Partyflock
 
­ Nederland
N-Vitral: rustige herriemaker
woensdag 15 december 2010
Het jaar is 2001, de hardcorescene verkeerd in een dip, maar klimt daar langzaam uit. Het is tijd voor nieuwe talenten om op te staan en vers bloed in de hardcore te pompen. Thunderdome pakt de draad weer op en begint weer bij de basis: donker, ondergronds en keihard. Eén van de mannen die onder andere destijds de hardcore weer leven in blies, sprak met Partyflock over de ommekeer en de toekomst van industrial hardcore.
Als op zaterdag vier december de Sporthallen Zuid in Amsterdam imploderen door het onder de technoliefhebber heilig verklaarde evenement ‘Time Warp’ zal niemand minder dan Laurent Garnier zijn aantrede maken met een vier uur durende set. Een bevlogen Garnier over zijn visie op muziek en wat LBS zo bijzonder maakt.
In Engeland is hij al jaren een gewaardeerde naam in de wereld van de harddance. De rest van de wereld gaat inmiddels ook overstag, want zijn project International Hard Dance Sessions loopt beter dan hij ooit had durven dromen. In dit interview lees je alles over harddance, Finse straatnamen en zijn voortdurende wereldreis waarbij hij zijn sound altijd en overal wil laten horen.
DJ, producer en remixer Juan Sanchez is al aardig wat jaartjes bezig met muziek. Kenmerkend voor Juan's stijl is de afwisseling in zijn platenkeuze tijdens de opbouw van zijn set. Tracks uit 'den ouden doosch' met een hoog jackin' gehalte, maar ook nieuwe vol energie en dikke beats. Gooi er een vleug emotie doorheen plus heerlijke ritmes en je hebt wat we noemen 'Juan Sanchez achter de decks'.
Pitto, de de meeste kennen hem wel van zijn grote hit 'Feeling'. Ook ging hij er vorig jaar met De Grote Prijs vandoor. De jury gebruikte als commentaar voor zijn producties: 'aanstekelijk', 'professioneel' en 'hij is er helemaal klaar voor'. Nu is het bijna tijd voor zijn nieuwe album ‘Object in a mirror are closer than they appear'. 'Na een welbewogen jaar en de nodige uitstelperiodes ligt het album dan eindelijk maart 2011 in de schappen', zegt hij met een grote glimlach.
Lisa Lashes: The Queen of Dance
zaterdag 30 oktober 2010
Met haar verbluffende uitstraling en knallende sound is Lisa Lashes al jaren de Queen of Dance. In december komt ze met haar eigen show naar Nederland en in het interview dat Partyflock met haar had, vertelt ze alles over Lashed, haar eeuwig veranderende stijl en over haar eigen DJ-heldin. Ladies and gentlemen, this is Ms. Lisa Lashes, Queen of Dance!
In het jaar onzes heren 2010 schieten de techno/minimal agencies als paddenstoelen uit de grond. Elk agency beweert origineel, eigenzinnig en vernieuwend te zijn. Veel agencies zijn echter een kopie van een kopie; de echt originele zijn op één hand te tellen. Een voorbeeld van een origineel, eigenzinnig agency is We Are E. Nog niet zo heel lang geleden gelanceerd en nu al draagvlak voor jonge, toonaangevende artiesten als Rauwkost, Gideon Bouwens, unders en Johanna Mercker.
Het is nieuwjaarsdag 2010, één uur ‘s middags. In technohol ‘Klup' in Groningen is even geen muziek, slechts 'we want more' gekrijs. Ik sta samen met een gesloopte menigte naar een dj te kijken die zijn cd-spelers in de lucht houdt en er rad van fortuin mee speelt. Aan de hand hiervan beslist hij of hij nog een nummertje opzet. Het resultaat: nog een nummertje. Wat volgt is een elektronisch bloedbad, net als de acht uur daarvoor. De dj in kwestie is Harde Baas.
Als ik het kantoor van Zeus Events binnenloop voor een interview met Maarten Pordon krijg ik vrijwel meteen een biertje in mijn klauwen gedrukt. Het kantoor is gelegen op een mooie locatie midden in Utrecht. Er hangt een prettige, informele sfeer. Maarten, zelf bewapend met een glas wodka, bier lust hij niet, legt grijnzend uit: 'Je hebt mazzel, je komt binnenwaaien bij de vrijdagmiddagborrel.'
Max Cooper: van bioloog tot producer
woensdag 8 september 2010
Max Cooper, de opkomende technolegende in de diepe techhouse. Pas een klein aantal keer in Nederland opgetreden maar in Engeland al een veel gehoorde naam. Hij begon als alround techno-dj, maar is de laatste tijd vooral in de studio te vinden of op het podium met zijn complete liveset. In al zijn eigen producties of remixes is vrijwel gelijk de diepe eigen sound van deze geweldige Engelsman te horen.
Na een tour door vele landen en alle grote clubs van de wereld te hebben gezien, komen de Italoboyz aankomende 16 oktober naar Utrecht voor een maar liefst vier uur durend optreden in Club Poema RAW!
Promo: Stijlloos en stijlvol tegelijk
woensdag 11 augustus 2010
Sebastian Hoff beter bekend als: dj Promo, welke hardcore liefhebber kent hem eigenlijk niet? Met vele hits op zijn naam en de grootste feesten op zijn cv, mag hij zich tot één van de groten uit de hardcore-scene rekenen. Maar Sebastian wil meer, hij kijkt vooruit en wil zich keer op keer bewijzen. De 'gabber' kent hem, maar de rest?
Hij heeft onlangs een nieuwe mix cd uitgebracht gebaseerd op zijn populaire radioshow 'Rush Hour'. Helaas staan er voor deze zomer geen optredens in Nederland gepland. Desalniettemin vonden wij dat deze meneer toch eens nader aan de tand gevoeld mocht worden. Was hij voorheen een 'outsider' in de door Europeanen gedomineerde trance-scene, inmiddels is hij duidelijk gearriveerd aan het firmament!
Joachim boekte Sven Väth en Loco, ragde op het grootste festival van Rusland en rockte in Zuid-Amerika podia met Luciano toen mij nog om mijn identiteitsbewijs gevraagd werd bij het bestellen van mijn eerste Breezertje op mijn eerste schoolfeest. Dus, minder bekende naam? Fuck off. Joachim over jezelf voorbijstreven, erkenning krijgen, keiharde boekingen en vader worden.
Stout Events is in het noorden van Nederland al sinds 2006 een enorm begrip. De feesten die Ruëll voor Stout Events, voornamelijk in de Palace en Huize Maas in Groningen, organiseerde zijn veelal gerespecteerd en gewaardeerd. Grote namen als Erick E, Lucien Foort, Marcella, Benny Rodrigues, Funkerman, Chuckie en vele anderen kwamen naar Groningen om de feesten van Ruëll tot een enorm succes te brengen. Tijd om de man achter al deze feesten eens beter te leren kennen.
Na een lange tijd van speculaties is het hoge woord eruit: de nieuwe vaandeldrager van de beroemde In Search Of Sunrise (ISOS) compilatieserie wordt Richard Durand. Na zeven edities samengesteld en gemixt door Tiësto is het vanaf deel 8, dat vanaf 10 mei aanstaande officieel in de winkels ligt, de eer aan Richard Durand deze toonaangevende serie voort te zetten.
Daniel Sanchez is de laatste jaren een klinkende naam geworden in de bruisende technoscene. Als dj/producer en organisator van de Amsterdamse Rotzooii en BlaBla-feesten kunnen we niet meer om deze 26-jarige Amsterdammer heen. Naast zijn optredens in Nederland wil hij de komende jaren vooral gaan investeren in het buitenland. "Ik wil van hier tot heel Europa tot Japan zalen vullen met onze BlaBla-crew."
Ten questions for Magda
woensdag 31 maart 2010
Donderdagavond 1 april vindt er in de Central Studios een heerlijk doordeweekse minimal- en technokraker plaats. De organisatie is in handen van Sound Architecture en Elevation Events. Absolute headliner van deze avond is niemand minder dan de uit Polen afkomstige M-Nus heldin Magda. Speciaal voor deze gelegenheid wilde Magda meewerken aan een kort interview exclusief voor Partyflock.
Dat gevoel en interesse voor muziek vaak overgedragen wordt van vader op zoon is natuurlijk algemeen bekend. Maar twee talenten als Paul & Jeffrey Volkers, beter bekend als The Vizitor en Little Terror Man , tillen hun band als vader en zoon naar een heel ander niveau! Samen verzorgen zij optredens op grote feesten en zijn beiden graag geziene gasten achter de draaitafels. Waar Paul al vele jaren naam heeft gemaakt in de Terrorscene richt hij zich ook veel op produceren en zijn hobby’s. Jeffrey richt zich meer op de breaks binnen de hardere dancescene en kijkt daarnaast uit naar een toekomst met een eigen exclusieve winkel waar sneakers verkocht worden. Lees in dit interview meer over de vele interesses van vader en zoon Volkers.
Korsakoff is al sinds enkele jaren de leading lady of hardcore in Nederland. Maar nu is er ook een leading lady of hardcore in Italië. Dj AniMe is jong, krachtig en niet onaardig om naar te luisteren en kijken… en ze heeft haar zinnen gezet op een verovering van de wereld met haar skills. Iemand met zulke ambities moeten we gewoon wat beter leren kennen.
ATFC voor even terug in Londen
dinsdag 2 maart 2010
Hij woont inmiddels een tijdje in Spanje, maar de nieuwste 'Defected in the House' compilatie brengt ATFC terug naar Londen, de stad waar hij het grootste deel van zijn leven doorbracht.
DJ Thera heeft een visie die wel eens baanbrekend zou kunnen zijn in hardstyleland. Zijn label Theracords werd door onder andere Mark EG getipt als beste label van 2009 en release na release schiet rechtstreeks naar nummer één op Juno Download. Ondergetekende vond het tijd om de ongekroonde koning van de underground eens voor te stellen aan de mainstream en nodigde DJ Thera uit voor een interview met Partyflock.
Johan Gielen aka Airscape
donderdag 21 januari 2010
Johan Gielen is al ruim een decennium een naam die in alle hoeken en gaten van de wereld herkend en geprezen wordt. Met klappers als 'The Beauty of Silence' en 'L’esperanza' en een eindeloze lijst optredens op feesten als Sensation en Trance Energy drukte hij een flinke stempel op de trancewereld. Toch ziet de blonde Belg zichzelf niet als trance DJ:
N-Vitral: rustige herriemaker15 dec 2010
Laurent Garnier: catching amazing moments with LBS1 dec 2010
Phil York: tranzlator of international hard dance24 nov 2010
Juan Sanchez: Ik wil gewoon over de hele wereld dansvloeren rocken17 nov 2010
Pitto: Ik wil de lat vooral heel hoog leggen voor mezelf10 nov 2010
Lisa Lashes: The Queen of Dance30 okt 2010
We Are E: een agency en een familie22 okt 2010
Harde Baas: Techno-dj met eigenwijze punkmentaliteit14 okt 2010
Maarten Pordon: Zonder dromen gebeurt er weinig29 sep 2010
Max Cooper: van bioloog tot producer8 sep 2010
Italoboyz: funked, energiek en binnenkort in Poema30 aug 2010
Promo: Stijlloos en stijlvol tegelijk11 aug 2010
Christopher Lawrence: gearriveerd aan 't firmament16 jul 2010
Joachim: Eigenlijk gewoon een stronteigenwijze Belg18 jun 2010
Ruell: de trots van het noorden7 jun 2010
Richard Durand neemt ISOS-stokje over van Tiësto14 mei 2010
Daniel Sanchez: Je moet iets opbouwen, zodat mensen niet meer om je heen kunnen21 apr 2010
Ten questions for Magda31 mrt 2010
The Vizitor & Little terror man - Music runs in the family17 mrt 2010
AniMe: When skills and beauty meet...10 mrt 2010
ATFC voor even terug in Londen2 mrt 2010
DJ Thera: music produced from the heart10 feb 2010
Johan Gielen aka Airscape21 jan 2010