Partyflock
 
­ Nederland
Jeroen Verheij is misschien wel een van ’s lands meest gewaardeerde producers in het non-commerciele circuit. Zijn naam zal misschien niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen maar bij namen als Secret Cinema, Point Blank en Grooveyard zal dat zeer zeker wel het geval zijn. Onder de naam Grooveyard scoorde hij een van zijn grootste hits ooit met de track Mary Go Wild!
Ze was pas 16 toen ze begon met draaien. Disco en funk, want house bestond nog niet. Dat kwam later, net als Nederhop. Ze begon een label zodat deze muziek uitgebracht kon worden en ontketende daarmee een revolutie. Dat label bestaat inmiddels alweer 20 jaar. Reden genoeg om Miss Djax op te zoeken voor een interview.
De afgelopen jaren werden de jongens van Rauwkost vaak neergezet als: ‘De belofte van 2008/2009’! En zeg nou zelf, dit hebben ze in Nederland ook meer dan waargemaakt. Er zijn weinig feesten of festivals op het gebied van techno waar het jonge duo nog niet heeft gestaan.
Hun eerste release was op ThirtyOneTwenty, 'Trump It' EP, en werd gedraaid in binnen en buitenland door dj`s van verschillende allure en nationaliteiten. Ook werd de plaat opgepikt door Karotte voor de Karotte`s Kitchen Compilatie.

Tijd om eens even te praten hoe zij deze ontwikkelingen op jonge leeftijd zelf hebben ervaren..
Ophidian: een muzikale rollercoaster
woensdag 11 november 2009
Ophidian draait al weer enkele jaren mee. Zijn bekendste productie: Butterfly VIP krijgt nog steeds de grootste zalen volledig op hol. Een eendagsvlieg is hij echter niet, en ‘die dj van dat ene nummer’ al helemaal niet. Van de meest duistere tracks tot melodieuze hardcore en van harde kicks tot het bedenken van regenbooggeluiden, hij schudt het allemaal moeiteloos uit zijn mouw. Nadat hij er duizenden keren kritisch naar heeft gekeken, dat dan weer wel. Fans omschrijven hem zelfs als ‘homo musicalis’. Partyflock voelde hem aan de tand over zijn muzikale jeugd, zijn labels en zijn bronnen van inspiratie.
Als er één hardstyle act is die het afgelopen jaar op veel aandacht op het Internet kon rekenen, dan is het Showtek wel. Ze deden van zichzelf spreken, maar er werd vooral ook óver hen gesproken. Tijd om in een exclusief interview voor Partyflock feiten en fictie op tafel te krijgen
Uros Umek, beter bekend als DJ en producer UMEK is al jaren een veel geboekte artiest in de techno scene. In Nederland was hij te zien op vele grote feesten en festivals als Dance Valley, Defqon, Innercity en onlangs nog schitterde hij tijdens Awakenings in de Amsterdamse Gashouder, tevens zijn favoriete locatie in de lage landen. Door de jaren heen is Umek bekend van zijn zeer brede sound met vele gezichten maar toch altijd met techno als hoofdzaak! Ik sprak met Umek over zijn glansrijke carrière, opgebouwd vanuit zijn thuisland Slovenië Slovenië.
DJ Isis - 100% in balans
dinsdag 1 september 2009
Blokfluitles, yoga, geurjockeys, onvoorwaardelijke liefde en bubbels. Een rare combinatie als je het zo bij elkaar ziet, maar de verbindende schakel in deze is niemand minder dan DJ Isis. Duizendpoot en zakenvrouw in een die haar mannetje staat. Isis sprak met Partyflock open over vroege roem, de verbondenheid met haar omgeving en hoe het is om vrouw te zijn in een DJ-wereld. Lees snel verder....
Er zijn DJ's die zo ongeveer vastgegroeid zijn aan hun draaitafels. "The Judge", oftewel Judge Jules, is er zo eentje; al meer dan 20 jaar alive & kicking, zowel in de DJ-booth als daarbuiten. Partyflock had de eer om de veelzijdige Judge (in het Engels) aan zijn tand te voelen!
Dano staat inmiddels op Partyflock in 824 lineups vermeld. Dit is natuurlijk nog maar een fractie van het aantal feesten waar hij daadwerkelijk zijn platen op de decks heeft gelegd. Hij draait al mee vanaf het moment dat de meeste van ons nog in de luiers liggen en hij produceerde al platen toen jouw pappa en mamma jou nog moesten produceren. Aankomend weekend viert hij in Paradiso dat hij een kwart eeuw in het vak zit en hier vertelt hij wat meer over die afgelopen bewogen vijfentwintig jaar.....
Het is weer even geleden sinds het vorige ‘hardcore’ interview op Partyflock. Hoog tijd voor een uitgebreid interview met de bescheiden Hardcore DJ van Brabantse bodem: Vince. Als één van de weinigen bekend geworden door het draaien en in mindere mate door het produceren. Hoewel hij zijn platen zelf nooit af vindt krijgt hij toch altijd het publiek met zich mee. Aankomende vrijdag gaat het Van God Los! in Weert.
De wederopstanding van de trance is al een tijdje bezig. Er is weer ruimte voor trancefeesten van allerlei formaten en er komt weer nieuw talent boven drijven dat heeft moeten wachten op de terugkeer van dit genre. Een voorbeeld van zo’n bovendrijvend talent is de op het moment vaak gedraaide Ummet Ozcan. Geïnspireerd door een titel die in zijn hoofd bleef rondzweven, maakte hij de dikke hit ‘TimeWave Zero’. Hoera voor zijn melodieuze platen!
Sidney Samson is de maker van dé houseknaller van dit jaar: Riverside. Hij heeft nu met recht zijn naam definitief gevestigd in de Nederlandse housescene. Hij is daarnaast één van de meeste gebookte dj’s van ons land. Tegenwoordig kent hij zelfs internationaal succes: "In Australië heb ik zelfs een record verbroken qua danceplaten"
Sinds eind 2006 gaat Warren Fellow als een sneltrein! Intercity is misschien een betere bewoording. Hij heeft veel boekingen, produceert en is al met al een druk mannetje volgens eigen zeggen. Lees in dit interview hoe hij liever één van z'n handen verliest dan doof wordt, hoe hij in een trip kan raken van de mix van muziek, sfeer, publiek en z'n eigen energie tijdens optredens. Verder kan hij de moonwalk. Ook keert hij jaarlijks terug naar Ibiza waar hij niet alleen de clubs graag bezoekt en optreedt, maar ook het eiland zelf graag beter leert kennen.
Stefan Bossems aka DJ Bossi en Claus Terhoeven aka Nic Chagall hebben hun vierde artiestenalbum uitgebracht. Cosmic Gate presenteert ‘Sign of the times’. En wij presenteren ‘Het Grote Cosmic Gate Interview’. “DJ’s met een laptop? Het ziet eruit alsof ze hun mail staan te checken”.
Als je Bart Skils zegt, zeg je Static, VOLTT en Traffic. Podia waar een groot aantal technotalenten en –toppers uit de hele wereld hebben gestaan. Partyflock sprak de muziekliefhebber Skils over de ontwikkelingen in de techno en zijn samenwerking met Anton Pieëte; “Er komt gelukkig weer meer warmte en groove in de muziek!”
Let the Prophet Rise!
woensdag 18 maart 2009
Eén van de meest innoverende artiesten uit zowel de Hardcore- én Hardstylescene. Dat is kort samengevat The Prophet! Maar er schuilt natuurlijk veel meer achter deze man. Benieuwd wat dit oud-lid van The The Dreamteam met Deutsche Meister tafelvoetbaltafels heeft? Waarom hij zijn carrière voor een deel te danken heeft aan rolschaatsen en waarom hij ooit gekozen heeft meer te doen voor de Hardstylescene? En welke band hij heeft met Osdorp Posse? Je leest het hier.
Artento Divini verovert de trancewereld in sneltreinvaart. Tijdens Trance Energy 2009 zal hij de afsluiting van de High Contrast Stage voor zijn rekening nemen, Partyflock sprak met hem over Nederland's grootste trancefeest, hoe het allemaal begonnen is en over de serieuzere zaken in het leven.
Gregor Salto
woensdag 4 februari 2009
Een eclectische mix van Soul, Latin, Afro, Jazz en House. Zo laat zich de muziek van Gregor Salto het best omschrijven. Salto (wat Latijn is voor 'ik dans') werd bekend van zijn grote hit Can't Stop Playing met Dr. Kucho in 2005. Sinds die tijd is hij allerminst stil blijven staan. Naast produceren, treed hij nog regelmatig op als dj en runt hij zijn eigen platenlabel G-Rex Music
Wie gaat zoeken naar Duitse techno Dj's komt al snel uit bij Felix Kröcher. De 25 jarige Frankfürter heeft in rap tempo de technoladder beklommen en doet inmiddels al jaren mee in de wereldwijde top. Hij is resident in de befaamde Duitse schranzclub U60311, trekt volle zalen in Europa en Azië en staat regelmatig op de Nederlandse podia. Met ruim zestig eigen releases op zijn naam mag deze DJ een succesverhaal genoemd worden. In zijn drukke schema zag Felix Kröcher kans om de koptelefoon even aan de kant te leggen en enkele vragen te beantwoorden die Partyflock op hem afvuurde.
Secret Cinema, muziekliefhebber pur sang!25 dec 2009
Miss Djax: "Ik zal tot de laatste snik vinyl blijven uitbrengen."16 dec 2009
Rauwkost: “We mogen van geluk spreken dat we dit onze baan mogen noemen."30 nov 2009
Ophidian: een muzikale rollercoaster11 nov 2009
Showtek: het diepe bleek een pierenbadje28 okt 2009
Umek: een producer met twee gezichten9 okt 2009
DJ Isis - 100% in balans1 sep 2009
Judge Jules: more than your average DJ!14 aug 2009
Dano: housejunkie van het eerste uur3 aug 2009
DJ Vince: nuchterheid met een zachte ‘g’15 jul 2009
Ummet Ozcan: timewave van punt zero naar de top1 jul 2009
Sidney Samson: "Ik wil mezelf blijven overtreffen"10 jun 2009
Warren Fellow - Toekomstmuziek op de Catwalk29 apr 2009
Cosmic Gate: "Saai wordt het in ieder geval niet!"15 apr 2009
Bart Skils - Op weg naar meer warmte en groove8 apr 2009
Let the Prophet Rise!18 mrt 2009
Artento Divini - Music is a reflex1 mrt 2009
Gregor Salto4 feb 2009
Felix Kröcher: Eén brok energie achter de draaitafels16 jan 2009