Partyflock
 

Winnaar van de Global Remix Battle wij spraken hem

door , gepubliceerd op
Winnaar van de Global Remix Battle uitgeschreven door LDH Europe en Afrojack vorig jaar en inmiddels bekend van "Thong Song". Buzz Low heeft serieuze stappen gezet in zijn carrière. Wij spraken hem over zijn weg er naar toe.

Bas kende LDH Europe nog niet toen hij mee deed aan de Remix Battle. Nadat hij hoorde dat zijn remix bij de top 5 zat werd hij uitgenodigd op het kantoor van LDH Europe in Rotterdam, "ik hoorde daar wat LDH precies was, hoe groot het al is in Japan en hoe ze dit nu ook in Europa waren begonnen. Ik werd daar heel enthousiast van, omdat het me heel leuk leek om vanaf het begin iets op te bouwen met zijn allen."

Vanaf het moment dat Bas de winnaar van de battle werd, was hij nergens anders meer te vinden dan in de studio van LDH. "Door de feedback van iedereen ben ik in korte tijd veel beter geworden in produceren, daar ben ik heel blij mee." Tot nu toe heeft hij 3 singles getekend bij Spinnin' Records en een aantal releases uitgebracht bij Wall Recordings van Afrojack. Ook liggen er al veel nummers klaar waar de jonge producer heel blij mee is, "ik kan niet wachten tot de tracks uitgebracht gaan worden".

Sinds het winnen van de Global Remix Battle is er voor Buzz Low heel wat veranderd. Hij is verhuisd naar Rotterdam zodat hij iedere dag in de studio van LDH kan werken. Ook is zijn muziekstijl die hij produceert veranderd, "ik heb nu een veel duidelijker beeld van waar ik naartoe wil qua muziek en als artiest." Wat nog wel hetzelfde is gebleven is dat als Bas vrije tijd heeft in het weekend, hij met vrienden afspreekt of naar een festival gaat. Door alle veranderingen hecht hij dan ook veel waarde aan mensen die oprecht zijn en zich niet anders voordoen dan dat ze zijn.

Spinnin' Records merkte het talent van Buzz Low ook op en dat resulteerde in het tekenen van meerdere singles. Zo ook "Thong Song". Zijn inspiratie voor deze track kwam van het draaien als resident dj in Haarlem, "ik draaide toen veel hip hop en r&b en dus ook "Thong Song". Ik wilde hier graag een house-versie van maken om nu in mijn sets te draaien. Aan de dj support te zien heeft het volgens mij wel goed uitgepakt!"

Het nummer is opgepakt door verschillende internationale dj's zoals Martin Garrix, , David Guetta, Afrojack, Diplo, Marshmello, Showtek en Kriss Kros Amsterdam. Spotify voegde de track toe aan hun populaire Dance Party-playlist. Voor Bas was het heel bizar om zichzelf ineens in een Spotify lijst te zien staan, "tussen allemaal van die grote dance hits van artiesten waar ik zelf al heel lang naar luister".

Wel voelt de jonge producer zich vereerd zoveel dj's zijn nummer draaien. "Ik kijk vaak op 1001tracklist om te zien welke supports erbij zijn gekomen. Ook krijg ik nu aanvragen van grotere artiesten die willen samenwerken omdat ze "Thong Song" zo nice vinden, dus dat is echt waanzinnig."

Gezien het wereldwijde succes van deze track hebben Spinnin' Records en LDH Europe hun krachten gebundeld met een remixcompetitie. Nieuw talent krijgt hierbij de kans om hun remix van deze track uit te brengen. Bas is heel benieuwd naar wat anderen doen met de stems, "iedereen hoort er natuurlijk wat anders in, en iedereen zal er ook op zijn of haar eigen manier een andere remix van maken." Hij hoopt dan ook dat er toffe remixes komen in een andere stijl dan dat hij het zelf geproduceerd heeft.

De weg naar een serieuze carrière is ook voor hem in het verleden begonnen met een remix competitie. Toen hij zag dat er een contest was, begon hij gelijk met het maken van een remix. De getalenteerde producer geeft anderen het advies iets aparts te maken van je remix zodat je eruit springt, "je moet iets doen waardoor jouw remix opvalt tussen al die andere remixes."

Door de huidige situatie in de wereld zijn er voorlopig geen feestjes en festivals. Bas werkt in deze tijd veel aan nieuwe muziek, kijkt graag Netflix en vindt het fijn om met zijn hond over het strand te wandelen. Gebrek aan motivatie heeft hij dan ook zeker niet, "dat komt door alle nieuwe DJ support op "Thong Song". Ondanks dat het nummer nu helaas niet op festivals gedraaid kan worden is het alsnog heel vet om te zien dat zoveel dj's het blijven supporten. Ook heb ik nog zoveel nieuwe dingen liggen waar ik mee bezig ben, dus nu heb ik alle tijd om het allemaal uit te werken. Laten we met zijn allen deze bijzondere tijd zo goed en gezond mogelijk doorkomen. Dan kunnen we hopelijk weer snel gezamenlijk genieten in de club of op festivals."