Partyflock
 
­ Nederland

Solar Weekend knalt bomvolle en diverse line-up de wereld in

gepubliceerd door , op
Sunnery James & Ryan Marciano, Booka Shade, Big Gigantic, Dubfire, Chef'Special en méér. De muzikale line-up van Solar Weekend is bekend! Honderden artiesten - groot en klein - komen in het eerste weekend van augustus weer samen in Roermond. Met een muzikaal kleurenpalet waar Bob Ross U tegen zegt en tal van creatieve projecten, wacht de bezoeker weer een ontdekkingsreis die zijn weerga niet kent.

Solar Weekend heeft dit jaar een line-up om trots op te zijn. Op het creatiefste festival van Nederland vindt de bezoeker sterke namen uit de House en Technoscene, maar ook is er zoals ieder jaar volop ruimte voor bands, hiphop en andere livemuziek.

Mag ik deze dance van u?
Jazeker! Bekende namen uit de dance dit jaar zijn onder meer Sunnery James & Ryan Marciano. Maar ook buitenlandse acts zijn sterk vertegenwoordigd. Denk daarbij aan een nieuwe live show van Booka Shade. Of Big Gigantic: gigantisch in de States. Big Gigantic brengt live sax en percussie gecombineerd met elektronische dubstep. Een andere grootheid is Dubfire. Bekend om zijn donkere techno sound. Met zijn label SCI+TEC host hij de Techno Tent op zaterdag en daarbij nodigt hij onder anderen Miss Kittin, Rod en Shaded uit.

Verder zijn over diverse podia verspreid Netsky, Ben Sims, DVS1 en Ellen Allien te horen. Van eigen bodem: Firebeatz, Franky Rizardo, La Fuente en Erick E & Roog.

Liever live?
Ook de liefhebber van livemuziek kan vier dagen lang genieten. Chef'Special scoorde meerdere monsterhits in Nederland en had in 2017 de meest gedraaide plaat op 3FM, dat overigens ook weer aanwezig is op Solar Weekend. Gallowstreet maakt blazersensembles weer hip en de vrouwen mogen zwijmelen bij Thomas Azier.

Natuurlijk is er ook ruimte voor aanstormend talent. Cut_ ging viral met de Stromae-cover Papaoutai. Een andere parel is Youngr, een van de favorieten van Solar-programmeur Bas Baetsen. Hét bandje om te zien op Solar Weekend dit jaar. Deze act uit London bespeelt live een arsenaal aan instrumenten en laat zijn ultieme zomerse klanken in augustus over De Maasplassen schallen.

Hiphop enzo
Praktisch de gehele frontlinie van de Nederlandse hiphopscene wordt vertegenwoordigd op Solar Weekend. Zo zijn godfathers Rico & Sticks van de partij, spelen Jonna Fraser en Kraantje Pappie een set op de Mainstage en doet Eindhovense rapper Kempi dat op de Container Compound. Ook de nieuwe generatie rappers laat van zich horen. 2017 is nu al het jaar van Boef, maar ook: Bizzey & Yung Felix, Yung Internet, SBMG, Sojuju mogen niet ontbreken. Verder ook vlammende DJ-sets op dit podium, die van Edson Cesar bijvoorbeeld: dé DJ van rapgroep Broederliefde.

Nieuw: Barong Hosting + camping line-up
Nieuw dit jaar is de Barong Hosting. Het label van Yellow Claw host een area en programmeert daar onder meer Mightyfools, Stoltenhoff en The Galaxy. Twee andere dikke namen hier zijn Chase - het wonderkind uit China, pure pompende energie! - en Valentino Khan.

Tot slot is er de camping, al jaren een festival op zich. Op het programma: Kris Kross Amsterdam, The Partysquad, Rave van Fortuin, Puinhoop Kollektiv, Pablo Discobar Soundsystem en méér. Ook is er voor de doorzetters de welbekende 72-uurs tent, met een programma dat loopt zowel gedurende vier dagen als nachten.

Solar Weekend vindt plaats van 3 tot en met 6 augustus aan De Maasplassen in Roermond. De kaartverkoop verloopt harder dan ooit tevoren. Onlangs verkochten de Groener Gras Campingkaarten al uit: het schoonste stuk van de camping waar de bezoeker zelf zijn rotzooi opruimt. In de toekomst streeft Solar naar een volledig groene camping. Ook de reguliere campingkaarten gaan als Usain Bolt op de honderd meter. Tickets zijn verkrijgbaar via solarweekend.com.