Partyflock
 
Interviews · april 2011
­ Nederland
Danny Howells: digging deeper
zaterdag 23 april 2011
Helaas treedt hij, in Nederland althans, de komende tijd alleen op tijdens Dance Valley. Dat betekent uiteraard niet dat meneer Howells stilzit. Hij heeft een tour door Zuid Amerika gemaakt en amper vijf dagen na thuiskomst is zijn nieuwe compliatie-cd verschenen: Dig Deeper. Hierop vind je maar liefst 43 nummers die de artiest Danny Howells 'so far' weerspiegelt.
Op 22 april staat de Duitse house pionier DJ Hell op ExSQUZ me? in AIR. Tijdens het Amsterdam Dance Event draaide hij ook al op deze locatie en met heel veel succes. Naast een uitzinnig publiek en een zeer tevreden organisatie was ook Hell zelf in de wolken met de show. Hij vond het zelfs zo leuk dat hij AIR zelf weer benaderde om terug te mogen komen. Al met al leek dit genoeg reden om de muzikale duizendpoot eens aan de tand te voelen over zijn verleden, zijn Gigolo label en zijn toekomstvisie.
Hij is gerenommeerd programmeur bij zijn thuisbasis Doornroosje in Nijmegen en bij de festivals Rockit Open Air en Free Your Mind die hij samen met Hidde Pluymert en Cliff De L'Isle programmeert. Daarnaast produceert hij volledig eigenzinnige tracks, is hij gewilde dj en runt hij twee labels. Darko Esser over de kunst van het programmeren, de rode draad in zijn labels, zijn thuisbasis Nijmegen en zijn functioneren als einzelgänger in een muziekwereld vol vluchtigheid.
Onze eigen Ricky Rivaro nam onlangs een opmerkelijk stap, hij maakte namelijk de oversteek over de Noordzee om als A&R manager aan de slag te gaan bij Azuli Records. Partyflock voelde hem aan de tand over zijn werkzaamheden bij het langslopen platenlabel in Europa.
Bekend bij het grote publiek is hij (nog) niet. Maar dat maakt Artek ook niets uit: "Ik heb liever 100 man tegenover me die open staan voor alles wat ik op de draaitafels gooi, dan 10000 man die willen dat ik makkelijke toegankelijke plaatjes ga draaien." Een interview op Partyflock mocht niet uitblijven: het werd een Eindhovens onderonsje over diversiteit, wiet en teringherrie.
Danny Howells: digging deeper
DJ Hell: op eigen verzoek weer in Nederland
Darko Esser: sterke neiging naar 'the indescribable'
Ricky Rivaro steekt de Noordzee over
Artek: Makkelijke melodietjes? Stik daar maar in!