Partyflock
 
­ Nederland
Da Pauli staat met beide benen op de grond, toch is hij ondanks zijn nuchterheid niet van Friese bodem. Paul Henstra werd 27 jaar geleden geboren in Warnsveld en groeide op in Leeuwarden De multigetalenteerde, stille genieter boekt zowel muzikaal als in zijn privéleven succes nu hij ook geslaagd is voor zijn examen van de opleiding Marketingmanagement aan de RuG.
Alweer anderhalf jaar geleden voelden we een organisator aan de tand wat betreft zijn kijk op de dance scene. Tijd voor een nieuw slachtoffer. Ditmaal iemand die aan de geboortewieg van de dance in Nederland stond en nog steeds actief is met zijn organisatie Multigroove: Ilja Reiman.
Verrassing, spontaniteit, karakter en intensiteit proberen The DJ Producer en zijn werk te beschrijven. In dit inteview meer over deze held.
Van ijverige, doorzettende thuisproducer tot aan één van de toonaangevende Belgische ‘harddance’ artiesten. Nog maar vierentwintig jaartjes jong en nu al een grootheid in thuisland België en omstreken. Naast die vette Aardappelen in frituurvet en die hemelse Biertjes, maakt deze artiest het Belgisch ‘ABC’-tje voor een ultiem avondje uit, compleet.
In het volgende interview een kijkje achter de schermen van deze in Eindhoven levende artiest. Hierin de standaard wie/wat/waar vraagjes en wat interessante weetjes over deze ex kok die zijn muziek zorgvuldig bereidt en zijn werkjes op een X-Qlusieve muziekkaart heeft weten te krijgen.
Als je Wikipedia moet geloven is 'Endymion' de personificatie van de slaap. Bij de meeste feestgangers roept de naam Endymion echter alles behalve slaap op! Ook volgende week, 15 september, helpen ze je de nacht door met het betere rag- en beukwerk op A Nightmare Outdoor. Slapen kan altijd nog als je oud bent!
Het is nog steeds een raadsel waarom de Nederlandse hardstyle scene hem nog niet heeft opgepikt, want het is altijd feest wanneer hij achter de decks staat. Over wie dit interview gaat? Alex Kidd natuurlijk! Lees alles over deze kleine man met de grote skills.
We hebben de laatste tijd weinig nieuws vernomen van de Italiaanse hardcore formatie The Stunned Guys. Dat betekent niet dat ze stilzitten! Ze hebben een nieuwe compilatie uitgebracht in opdracht van Digidance en zijn zeer druk voor hun Traxtorm label.
Drugs(gebruik) is en blijft een veelbesproken onderwerp binnen de dance- en uitgaanswereld. Er zijn talloze plaatsen waar je informatie kunt vinden over het gebruik van drugs. Twee van die plaatsen zijn Unity en de Drugsinfolijn. Partyflock interviewde Floor en Nathalie en zij vertellen openhartig over hun ervaringen en hun meningen.
Half juni kreeg ik het nieuwe artiestenalbum van Markus Schulz thuisgestuurd. Na het schrijven een review vroeg Armada of ik het leuk vond tijdens de persdag op 27 juni langs te komen en Markus wat vragen te stellen. Omdat ik alleen zijn muziek kende greep ik deze kans met beide handen aan om ook eens een klein kijkje in zijn persoonlijkheid en motivatie te krijgen.
Echt doorgebroken is Peaky Pounder met zijn unieke r_A(u)W(e) sound en creatieve uitspattingen op het The Third Movement label. Daarnaast weet hij ook tijdens optredens zijn platen dusdanig te kiezen dat er nog bezoekers te verbazen zijn. In dit interview wordt de beste man aan enkele vragen onderworpen en ontdekken we of hij in het echt ook zo is als zijn naam doet vermoeden!
Iedereen kent hem wel: de meest excentrieke Japanner uit de dancescene. Voor sommigen legendarisch, voor anderen een nachtmerrie. Over wie dit interview gaat? Yoji Biomehanika natuurlijk!
Dennis Copier, beter bekend als Panic, stond op zijn 16e voor het eerst achter de draaitafels in the Big Balloon in Barendrecht. Een jaar later kwam Panic in contact met zijn grote voorbeeld Paul Elstak die hem vroeg om deel te nemen aan het Forze DJ Team.
Wie “Menno de Jong” zegt, zegt automatisch “Intuition”. Volgens de definitie is intuïtie een vorm van waarneming waarbij de omgeving begrepen wordt. En als er iemand de laatste tijd binnen de trancewereld begrepen wordt, is het Menno de Jong wel.
DJ Jean. Vereerd door de één, totaal verguisd door de ander. Jan Engelaar is een man die al jaren meedraaid in de Nederlandse housescene en met recht een pionier genoemd mag worden. Geboren in Veenendaal op 7 mei 1968 is Jan al meer dan 18 jaar bezig; met recht een ‘volwassen’ DJ dus. Partyflock sprak openhartig met hem.
Deze gebroeders zijn natuurlijk vooral bekend door de kleur die zij aan de hardere stijlen geven (blauw?). 'Seid Ihr Bereid' meer te lezen over een voorgestelde boycot op hun 'Puta Madre' plaat, hoe zij vandaag tegen morgen aankijken en of ze vrouwen wel zonder drank aankunnen?
BK is, zonder dat veel mensen het weten, heel belangrijk geweest voor de hardere dance van vandaag. Tracks als 'Revolution', 'Bad Ass' en 'Khemikal Imbalance' zijn voorlopers geweest van wat vandaag hardstyle heet. Het begon allemaal in de UK, en daar doet BK nog steeds waar 'ie goed in is: muziek maken!
De naam Dione stamt uit de Griekse mythologie. Deze artiest draait al meer dan 16 jaar mee en in dit interview lees je hoe Dione, E-Noid, SRB en 50% van DNA DJ-Team ontstaan zijn en dat deze artiest vreemd genoeg ook van puzzelen houdt.
Zou de Nederlandse dance cultuur zo groot zijn als deze vandaag de dag is zonder Ben Liebrand?

Lees in dit interview waarom de voorgaande vraag een retorische is.
Het jonge bedrijf Globaltwist Music had maar liefst vijf afgevaardigden op de afgelopen editie van Trance Energy. De vier Nederlandse Globaltwist DJ's die er draaiden, liep ik toevallig tegen het lijf en natuurlijk kon ik het niet laten ze allemaal even te ondervragen over hun Trance Energy belevenissen.
Wat velen zien als 'early hardstyle', zijn ze bekend mee geworden. Q-dance heeft deze heren vanaf begin deze eeuw in de gaten gehouden en de kans gegeven die ze nodig hadden. Samen met Luna waren ze dan ook verantwoordelijk voor de eerste hardstyle-release die hen jaren later zou brengen tot het punt waar ze nu staan. On top of the world and ready for take off!

Lees in dit interview over de ups en downs en dronken avonturen van deze hardstyle-legends!
De talentrijke DJ’s en producers Joop Alkema & Leon Bolier staan dit jaar garant voor de officiele themesong van Trance Energy.
Al met al dus een perfecte gelegenheid om beide heren eens te interviewen, inzake het verleden, het heden en uiteraard “The Future”.
Flockers presenteert: Tha Playah
donderdag 22 februari 2007
Tha Playah staat in de lineup van Flockers. Hij is de hekkensluiter wat betreft de interviews voor Flockers. Tot zaterdag!
Flockers presenteert: The Viper
dinsdag 13 februari 2007
The Viper staat in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan een aantal van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden.
Masters of Ceremony zullen tijdens Flockers een live optreden verzorgen. Dat ze naast steengoede optredens ook een gezond gevoel voor humor hebben, bewijst dit interview dat bedoeld was als standaardintroductie...
Flockers presenteert: Pavo
vrijdag 9 februari 2007
Pavo staat in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan een aantal van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden.
Is alleen talent genoeg?
woensdag 7 februari 2007
Wat maakt dat een naam als Erick E of Paul Elstak meer allure heeft dan Dj Gekke Henkie? Is dit toe te schrijven aan talent of heeft pr er ook wat mee te maken? Wij vroegen twee bekende boekers naar hun ervaringen en inzichten. De eerste is Dick van 1Management, een buro dat al een dikke tien jaar een belangrijke spil in de dance scene is.
Flockers presenteert: Bas & Ram
zaterdag 3 februari 2007
Bas & Ram staan in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan een aantal van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden. In het kader van de korte introductie-interviews: Bas & Ram.
Miss Nine: de onschuld voorbij....
woensdag 31 januari 2007
Vele heren zouden graag dj willen worden en vele dames dromen van een carrière als model. Maar wat nou als je het kan combineren? Miss Nine heeft deze twee topbanen en timmert internationaal aan de weg. Partyflock stelde een paar vragen aan deze onschuldig ogende doch pittge dame ...
Flockers presenteert: Neophyte
vrijdag 26 januari 2007
Neophyte staat in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan een aantal van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden. In het kader van de korte introductie-interviews: Neophyte.
Baggi Begovic staat in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan een aantal van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden. We stellen hen onder andere een aantal vragen over wat ze verwachten van dit event in het Gelredome en we gaan in op de persoon achter de artiest.
Jochen Miller staat in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan een aantal van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden. In het kader van de korte introductie-interviews bijt Jochen Miller het spits af.
Flockers presenteert: Headhunterz
vrijdag 5 januari 2007
Headhunterz staat in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan een aantal van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden. We stellen hen onder andere een aantal vragen over wat ze verwachten van dit event in het GelreDome en we gaan in op de persoon achter de artiest.
Da Pauli: feesten voor het goede doel12 nov 2007
Multigroove: professionele vrijbuiters in de dance5 nov 2007
Ondergrondse veelzijdigheid met een vet UK randje: The DJ Producer8 okt 2007
Coone: Belgische ‘bendeleider’ die zich niet snel van de wijs laat brengen20 sep 2007
Zany, de nuchtere Brabander die zijn passie met liefde opdient17 sep 2007
Endymion: slaap daar maar eens doorheen!10 sep 2007
Alex Kidd - The UK's number one hardstyle DJ!6 jul 2007
The Stunned Guys: geïnspireerd door hun eigen werk5 jul 2007
Unity & De Drugsinfolijn: informeren op basis van tolerantie2 jul 2007
Markus Schulz: van burnout naar een album vol plezier28 jun 2007
Peaky Pounder: de man die zijn naam tot kunst verheft23 jun 2007
Yoji Biomehanika - DJ uit het land van de rijzende zon18 jun 2007
Rotterdam Records: geen mijlpaal zonder Panic13 jun 2007
Menno de Jong: goedlachse Brabander volgt muzikale intuïtie8 jun 2007
DJ Jean: een eeuwige puber met hart voor muziek....25 mei 2007
Showtek: als opbouw, sfeer en melodie in elkaar passen12 apr 2007
BK - Under The Influence of the big Revolution!5 apr 2007
Dj Dione - interview met een mythische Griekse Koningin29 mrt 2007
Ben Liebrand: de Godfather van de Nederlandse dance26 mrt 2007
Globaltwist DJ's rocken Trance Energy13 mrt 2007
Trilok & Chiren: They Control The Sound!12 mrt 2007
Joop & Leon Bolier voorspellen “The Future!”27 feb 2007
Flockers presenteert: Tha Playah22 feb 2007
Flockers presenteert: The Viper13 feb 2007
Flockers presenteert: Masters of Ceremony12 feb 2007
Flockers presenteert: Pavo9 feb 2007
Is alleen talent genoeg?7 feb 2007
Flockers presenteert: Bas & Ram3 feb 2007
Miss Nine: de onschuld voorbij....31 jan 2007
Flockers presenteert: Neophyte26 jan 2007
Flockers presenteert: Baggi Begovic19 jan 2007
Flockers presenteert: Jochen Miller15 jan 2007
Flockers presenteert: Headhunterz5 jan 2007