Partyflock
 
­ Nederland

Breda Barst zet opnieuw stappen op het gebied van duurzaamheid

gepubliceerd door , op
Festival Breda Barst, dat dit jaar plaats vindt op zaterdag 14 en zondag 15 september, heeft toegankelijkheid en duurzaamheid al enkele jaren hoog op de agenda staan. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe stappen gezet, vooral op het gebied van duurzaamheid. Breda Barst werkt namelijk mee aan het veelbelovende project AirQon, waarbij elektrische auto's stroom leveren aan het festival.

AirQon
Je eigen elektrische auto ter beschikking stellen aan een festival, zodat zij de stroom kan gebruiken om het bier koud te houden of maaltijden te bereiden. Als het aan het Bredase project AirQon ligt, is dat de toekomst. Het project is geïnitieerd door Gemeente Breda en met diverse samenwerkingspartners zijn er de afgelopen maanden de eerste tests gedraaid. Op Breda Barst levert AirQon de stroom aan Eco Barst, een deel van de markt waar duurzame initiatieven zichzelf kunnen presenteren. 
Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert AirQon tevens verschillende activiteiten in park Valkenberg. Vanaf dat weekend start AirQon de zoektocht naar een ambassadeur die het komende jaar feestjes bezoekt en ook nog wat vertelt over het project. Festivaltijgers met een vlotte babbel, die graag betaald naar feesten gaan, kunnen in de caravan van AirQon een videopitch geven. Tevens is er op zaterdag een VR experience en op zondag kunnen bezoekers meedoen aan de silent karaoke. Ook kun je op Eco Barst zien wat er van plastic afval gemaakt kan worden met 3D printers.

Buurauto
In Breda is het mogelijk om een elektrische auto te delen met je buren middels Buurauto. Buurauto is dit jaar ook aanwezig op Breda Barst. In twee Nissan Leafs kunnen bezoekers (maximaal vier tegelijk per auto) plaats nemen in de Buurauto Disco en genieten van alle muzikale hoogtepunten van Breda Barst 2019. Ook bieden zij de BredaBarstBuurautofestivaltaxi aan. Mensen die moeite hebben om naar park Valkenberg te komen worden thuis opgehaald met een Nissan Leaf van Buurauto en na afloop ook weer thuisgebracht. Ook hier worden twee auto's voor ingezet. Afspraken kunnen gemaakt worden via info@buurauto.nl o.v.v. BredaBarstBuurautofestivaltaxi. Let wel, de Nissan Leaf is helaas niet voor iedereen toegankelijk en op is op.

Toegankelijkheid
Breda Barst gunt iedereen natuurlijk een tof festival en daarom heeft het festival al een aantal jaar de handen ineengeslagen met Breda Gelijk en andere ervaringsdeskundigen. Om de bereikbaarheid naar de verschillende podia en voorzieningen voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn makkelijker te maken, worden er extra vlonders op strategische plekken geplaatst. Ook zijn de kabelgoten, die lopen tussen de podia en geluidsinstallaties, aangepast door de decorbouwers van Breda Barst. Bij de bonnenverkoop kan er draadloos worden gepind en de barren zijn zo aangepast dat rolstoelgebruikers zelf hun drankje kunnen pakken. Ook op de Snekplek staan enkele tafels waaraan een rolstoel aangeschoven kan worden. Daarnaast zijn er, net zoals voorgaande jaren, twee extra brede toiletten. Ook is er dit jaar weer een mivadeck, een verhoogd platform met uitzicht op het hoofdpodium.

Breda Barst
Het gratis toegankelijke popfestival Breda Barst vindt dit jaar plaats op 14 en 15 september in het mooiste stadspark van Nederland, het Valkenberg park in Breda. Dit jaar staan onder andere Navarone, Goose (BE), Rondé, Warhola (BE), blackwave. (BE), Indian Askin, STAKE (BE), For I Am King, Dirk. (BE), SHMLSS, Lövestad, Iggy P en Cor Fijneman op het podium.

Op Breda Barst vind je ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en toffe activiteiten voor kinderen onder de noemer Mini Barst. Het festival is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek komt.

2 opmerkingen

Pleurt op joh, duurzaam is dat hele festival niet houden. Moe van dat gepeupel wat daarmee bezig is en het inzet als reclame.
Uitspraak van Tumult op donderdag 5 september 2019 om 17:41:
Moe van dat gepeupel wat daarmee bezig is en het inzet als reclame.


Helemaal mee eens. Ik kom er om een feestje te vieren, niet om goed te doen voor het milieu.