Partyflock
 
­ Nederland
Andy Moor on ten years AVA
dinsdag 13 december 2016
Het label AVA van Andy Moor bestaat dit jaar tien jaar. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen tot nu toe, de plannen voor de toekomst en natuurlijk belichten we de uitgekomen compilatie die ter ere van het tienjarig bestaan van AVA is uitgebracht,
Curated by Nymfo
zaterdag 10 december 2016
Paradiso presenteert op 14 januari een nieuw drum & bass concept. Onder de noemer 'Curated By' wordt een beroemde dj/producer gevraagd zijn favoriete line-up te selecteren. De eer is aan Nymfo om de eerste editie vorm te geven. Het wordt een bijzondere en persoonlijke avond waarin het gehele spectrum van het genre voorbijkomt. In aanloop naar het feest heeft Nymfo van iedere artiest een favoriete track geselecteerd.
Het is alweer tijd voor het vijfde deel van de Pure Trance serie. Solarstone vertelt over de totstandkoming ervan. Welke artiesten zijn verantwoordelijk voor de mixen en waarom?
Moonwalk maakt debuut in Nederland
dinsdag 1 november 2016
Het Italiaanse duo Moonwalk heerst momenteel in de Beatport charts met hun unieke, intergalactische platen die zweven op het randje van deep house en tech house. Eind november treden ze voor het eerst op in Nederland, op een event genaamd Monitor. Een gesprek met de Italiaanse vrienden Mauro Morabello Morabito & Dario Vizioli om ze wat beter te leren kennen.
De kans is groot dat je nog niet eerder van This is CROB hebt gehoord, maar daar gaat verandering in komen. Na tien jaar als onbekende DJ door het leven te zijn gegaan, maakt hij nu zijn grote debuut op Tomorrowland!
Chris Bekker is out with his debut album/film project this month. An incredibly aspiring project, it's thematically & atmospherically designed to soundtrack a top-to-toe journey Berlin. We caught up with Chris in, where else but, the German capital for a chat about its design, creation and release.
Ritmisch slagwerk, lage tonen en een gebroken vierkwartsmaat; dit zijn de basisingrediënten van drum & bass. In 1991 kwam deze muziekstijl op uit de Londense rave en junglescene, critici riepen destijds eensgezind dat de hype nog geen jaar zou duren. Het tegendeel is waar, anno 2016 is drum & bass nog altijd springlevend met wereldwijd een hartstochtelijke achterban. Ter ere van deze mijlpaal presenteren Fabio & Grooverider, ook wel 'The Godfathers of drum & bass' genoemd, op 23 juli in Paradiso het beste wat het genre in 25 jaar heeft voortgebracht. Met Fabio blikken we terug op de beginjaren.
Catching up with Mark Sherry
woensdag 6 juli 2016
Hij is labelbaas van Outburst, dat vijftig releases in twee jaar kende, daarnaast ook een nieuwe zijtak: Techburst en vele optredens over de gehele wereld... Mark Sherry is een bezige bij. Wij kregen de kans even kort met hem te spreken terwijl hij op een volgende vlucht zit te wachten. Lees over zijn labels, de artiesten en natuurlijk ook over het onlangs uitgebrachte 'Prism Vol.1'.
In 2010 interviewden we N-Vitral toen hij net zijn eerste album 'I Audioassault U' uitbracht. Vandaag komt zijn tweede album uit en het leek ons een prima moment om even bij te praten met Stefan.
Roger Shah heeft onlangs alweer de zevende editie van zijn Magic Island mixserie uitgebracht. Wij spraken hem over de totstandkoming ervan!
Tinlicker
vrijdag 3 juni 2016
Tinlicker bracht recentelijk een nieuwe EP uit - 'Remember The Future Remixed'. Stevige melodieuze techno/house in de hoek van Stephan Bodzin en Paul Oakenfold. En dat gewoon uit Utrecht, want daar is waar Jordi van Achthoven en Micha Heyboer hun studio (in Kytopia) hebben. Naar aanleiding van de release spraken we met de heren af in hun studio. Maar niet voordat we een uitgebreide rondleiding krijgen door het gebouw dat tot een paar jaar geleden nog Poppodium Tivoli Oudegracht heette. We eindigen op de 4e verdieping in een akoestisch geperfectioneerde studio.
C wie? C-Jay! Jij kent hem misschien niet, maar hij is toch een dikke vijfentwintig jaar bezig. Hij tekende op John Digweeds Bedrock Recordings en 28 mei is hij de headliner tijdens Floorplay in Club NL. Laten we hem eens wat beter leren kennen....
John 00 Fleming heeft zijn nieuwe album 'Alter Ego' uitgebracht en wij spraken hem over de totstandkoming ervan.
Vandaag verschijnt het nieuwe, zesde, artiestenalbum van Markus Schulz: 'Watch the World'. Partyflock kreeg de kans wat vragen te stellen over de totstandkoming ervan. Waar maakte hij de tracks, wat was zijn inspiratie en waarom is het album veelal gericht op vocale tracks?
Op zaterdag 16 januari viert Mason zijn 20-jarig DJ-jubileum tijdens Paradisolo. De dansvloer van Paradiso is de gehele nacht het speelveld voor zijn opzwepende indie dance, nu disco en house sound. In het voorprogramma staat Kraak & Smaak met een dj-set. Met samenwerkingen met Róisín Murphy, Run DMC, Sam Sparro en de monsterhit Exceeder in zijn achterzak heeft hij er inmiddels al 25 rondjes om de wereld heen op zitten. Tijd voor een vooruit- en terugblik.
Het is natuurlijk supertof om van alles te lezen over je favoriete artiest en het sterrendom dat tegenwoordig gepaard gaat met plaatjes draaien. Maar af en toe willen we ook wat andere informatie meegeven. Want: als die plaat eenmaal een dikke of bescheiden hit is en je wordt steeds vaker geboekt om op te treden, komt er ineens een hoop meer kijken bij het artiest zijn. Dan komen er saaie zaken als een kamer van koophandel nummer, BTW aangiften en aangifte inkomstenbelasting om de hoek. Kortom: je zult een administratie moeten gaan bijhouden. Wij spraken met DJ Administratie die gespecialiseerd is in het administreren voor dj's.
Andy Moor on ten years AVA
Curated by Nymfo
Solarstone on the release of Pure Trance V5
Moonwalk maakt debuut in Nederland
This is CROB: van tien jaar draaien in anonimiteit naar debuut op Tomorrowland
Chris Bekker approaches electronic music multisensoric with 'Berlinition'
Fabio & Grooverider: The Godfathers of drum & bass
Catching up with Mark Sherry
N-Vitral: krachtig, hard en extreem vernietigend
Roger Shah about his Magic Island
Tinlicker
C-Jay: never ever give up, ever!
John 00 Fleming on his new album 'Alter Ego'
Markus Schulz watched the world and releases new artist album
Mason viert twintigjarig dj-jubileum tijdens Paradisolo
Bert Duizer: Blauwe enveloppen kunnen ook positieve inhoud bevatten