Partyflock
 

Symphonicz: een unieke combinatie

door , gepubliceerd op
afbeelding Symphonicz: een unieke combinatie
ArtiestSymphonicz
Afgelopen week kondigde hardstyle duo Symphonicz aan dat ze met nieuwe tracks komen tijdens de live set van Wereldrecordpoging Langste Harder Styles DJ Marathon. Wij spraken de mannen over de voorbereidingen, de nieuwe single en meer.

"We hebben maanden lang samen in de studio muziek gemaakt"
De voorbereidingen van de nieuwe tracks zijn al vrij lang geleden begonnen, "ook al voordat we wisten dat we aan deze wereldrecordpoging mee zouden doen", vertellen Jisk en Paul. "We hebben maanden lang samen in de studio muziek gemaakt en geprobeerd een cross-over te vinden tussen hardstyle en klassieke muziek. Muziek die geschikt is om op te feesten, maar ook waar je door geraakt kan worden. Deze muziek gaan we live uitvoeren met een dj en piano." Het duo geeft aan dat dit dan ook heel tof voor ze is omdat de samenwerking zo natuurlijk verloopt. "In de studio komen we snel met ideeën en we kunnen die goed uitwerken. Voor dit live optreden moesten we veel dingen voorbereiden. Zeker voor de pianopartijen, want daarvoor moet je alles uit je hoofd leren. Je moet het immers tijdens de live set meespelen. Dit is altijd spannend, maar ook leuk!"

"Lift Off!"
Jisk en Paul zijn heel enthousiast over de nieuwe single die zaterdag aangekondigd wordt. "We hebben echt iets nieuws te bieden in de scene en willen dat graag laten horen na al die maanden in de studio waarin we hebben gewerkt aan deze single en andere tracks." Maar tegelijk vinden ze het ook een beetje spannend. "Je hoopt op goede reacties. We hebben uit alle tracks die klaarliggen voor deze single gekozen omdat hij volgens ons lekker catchy is. De track heeft een leuke en positieve boodschap. De titel van de nieuwe single is: 'Lift Off'!
De mannen hopen dat ze op 16 mei een heerlijk feestje kunnen bouwen samen met iedereen die de livestream kijkt. "Daarnaast willen we onze muzikale ideeën goed live kunnen overbrengen. Bij Symphonicz is het namelijk anders dan bij een normale dj-set, omdat we live draaien en piano spelen tegelijk."

"We kunnen laten zien dat we echt iets nieuws te bieden hebben"
De keuze om deze verschillende tracks tijdens de wereldrecordpoging voor het eerst te laten horen komt dan ook doordat er de komende maanden geen festivals zullen plaatsvinden. Daar had Symphonicz natuurlijk graag deze tracks willen laten horen aan alle hardstyle fans. "Maar toen we gevraagd werden voor deze leuke online live set hebben we besloten om dan een aantal van de vele nieuwe tracks in de live set te laten horen." Ze vinden dit dan ook een super gaaf initiatief en een eer om mee te doen. "De line-up is indrukwekkend en op deze manier hebben we - ondanks het feit dat we dus niet op festivals kunnen draaien en spelen - de ideale kans om de fans te laten genieten van onze live set. Tegelijk kunnen we ze laten zien dat we echt iets nieuws te bieden hebben in de hardstyle scene."

"We hebben een muzikale klik"
Voor Jisk is het altijd al een droom geweest om samen met een dj op het podium te staan. "Toen ik Paul leerde kennen wist ik gelijk dat ik dit met hem wilde doen. We hebben een muzikale klik en we zijn in korte tijd goede vrienden geworden."
De muzikale inspiratie haalt het duo vooral uit andere stijlen zoals klassieke muziek, maar ook uit film muziek. "We vinden dat elke track een boodschap moet hebben, dus niet enkel een melodie met een zo hard mogelijke kick. Maar een verhaal wat mensen bij blijft. Daarom schrijven we ook vaak onze eigen teksten."

"Bij ons gaat het echt om die combinatie"
Het belangrijkste van de ontwikkeling tot Symphonicz is de muziek, dat is de passie. "Paul en ik maakten los van elkaar ook al veel muziek. We hebben natuurlijk een andere achtergrond: een pianist met klassieke opleiding en een producer. Als je dat optelt dan krijg je iets heel unieks. Door onze krachten te bundelen is deze act ontstaan." Vertelt Jisk. Ze onderscheiden zich dan ook doordat ze hun inspiratie uit verschillende stijlen muziek halen én proberen muziek te maken met een positieve boodschap. "Daarnaast is het natuurlijk vrij ongebruikelijk in de scene dat er live piano gespeeld wordt in een dj set, bij ons gaat het echt om die combinatie. Het bieden van een totaalbeleving waarmee we een heel dik feest bouwen op elke plek!"

"Live optreden met publiek is echt het mooiste om te doen"
De focus van de mannen ligt dit jaar - nu ze minder live kunnen optreden - vooral op het uitbrengen van nieuw werk. Het switchen van een 'levensstijl' zonder optredens is voor beiden dan ook heel gek. "Los van de kick die het geeft om live op te treden mis je ook gewoon alle mensen. De hardstyle scene is een soort van familie. Je ziet bij optredens vaak dezelfde mensen, waaronder ook vrienden. Die hebben we nu al een hele tijd niet gezien."
Ze hopen dan ook in de toekomst snel weer met hun muziek op grote podia te kunnen staan. "Want live optreden met publiek is dus echt het mooiste om te doen. We willen met Symphonicz doorgroeien naar een internationale act. De eerste buitenlandse boekingen stonden ook al, maar zijn helaas gecanceld door de crisis. Naast live optreden willen we blijven groeien als muzikant en als artiest. Constant blijven ontwikkelen dus: in de studio en live. We hebben gelukkig een sterk team om ons heen die ons daarbij ook helpen. Met onze muziek en daarin onze boodschap willen we natuurlijk een zo groot mogelijk publiek bereiken. En om te beginnen hopen we iedereen te zien tijdens onze live set!"