Partyflock
 
­ Nederland

Shadowlands Rave: verzet tegen de gevestigde orde

gepubliceerd door , op
Shadowlands Rave
23 juli 2019
FeestShadowlands Rave · Resurrection Of The Resistance
Datumzaterdag 21 september 2019
LocatieBeitel90
Rauwer, harder: toen de grote concepten in de jaren 90 het mainstream hardcore-landschap domineerden, was daar opeens Shadowlands; de rebellen uit het zuiden. Met een rauwe en underground visie op de definitie van hardcore verzetten zij zich al vanaf 1996 tegen de vercommercialisering van een muziekstijl, die groot werd in Nederland en van daaruit de hele wereld veroverde. Al snel groeide Shadowlands met de Raves uit tot een begrip in heel Europa en terroriseerde ook het bijbehorende DJ team 'Shadowlands Terrorists' alle grote en kleine stages met 'The Sound Of The Shadow'.

De Shadowlands organisatie voelt dat de tijd rijp is om opnieuw in verzet te komen. Op 21 september organiseert het daarom 'Shadowlands Rave – Resurrection Of The Resistance' in de (voormalige) Peppermill in Heerlen.

Met een locatie die een legendarische plek heeft veroverd in de geschiedenis van de scene, een logo dat menig hardcore-liefhebber op zijn lichaam liet tatoeëren en een line-up vol artiesten die allemaal hun eigen unieke bijdrage leverden aan de geschiedenis van de hardcore, vormt Shadowlands Rave een statement tegen de gevestigde orde en het bewijs dat het échte hardcore gevoel niets met geld, grote stages of gigantische bezoekersaantallen te maken heeft. Shadowlands Rave brengt hardcore zoals het bedoeld is: rauw en underground.

De line-up bestaat uit alleen maar legendarische artiesten, waaronder Marc Acardipane, die met zijn track 'Mescalinum United - We Have Arrived' gezien wordt als The Godfather Of Hardcore. Ook Lenny Dee staat in de line-up, een artiest die er met zijn label Industrial Strength mede voor zorgde dat hardcore wereldwijd doorbrak. Andere voorbeelden zijn Ruffneck en Tommyknocker, die beiden met hun eigen sound een stempel hebben gedrukt op de historie van de hardcore.

Shadowlands Terrorists kan natuurlijk niet ontbreken op Shadowlands Rave. Dit Shadowlands DJ team was verantwoordelijk voor klappers als 'Shadowlands Anthem' en 'Still Standing Strong' en bombardeerde de afgelopen decennia vele landen met hun keiharde performances. Uniek aan het optreden op 21 september is de eenmalige reünie met MC Opiate, de stem van 'OK Party People, It's Party Kicking Time!'.

De ticketverkoop voor het evenement is inmiddels in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar via shadowlandsrave.com. Scoor ze zo snel mogelijk, want de Early Bird en Mission 1 tickets zijn inmiddels uitverkocht. Dit evenement zal naar alle waarschijnlijkheid dan ook ruim voor aanvang uitverkocht zijn.

4 opmerkingen

Ik neem aan dat iedereen die in 2010 gedupeerd was gratis naar binnen mag?
Uitspraak van Nesse op vrijdag 23 augustus 2019 om 15:35:
Ik neem aan dat iedereen die in 2010 gedupeerd was gratis naar binnen mag?


Oja, toen was er een feest in de oude drie gezusters als compensatie gelukkig :D
Daar was ik ook, maar helaas niet zoals het zou moeten zijn!
Tja, tja. Is dit van dezelfde organisatie Green Eye en Houben? Hoop dat techno en hardstyle een grap is, want terror en early horen hier.