Partyflock
 
­ Nederland

180.000 hardstyle-liefhebbers dit weekend aan de meditatie?

gepubliceerd door , op
Defqon.1 Weekend Festival
19 februari 2019
Op hardstyle festival Defqon.1 staat komend weekend een meditatie-dome van inner.space. Voor het eerst in de geschiedenis van dit dancefestival kunnen bezoekers naast dansen, hakken en jumpen ook mediteren.

Komend weekend vindt het 3-daagse hardstyle festival Defqon.1 plaats. Over het hele weekend komen zo'n 180.000 jongeren naar de Flevopolder voor stampende beats van dj's als Angerfist, Adrenalize en Warface. De bewegende mensenmassa, de keiharde house, het woeste decor en de overdonderende lichtshows maken van dit stuk polder een plek met een enorme hoeveelheid prikkels per minuut.

Na een stevige dosis Industrial Hardcore, Raw Hardstyle of Terror-muziek kunnen bezoekers daarom bij de inner.space-dome terecht voor een meditatie en voor een kopje kruidenthee. In de witte, geodetische dome van inner.space is er plek voor zo'n 25 bezoekers. De ontspanningsmeditatie duurt ongeveer een kwartier.

inner.space is een pas opgericht, innovatief platform voor spirituele ontwikkeling. Oude wijsheid en nieuwe technologie komen samen in eenvoudige tools die persoonlijke groei faciliteren. Zo brengt inner.space een nieuwe vorm van meditatie: de activatie. Een activatie is een actieve meditatie. Je kijkt naar geometrische vormen en luistert naar soundscapes. Zo kun je een bepaalde staat van zijn activeren. Bijvoorbeeld een hogere concentratie, meer openheid, meer energie of juist meer ontspanning.

De thema's van de activaties op Defqon.1 zijn 'hereniging' en 'onschuld'. 'Hereniging' gaat over verbinding maken vanuit het hart, 'onschuld' over blijven bij je eigen kwetsbaarheid.

inner.space maakt activaties toegankelijk voor iedereen. Ook op plekken waar je niet zo snel meditatie verwacht. inner.space wil dit weekend de hardstylers met een zachte benadering nog meer in balans brengen met hun omgeving.