pascal veroveren de wereld (KRO-NCRV).

Bob Alkemade is director of photography. Bob (1988) geeft elke scène een intieme en persoonlijke touch. Met zijn oog voor detail tovert hij elke gebeurtenis om tot een kunstwerk. Hij werkt nauw samen met Ted en door hun familieband en flinke werkervaring samen, zijn ze een goed op elkaar ingespeeld duo.

Edvard van 't Wout (Amsterdam, 14 oktober 1973) is een Nederlandse producent van films een
televisieseries. Sinds 1998 is hij actief in de media en entertainmentindustrie en in 2013 richtte hij
productiemaatschappij 2CFILM op. Als nieuwe generatie filmproducent is hij gespecialiseerd in niettraditionele filmfinancieringen. In 2010 introduceerde hij een nieuw 'advertiser driven'
financieringsmodel voor de online gedistribueerde speelfilm 'Claustrofobia'. In 2013 was hij producent van de eerste second screen film 'APP', een ware noviteit in de wereld van de internationale cinema. Het commerciële succes van de romantische komedie 'Hartenstraat' (2014) bewees zijn visie op het ontwikkelen van efficiënt geproduceerde, high-concept speelfilms.
Hij produceerde tientallen Nederlandse speelfilms, waaronder Fissa, Hartenstraat, De Film van Dylan Haegens en Whitestar. Edvard heeft een bachelor's degree in Electrical and Electronic Engineering aan de Amsterdamse Hogeschool.

Rogier Jaarsma van Deep Thought Productions is producent van Thunderdome Never Dies. Deep Thought Productions is een productiebedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren en produceren van muziekvideo's voor de nationale en internationale muziekindustrie. Ook produceren ze documentaires, commerciële films en fotografie-projecten. Rogier (1974) is creatief producent bij Deep Thought Productions en richtte het bedrijf samen met Jurian Schipper op in 2000.

9 opmerkingen

Dubbel
Ha ja sorry.
Twee verschillende medewerkers bezig geweest en deze was in combinatie met winactie.
Excuses, gaan we in het vervolg wat op verzinnen.
Weet nog niet wat 🤔
Volgens mij is de première 12 november. Altans dat staat op mijn ticket.
Artiest {SHOWLIST artist 65798, 65100, 60976}
Uitspraak van Nesse op maandag 11 november 2019 om 13:30:
Volgens mij is de première 12 november. Altans dat staat op mijn ticket.


Klopt, die in Utrecht wel, dat is alleen de premiereavond
Zal vast een nog specialere (voor)première zijn.
Bericht hierboven is officiële bericht bij ons aangeleverd 😉
Wij gaan ook allemaal in aussies naar de bios wordt leuk zin in ^^
Zondag is de dag voor ons hier thuis.

Ben benieuwd :D
Hoi Ravers-gabbers,

Gaaf dat deze docu-film is gemaakt. Ga het zekers zien!

Hardcore - heartcore.

Fred-E.
Vette docu, ik heb de nodige kippenvel momentjes gehad :-)